3 tips voor het inrichten van een kleine ruimte

Vaak wordt een kleine ruimte gezien als een verloren ruimte. Heb je een kleine extra kamer over, woon je in een studentenkamer of een klein huis, dan is deze blog voor jou. In deze blog geven we 3 tips hoe jij het meeste uit je kleine woonoppervlak kunt halen.


Denk in de hoogte

Veel kamers worden in de breedte ingericht. Elke vierkante meter vloer krijgt een aparte functie. In een kleine kamer heb je niet de luxe om alles naast elkaar te zetten en moet je op zoek gaan naar combinaties. Neem een bed met daaronder kastruimte voor je kleding, of plaats een lage kast voor je raam. Leg wat kussentjes op de kast en zo combineer je kastruimte met een heerlijk leeshoekje. Heb je op deze manieren nog niet genoeg kastruimte? Zoek dan een kast die rijkt tot aan je plafond. Door de hoogte lijkt je ruimte groter en je benut de ruimte optimaal.

Zorg voor een compleet interieur

Bij het inrichten van een kleine kamer ligt de focus al snel bij een praktische inrichting. Ook een kleine ruimte verdient stijling en aandacht. Stijl het interieur zoals je ook bij een grotere ruimte zou doen. Bij een kleinere ruimte zul je vaker stijl met functionaliteit moeten combineren, maar dat betekent niet dat er geen oplossingen zijn. Hang bijvoorbeeld decoratie aan het plafond of installeer een plantenwand. Kies voor meerdere kleinere decoraties en planten in plaats van één grote en verdeel het goed door de ruimte. Zo zorg je voor leefbaarheid en sfeer zonder te veel belangrijke ruimte te verliezen.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Gebruik je ramen

Ramen zorgen voor natuurlijke lichtinval, maar worden ook vaak gezien als verloren ruimte. Superzonde! Maak gebruik van elke vierkante meter. Raamkozijnen ontlenen zich fantastisch als leesruimte of geven plaats voor je planten. Let wel goed op welke raamdecoratie je kiest. Grote overgordijnen zijn prachtig, maar nemen ook veel ruimte in. Houd hier bij het inrichten rekening mee. Het beste kies je voor meer subtiele raamdecoratie die je makkelijk kunt optrekken. Dat bespaart veel ruimte. Plisségordijnen of jaloezieën zijn hier heel geschikt voor. Ben je op zoek naar een warme, meer sfeervolle oplossing? Kijk dan eens naar vouwgordijnen. Vouwgordijnen worden gemaakt van dezelfde stof als normale gordijnen, maar gaan naar boven open in plaats van opzij. Hierdoor is het de ideale oplossing. Ze combineren de sfeer van overgordijnen met het gemak van een rolgordijn.