stel-romantisch-koosnaam
Nathan Dumlao via Unsplash

40 Koosnamen waar wij verliefd op zijn

Door Sarieta | | Relaties

Wat is een relatie zonder leuke koosnaampjes? Bijna ieder koppel heeft ze, want zeg eens eerlijk; jij noemt je partner niet bij de voornaam. Maar het bedenken van een leuke en originele koosnaam is voor niet iedereen altijd even makkelijk. Wellicht vind je de meeste koosnaampjes te basic, omdat ieder koppel elkaar al zo noemt. Om je opweg te helpen, hebben we koosnaampjes uitgezocht die lekker zoet, een tikkeltje klef en waarvan sommige ook heel origineel zijn.

Babe of baby

Het eerste koosnaampje uit dit rijtje is babe of baby. Deze koosnaam is lekker zoet en kan door zowel mannen als vrouwen gebruikt worden. Mannen noemen hun vrouw vaak babe, terwijl vrouwen hun man baby noemen. Door de afwisseling van namen voelt het zeker speciaal, omdat het net lijkt alsof de namen voor elkaar gemaakt zijn.

Liefje

Dit koosnaampje staat bij ons wat betreft op nummer twee van de meest gebruikte namen. Deze naam is simpel, maar alsnog leuk om je partner mee te begroeten of afscheid van te nemen.

Zonnestraaltje

Begin je de dag stralend als je naast je geliefde wakker wordt? Of brengt de ander altijd zonnestralen met zich mee op een regenachtige dag? Dan is zonnestraaltje de beste bijnaam voor jouw partner.

McDreamy

Voor koppels die graag samen naar de McDonalds gaan en een Mc-date houden, is deze bijnaam perfect. Daarnaast klinkt McDreamy ook super leuk en het is zeker uniek!

Bekijk ons overzicht van beste romantische films!

Prince Charming

Wordt je altijd verwent door je partner en krijg je vlinders in je buik als je hem ziet? Dan spreken we natuurlijk van een echte Prince Charming.

Cariño

Deze naam betekent schatje in het Spaans. Wij zijn verliefd op deze koosnaam, want het is origineler dan schatje en het klinkt ook nog eens mega romantisch.

Amore

Wellicht kennen de meeste vrouwen deze koosnaam van de film 365 Days. Amore betekent liefje in het Italiaans, waarmee je de ander zeker blij maakt ;)

couple-koppel-stel
@vowsonthemove

Beer(tje)

Beer(tje) kan natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Deze koosnaam is perfect voor als je partner je doet denken aan een knuffelbeer.

Cadeautip: Doe jouw beer(tje) een bijpassende teddybeer cadeau!

Sweetheart

Geeft je geliefde het gevoel dat het elke dag Valentijndag is en kun je geen genoeg van de ander krijgen? Dan is Sweetheart dé perfecte koosnaam voor je liefje.

Bloempje of duifje

Dit is wellicht voor sommige een ouderwetse koosnaampje, maar nog steeds hartstikke lief.

Scheetebees

Op zoek naar een grappige koosnaam? Dan is schetebees echt iets voor jou. Deze koosnaam betekent scheetje en wij vinden deze dan ook hilarisch.

Boterkoekje

Kleffer dan dit ga je het niet krijgen. Boterkoekje is de ideale koosnaam voor koppels die geen genoeg van elkaar krijg en alles samen doen.

Date idee! Ga picknicken op een van deze picknickkleden!

Casanova

Voor de romanticussen onder ons is casanova een lieve en romantische koosnaam. Zeker wanneer je partner ongelooflijk charmant is.

Mijn hart

Dit is een van de liefste bijnamen uit dit rijtje. Wanneer je elkaar mijn hart noemt, betekent dit dat jullie een deel van elkaars hart veroverd hebben.

Bubbels

Zijn jullie allebei dol op een leuk feestje met champagne? Bubbels is dan een hele leuke koosnaam om jullie liefde voor champagne en elkaar te omarmen.

Ook leuk: Koop speciale champagne glazen voor jullie samen!

koppel-stel-trouwen
Jason Briscoe via Unsplash

Soulmate

Heb je jouw ware liefde hebt gevonden? Soulmate is de meest romantische en schattige bijnaam die je kunt gebruiken, waarmee je laat weten dat je een langdurige relatie met diegene wilt. En dat is wat iedere koppel wil, toch?

Schatje

Dit is de perfecte koosnaam voor stellen die net zijn begonnen met daten. Jullie hebben elkaar net leren kennen en zijn nog volop aan het daten. Schatje is dan een leuke koosnaam om elkaar in het begin van de relatie mee aan te spreken.

Schatje patatje

Daten jullie voor een lange periode? Dan kunnen jullie upgraden naar schatje patatje. Hiermee geven jullie de koosnaam schatje een welverdiende twist.

Snoepje

Wat doe jij met snoepjes? Opeten natuurlijk! En dat is precies wat je bij je partner met dit koosnaampje wilt doen ;)

Honingbeertje

Net als de andere schattige bijnamen, laat deze zien hoe verliefd je op je partner bent. Deze koosnaam vertelt alles wat je aan de ander leuk vindt en dat jij je op je gemak voelt als jullie samen zijn.

Jellybean

Als jij en je partner allebei van snoep houden of beide stiekem een zoetekauw zijn, dan zullen jullie dol zijn op de bijnaam Jellybean. Dit is een mierzoete koosnaam waarmee jullie elkaar zeker in de watten leggen.

Love Bug

Wanneer je jouw partner deze koosnaam geeft, kun je geen wereld zonder de ander voorstellen. Hij of zij is je grootste liefde en knuffelkont. Oftewel; je love bug.

Cupcake

Deze mierzoete koosnaam doet denken aan de lekkere o-zo-heerlijke cupcakes. Heerlijk zacht, mooi en zoet net als je partner.

Date idee: Doe het koosnaampje eer aan e ga gezellig samen cupcakes bakken!

Cutie

Is je partner zo schattig dat je hem of haar continu wilt knuffelen en in de wangen wilt knijpen? Cutie is dan de ideale koosnaam die je zowel bij mannen als vrouwen kunt gebruiken.

Knapperd

Ziet je schatje er altijd super knap uit? Dan is deze koosnaam voorbestemd voor jullie. Super cliché, maar alsnog heel lief.

koppel-verliefd-stel
@septdoigt

Moro

We hebben ondertussen al wat varianten van schatje voorbij zien komen, maar de Griekse versie is ook te leuk om te delen. Gaan jullie bijvoorbeeld ieder jaar op vakantie naar Griekenland of staat er een Griekse vakantie op de planning? Dan is deze bijnaam ook echt iets voor jullie!

Stellina

Een mega lieve en unieke bijnaam is stellina. Deze koosnaam betekent sterretje in het Italiaans en het is ook een van onze favorieten uit dit lijstje.

Druifje

Nog zo’n kleffe koosnaampje is druifje. Met deze koosnaam laten jullie elkaar weten dat jullie helemaal obsessed zijn met elkaar.

Mi Amor

Dit is een Spaanse koosnaam die de door veel koppels wordt gebruikt. De betekenis van deze populaire Spaanse naam is mijn liefde. Met deze naam zie je de ander als jouw echte ware liefde.

Bae

Pak het groots uit met de naam bae. Met deze koosnaam zitten jij en je partner gegarandeerd jarenlang goed. Ideaal voor de koppels die niet steeds van koosnaampje willen wisselen.

Moppie

Dit is een van de meest voorkomende namen om je partner mee aan te spreken. De meeste koppels gebruiken deze bijnaam, omdat het laat zien dat je bij iemand hoort en dat je het leuk vindt om in hun gezelschap te zijn.

Boterbloempje

Haalt je partner de vrolijke en positieve kant van jou naar voren? Dan past de koosnaam boterbloempje perfect in dit plaatje. Ideaal voor zonnige koppels.

koppel-bloemen-stel
@evertonvila

Cherry pie

Eigenlijk is dit een koosnaampje waarmee je altijd wel goed zit. Schattig, lief en makkelijk te combineren met andere woorden zoals cutie pie of apple pie.

Aapje

Is je partner lekker maf en hebben jullie vaak een lachbui? Aapje is de ideale koosnaam die voor jullie lijf geschreven is!

Anniversary? Geef een bijpassend aapje cadeau!

Hot stuff

Hot stuff is wellicht een koosnaam die jouw partner graag wilt horen. Dit is een koosnaampje die sexy en tegelijk heel origineel is.

Augurkje

Wellicht is dit voor sommige een gekke koosnaam, maar daarom juist heel uniek! Ideaal voor wanneer jullie dol zijn op augurken of gewoon geen genoeg van elkaar kunnen krijgen.

Tijgertje

Dit is een klassieke bijnaam die we niet zomaar kunnen laten liggen. Het is kort, het is zoet en bovenal een stoere bijnaam voor je partner.

Koekiemonster

Je partner is zo lief en schattig, dat je ‘m bijna wel kan opeten. Niet echt natuurlijk, maar dan komen namen als koekiemonster, koekje of koekie goed te pas.

Wist je dat.. Je super leuke cookie monster onesies hebt? Hoe toepasselijk!

stel-verliefd-koosnaam
@honeyfangs

Lieverd

Ook al is je partner geen fan om lieverd genoemd te worden, je kunt het woord ook in een andere taal zeggen. Zo betekent lieverd chérie in het Frans en querida in het Spaans. Genoeg keus dus ;)

Duo koosnaampjes

Wie zegt dat je elkaar dezelfde koosnaam moet geven? Integendeel juist! Zo kun je uit heel wat duo koosnaampjes kiezen zoals Jasmine & Aladdin, jut en juul en yin en yang.