Tijd voor een nieuwe kleur in huis? Hier let je op!

Ken je dat? Je interieur telkens willen veranderen? Het is erg leuk en vernieuwend om andere meubels aan te schaffen of misschien een andere kleur toe te voegen in huis. Wanneer je al lang hetzelfde hebt is het gewoon tijd voor een verandering. In deze blog lees je daarom wat de mooiste kleuren zijn die je kunt toevoegen in huis. Enjoy!

tropisch rotan bed ubud groene muur kroonluchter

Trend van nu

Dit is alweer de laatste maand van het jaar: december. Dat betekent ook gelijk de gezelligste maand van het jaar, toch? Misschien heb jij de kerstboom al staan, hangt jouw huis vol met gezellige lampjes en is jouw interieur al helemaal klaar voor de feestdagen. Om het helemaal af te maken kun je mooie accessoires in huis toevoegen zoals een tafelkleed, kandelaren of kussens voor op de bank in warme tinten. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren Spiced Honey, beige, donkerpaars of mosgroen. Deze kleuren zien we nu erg veel en zorgen direct voor een sfeervolle uitstraling.

Trend voor 2020

In 2020 zullen een aantal interieurtrends van nu blijven bestaan. De planten in huis dat worden er namelijk steeds meer en meer, maar ook de natuurlijke materialen zoals jute en hout blijven we zien volgend jaar. Wat wel gaat veranderen zijn de kleurentrends van 2020, want deze zullen er iets anders uitzien! Volgend jaar gaan wij namelijk okergeel, cognac, lila en rood tegenkomen. Deze kleuren kun je toevoegen in meubels, maar ook in accessoires (wanneer je bijvoorbeeld geen drastische verandering wil creëren).

Nieuwe kleur op de muur

Haal die verfspullen maar tevoorschijn, want het is tijd voor een nieuwe kleur op die muur! Durf te kiezen voor kleur, want 2020 wordt ook een jaar om uit je comfort zone te stappen als het gaat om je interieur. Kies voor verf die mooi past in jouw interieur en laat de kleur van de muur ook in de accessoires/meubels terugkomen. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw woonkamer een eenheid is en het rust uitstraalt.

Hoe ga je te werk?

Allereerst is het belangrijk om een muur uit te kiezen die jij graag een nieuwe kleur wil geven. Dit kan een wandje zijn in de woonkamer, maar ook kun je ervoor kiezen om de badkamer of slaapkamer erbij te pakken, want nu je dan toch bezig gaat, waarom niet allemaal tegelijk? ;-). Wanneer je weet welke ruimte je gaat aanpakken is het tijd om een kleur te kiezen. Kijk dus goed naar de trends en welke kleur mooi staat in jouw huis. Wanneer je een besluit hebt genomen is het belangrijk om eerst een primer aan te brengen op de muur voordat je de kleur erop gaat doen. De primer is namelijk de ondergrond en zorgt dat de verf geleidelijk op de muur komt. De Trimetal Magnaprim Fix is hier perfect voor!

Welke kleur ga jij toevoegen in huis? Laat het ons weten!