Past de leren bank nog wel in het interieur van tegenwoordig?

Door Kim Vrolijk | | Woonvragen

Je vindt dat het tijd wordt voor een nieuwe bank. Misschien wil je jouw woonkamer een make-over geven, ga je verhuizen of heb je andere plannen. Wat de reden ook mag zijn; de bank zal een prominent onderdeel van je inrichting gaan worden.

Daar mag dus wel even bij stilgestaan worden. In de eerste plaats neemt een bank veel ruimte in beslag wat van invloed zal zijn op de look&feel in de kamer.

Maar een bank moet natuurlijk ook comfortabel zitten, want je zult er ongetwijfeld veel uren op gaan doorbrengen. Hieronder bespreken we de voordelen van een leren bank.

Ben jij benieuwd of een leren bank iets voor jou is? Lees dan even verder.

Luxueus, tijdloos en comfortabel

Een bank moet comfortabel zijn. Dat spreekt voor zich en is eigenlijk een understatement. Kies je voor een leren bank, dan heb je over comfort niets te klagen. Maar er zijn wel een aantal richtlijnen waar je rekening mee kunt houden. Zo heeft een gemiddelde bank een zitdiepte van minstens 54 centimeter.

De zipdiepte kan per bank verschillen, dus het loont de moeite om verschillende modellen uit te testen in de winkel. Kies bij voorkeur voor kwaliteitsleer en dus geen kunstleer. Je betaalt er dan wel meer voor, maar je doet er ook veel langer mee.

Leren banken zijn duurzaam

Leer staat voor kwaliteit, is duurzaam en kan dus wel tegen een stootje. In de meeste gevallen zijn vlekken op een leren bank zeer gemakkelijk te behandelen. Als je niets aan het toeval wilt overlaten, kun je het beste kiezen voor een leren bank met de optie om deze te laten impregneren door de leverancier.

Hierdoor is de leren bank waterafstotend en vlekwerend. Ideaal voor een huishouden met jonge kinderen.

Last van astma of huisstofmijtallergie?

Ook astma, huisstofmijt, huidschilfers van huisdieren en andere allergenen kunnen redenen zijn om te kiezen voor een leren bank.

In tegenstelling tot stoffen bankstellen, hebben leren banken namelijk geen pluizige structuren waar je last van kunt krijgen.