Op deze manier creëer je het oude fabrieksgevoel in huis

Ben jij toe aan een verandering van je woonstijl? Een trend die de laatste jaar enorm populair is, is de industriële look. De term mag dan ongezellig klinken, maar is juist super sfeervol en stijlvol. Met deze look breng je het oude fabrieksgevoel in huis, wat jouw interieur een vintage gevoel geeft.

De industriële look is oorspronkelijk ontstaan in de tijd dat oude fabrieken en loodsen werden omgetoverd tot woonhuis. Deze fabrieken waren voornamelijk voorzien van een betonnen gietvloer, ijzeren trappen en waterleidingbuizen aan het plafond. Deze elementen van een fabriek in combinatie met designermeubels, zorgden voor een interessante stijl.

De combinatie van stoer en sfeervol is al snel overgewaaid naar de gewone rijtjeshuizen. Zo zie je vandaag de dag de industriële woonstijl terugkomen in allerlei soorten woningen!

Industriële materialen voor een fabrieksgevoel

Om dat oude fabrieksgevoel in huis te halen, gebruik je industriële materialen om je interieur mee te verfraaien. Wist je dat je met steigerhout en steigerbuizen veel leuke dingen kunt maken? Het hoeft helemaal niet veel te kosten, en brengt een hele andere sfeer in je woning. Zo kan je bijvoorbeeld steigerbuizen aan de muur bevestigen om een kledingrek te maken. Plaats een enkele buis of juist twee onder elkaar voor meer opbergruimte.

Het ziet er stoer uit en is ook nog eens praktisch! Of kan je wel een extra wandrekje in de keuken gebruiken? Met steigerhout hang je heel eenvoudig plankjes aan de muur die je bijvoorbeeld vastzet met touw voor een rustieke look. Verder kan je steigerbuizen gebruiken als tafelpoten. Je kan een industriële tafel kopen, maar je kan ook jouw huidige tafel een fabriekslook geven. Met steigerbuizen als tafelpoten heb je een stevige tafel die er ook nog eens super stoer uitziet.

Donkere elementen voor een stijlvol interieur

Wil je wel het fabrieksgevoel in huis, zonder dat je direct je hele interieur onder handen moet nemen? Voeg dan een aantal donkere elementen toe aan je woonruimte. Zo kan je binnen een handomdraai voor een hele andere uitstraling zorgen. Hang bijvoorbeeld zwarte fotolijstjes op en vul de muur met stijlvolle zwart-wit foto’s voor een dramatisch effect.

Een betonnen of gietijzeren bloempot is ook een leuke toevoeging wanneer je een industrieel gevoel wilt aanbrengen. Met een cactus of vetplant sluit je mooi aan bij het stoere element wat je nu hebt gecreëerd. Wanneer je een echte blikvanger in huis wilt, kan je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een stalen deur laten plaatsen. Dat is nog eens een binnenkomer!

Industriële verlichting voor een oogverblindende uitstraling

Verlichting bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer in huis. Met industriële lampen breng je ook die karakteristieke fabriekssfeer in huis. Voor meer informatie over deze lampen kom je met een simpele zoektocht op internet erg ver. Zo kies je bijvoorbeeld voor een subtiel tafellampje met een minimalistische uitstraling.

De gloeilamp vorm met zichtbaar gloeidraad zorgt voor een ruwe look dat zeker niet misstaat in een slaapkamer. Ook kan je voor een grote lamp boven de eetkamer kiezen die echt opvalt. Zo zie je dat je dat er veel mogelijkheden zijn om dat oude fabrieksgevoel in huis te creëren.


De laatste interieur inspiraties

kookeiland-keuken-inspiratie
@ellabellahome

Keuken met Kookeiland: Kleuren en Stijlen

Als je veel ruimte hebt, kun je flink met een kookeiland uitpakken. Ook bij een wat kleinere keuken is een kookeiland mogelijk. In dit artikel hebb...

badkamer-moziek-tegels

Mozaïek Tegels in de Badkamer

Mozaïek tegels toveren in één klap je badkamer om tot een paleis. De voorbeelden die in dit artikel te vinden zijn geven dit maar al te goed weer. ...

badkamer-visgraat-tegels

Visgraat Tegels in de Badkamer Kleuren, Inspiratie en Tips

Wat voor visgraat tegels passen het best in de badkamer? Grijs, groen of toch zwarte tegels in een visgraat patroon.. Dat visgraat tegels in een ba...