Dit zijn de interieurtrends voor aankomende herfst en winter

Ben jij iemand die het interieur van je huis heel belangrijk vindt? Dan is de kans groot dat je hier zo nu en dan wel eens iets aan verandert. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, want zo kan jouw interieur weer een andere uitstraling krijgen.

Ook aankomende herfst en winter beloven weer veel nieuwe trends op het gebied van interieur. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan snel verder, want wij zetten de interieurtrends van aankomende herfst en winter voor je op een rij in dit artikel.


Warme kleuren

Een interieurtrend die we aankomende herfst en winter ongetwijfeld gaan zien: warme kleuren. Dat is dan ook niet gek, want warme kleuren zijn in deze periode natuurlijk altijd goed. Deze trend zagen we ook in de herfst en winter van 2020 al opkomen en het is dus ook dit jaar een blijvertje. Bij warme kleuren zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan warme bruintinten. Dit staat vaak prachtig in een interieur, want met behulp van warme kleuren kan jouw interieur er sfeervoller uit gaan zien. Zeker als je warme kleuren gaat matchen met de rest van je interieur, kan het een prachtig geheel worden. Je kunt warme kleuren bijvoorbeeld laten terugkomen in meubels, woonaccessoires of op de muren.

Natuurlijke materialen

Deze interieurtrend is in de afgelopen jaren al steeds populairder geworden: natuurlijke materialen. Ook deze herfst en winter beloven we deze trend veel te zien. Waar je aan kunt denken bij natuurlijke materialen? Bijvoorbeeld aan hout, leer, bamboe en marmer. Deze natuurlijke materialen gaan we vooral veel zien in meubels, wat een prachtig effect kan geven. Zeker in bijvoorbeeld een industrieel of Scandinavisch interieur kunnen natuurlijke materialen eigenlijk niet ontbreken.

Ronde vormen

Ronde vormen gaan we dit jaar ook weer veel zien. Of het nu een ronde tafel, spiegel, meubel, vloerkleed of iets anders is: het kan een leuke toevoeging zijn aan jouw interieur. Ronde vormen zijn helemaal hip en kunnen jouw woning een rustige uitstraling geven. Bovendien zorgen ronde vormen in je huis ervoor dat het er sfeervoller uitziet. Het kan dus zeker een aanrader zijn om eens wat vaker te kiezen voor ronde vormen in je interieur.

Zachte stoffen

Deze herfst en winter gaan we ook veel zachte stoffen zien. En dat is helemaal begrijpelijk, want wie houdt er niet van een lekker zacht stofje in de herfst en winter? Niet alleen brengt dit meer sfeer met zich mee, ook kan het in staat zijn om je woning wat meer warm te maken. Denk bijvoorbeeld aan een bank, kussens of vloerkleed van een zachte stof. Zachte stoffen zijn niet alleen sfeervol en stijlvol, ook past het goed in zowat ieder interieur. Als jij jouw huis dus herfst- en winterklaar wilt maken, kunnen die zachte stoffen haast niet ontbreken!

Kortom: er zijn weer een hoop mooie interieurtrends voor aankomende herfst en winter. Als jij regelmatig wat aan je interieur verandert, kan het dus leuk zijn om hier rekening mee te houden. Om dingen toe te voegen aan jouw interieur, dien je te beschikken over het juiste gereedschap. Als je hiernaar op zoek bent, is het een aanrader om gereedschap bij Mastertools te kopen.


De laatste interieur inspiraties

kookeiland-keuken-inspiratie
@ellabellahome

Keuken met Kookeiland: Kleuren en Stijlen

Als je veel ruimte hebt, kun je flink met een kookeiland uitpakken. Ook bij een wat kleinere keuken is een kookeiland mogelijk. In dit artikel hebb...

badkamer-moziek-tegels

Mozaïek Tegels in de Badkamer

Mozaïek tegels toveren in één klap je badkamer om tot een paleis. De voorbeelden die in dit artikel te vinden zijn geven dit maar al te goed weer. ...

badkamer-visgraat-tegels

Visgraat Tegels in de Badkamer Kleuren, Inspiratie en Tips

Wat voor visgraat tegels passen het best in de badkamer? Grijs, groen of toch zwarte tegels in een visgraat patroon.. Dat visgraat tegels in een ba...