slaapmasker-verzwaard
No Revisions

Werkt een Verzwaard Slaapmasker beter dan een normale?

Een verzwaard slaapmasker is onmisbaar voor een betere nachtrust. Het slaapmasker creëert totale duisternis en geeft een subtiele druk uit op het voorhoofd en langs de ogen. Dit heeft een positief effect op je slaap en het kan je energieniveau ook een flinke boost geven. Dat betekent een betere nachtrust en volop energie!

Hoe werkt een verzwaard slaapmasker?

Het slaapmasker oefent druk op je voorhoofd, langs de oren en je ogen. Door deze druk ontspant je lichaam, wordt de REM-slaap bevordert en wordt de aanmaak van serotonine en melatonine gestimuleerd.

Een verzwaarde slaapmasker is daarnaast ook verkrijgbaar voor kinderen. Het masker heeft precies dezelfde werking als die van volwassenen en is dus ideaal voor als je kleintje moeilijk in slaap komt.

Werken verzwaarde slaapmaskers beter dan normale slaapmaskers?

Veel mensen vragen zich af of een verzwaard slaapmasker beter werkt dan een normaal slaapmasker, zeker gezien de prijs. En ja! Een verzwaard slaapmasker werkt beter dan een normaal slaapmasker door de druk die het verzwaarde slaapmasker biedt. Hoewel een normaal slaapmasker relatief laag in prijs is, bevordert een verzwaard slaapmasker een betere nachtrust.

Wat is het verschil tussen een verzwaard slaapmasker en een normaal slaapmasker?

Een verzwaard slaapmasker ziet eruit als elk ander slaapmasker, maar het is dikker en voelt zwaarder. Het is vaak gevuld met glazen kralen wat het masker zwaarder maakt en druk geeft vergeleken een normale slaapmasker. Daarnaast laat een verzwaard slaapmasker minder licht binnen vergeleken een normaal slaapmasker. Hierdoor kun je dus nóg beter in slaap vallen.

Tip: Overweeg ook eens een verzwaringsdeken als je alle opties al geprobeerd hebt

De voordelen van een verzwaard slaapmasker

Ben je benieuwd naar de voordelen van een verzwaard slaapmasker? Dan hebben we een mooi rijtje voor je opgesteld. Hieronder vind je de verschillende voordelen van het masker, waardoor je na het lezen wellicht één in je winkelmandje doet.

  • Het verbetert de slaapkwaliteit
  • Je valt sneller in slaap
  • Het verhoogt je energie
  • Het kan stress verminderen

Waar moet je op letten bij het kopen van een verzwaard slaapmasker?

Weet je niet zo goed waar je op moet letten bij het kopen van een verzwaard slaapmasker? Wij hebben onderzoek gedaan naar de verschillende punten waar je op moet letten. Verzwaarde slaapmaskers zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende kleuren, soorten en maten. Zo heb je voor volwassenen en kinderen een specifieke soort met eigen grootte en comfort.

Wil je een verzwaard slaapmasker kopen? Voor het gemak hebben we de punten hieronder voor je op een rijtje staan:

Controleer of het masker verstelbaar is

Niets is zo vervelend als een masker die te groot is voor je hoofd. Let daarom op of het masker verstelbaar is. Dat scheelt je namelijk een hoop ergernis wanneer je het masker wilt opdoen voor het slapengaan.

Let op de prijs

Vergelijk de prijs van een verzwaard slaapmasker bij verschillende partijen en kijk eens goed na of er aanbiedingen zijn.

Ga na of het masker wasbaar is

Het is niet verstandig om je slaapmasker zomaar in de was te gooien zonder dat je weet of het überhaupt wasbaar is. Controleer bij aankoop van een verzwaard slaapmasker of je het masker kunt wassen en op welke graden. Op deze manier voorkom je beschadigingen aan het slaapmasker.

Lees ervaringen van andere mensen goed door

Voordat je een bestelling plaatst, is het handig om te weten wat de ervaringen van gebruikers zijn. Zijn ze tevreden of raden ze je aan om ergens anders een bestelling te plaatsen? Deze ervaringen geven je een beter idee van een verzwaard slaapmasker en de werking ervan bij anderen.

Helpt een verzwaard slaapmasker bij hoofdpijn en migraine?

Dat kunnen we helaas niet zeggen. Voor sommige mensen werkt een verzwaard slaapmasker wel verzachtend en voor anderen niet. Bij medische klachten adviseren we je om met een huisarts contact op te nemen.

Veelgestelde vragen over verzwaarde slaapmaskers

Wij hebben gemerkt dat een verzwaard slaapmasker voor velen erg nieuw is en daardoor veel vragen zijn. Omdat we je zo goed mogelijk willen helpen, hebben we de veelgestelde vragen in het volgende overzicht kort en krachtig voor je beantwoord.

Is een verzwaard slaapmasker verstelbaar?

Ja, een verzwaard slaapmasker is verstelbaar. Hierdoor is het masker geschikt voor mannen, vrouwen en kinderen. Naast het normale gebruik voor ontspanning, biedt het strakker maken van het verzwaarde masker een oplossing voor migraine en vermoeide ogen. Het geeft extra druk op de plekken die hoofdpijn en migraine verminderen.

Waar zijn verzwarings slaapmaskers van gemaakt?

Een verzwaard slaapmasker bestaat uit microparels die wordt getest op warmte geleiding, waardoor je het niet te warm krijgt. Vaak zijn de hoezen gemaakt van een hoge kwaliteit microfiber polyester of katoenen.

Waar is het verzwaarde slaapmasker mee gevuld?

Een verzwaarde slaapmasker is gevuld met glazen parels van 0.8 mm. Deze vulling is ontworpen met warmtegeleiding als één van de hoofdpunten. Het slaapmasker bestaat uit een hoesje met aan de ene kant zachte minky stof en aan de andere kant luchtige bamboe stof. In het hoesje zit een verzwaarde component. Wanneer je geen gewicht op je hoofd wilt, dan kun je het component door middel van een rits makkelijk uit het hoesje halen.

Is een verzwarings slaapmasker wasbaar?

Ja, enkel het hoesje van het verzwaard slaapmasker kun je wassen. Op het labeltje en de gebruiksaanwijzing is te zien op hoeveel graden je het hoesje kunt wassen. Als je twijfelt over de wasvoorschriften, dan kun je het beste contact opnemen met de verkoper.

Waar vind je verzwaarde maskers in de aanbieding?

Je vindt bij Bol.com een ruim assortiment aan verzwaarde slaapmaskers voor een zacht prijsje. Je kunt namelijk zelf filteren binnen welke prijscategorie je op zoek bent naar een slaapmasker. Daarnaast kun je de website van Bol.com ook goed in de gaten houden voor aanbiedingen op slaapkamers.

Is het geschikt voor buik- en zijslapers?

Dit masker is in principe geschikt voor iedere slaper. Het slaapmasker wordt bevestigd met een verstelbaar bandje dat ervoor zorgt dat het gewicht op z’n plek blijft zitten. Ideaal voor de zij- en buikslapers!

Is een verzwaard slaapmasker niet veel te warm?

Een verzwaard slaapmasker is zeker niet te warm! Het slaapmasker bestaat aan de ene kant uit een zachte minky stof en aan de andere kant uit bamboe. Als je het snel warm krijgt, dan kun je de warme kant van minky stof gemakkelijk omdraaien naar de koele kant gemaakt van bamboe.