Zitzak voor je kind: Advies, prijzen en aanbod voor kinderen

Heeft jouw kind om een zitzak gevraagd? Dan ben je niet de enige. Ook onze kinderen hebben ons verteld over de zitzakken die ze bij hun vriendjes hebben gezien. En net als jou hebben wij ontdekt hoeveel verschillende soorten minder zitzakken er zijn. Toch verwacht je kind vroeg of laat een zitzak, dus er is enige haast bij. Maar welke zitzak past het best bij jouw kleine en waar moet je op letten bij het kopen van een zitzak?

Wij hebben grondig onderzoek gedaan naar het huidige aanbod kinder zitzakken. Op basis van de bevindingen geven wij je concrete tips en koopadvies zodat je precies weet waar je op moet letten bij de aanschaf van een zitzak voor je kind.

zitzak kind

Veiligheid altijd voorop voor de zitzak van je kind

Iedere webwinkel waar jij zitzakken kunt kopen beweert hetzelfde: “Onze zitzakken zijn niet alleen goedkoop, maar ook veilig!”. Een geruststellende uitspraak zou je denken, totdat je ontdekt dat de onderbouwing negen van de tien keer ontbreekt. Tijdens ons onderzoek hebben we de beschrijvingen van iedere zitzak van winkels zoals IKEA, Fatboy en Leen Bakker bekeken. Heel veel verder dan een algemene beschrijving van hoe leuk jouw kind de zitzak gaat vinden, lijken de meeste webwinkels niet te gaan.

Bij onder andere Ikwilzitzakken komen we wél een uitgebreide beschrijving tegen. Zo geeft de webwinkel aan dat de zitzakken nooit scherpe punten of hoeken hebben. Tevens zijn de EPS-parels, de zitzak vulling, veilig opgeborgen in een afgesloten binnenzak.

Mocht je voor je kind een zitzak willen kopen, adviseren wij je altijd onderzoek te doen naar de veiligheid van de zitzak. De zitzakken waar we in dit artikel naar verwijzen, zijn verkrijgbaar bij webwinkels waar geen klachten omtrent veiligheid bij bekend zijn.

kinder zitzak

Betrek je kind bij de zoektocht naar de perfecte zitzak

Dat je bedoelingen goed zijn, wordt wel bewezen door de aandacht die jij aan het vinden van de perfecte zitzak besteedt. Je bent naarstig op zoek naar de zitzak die het best bij jouw kind past. Toch wil je geen verkeerde keuze maken. Jij weet als geen ander wat je kind leuk vindt. Maar wat als het thema, zoals bij veel jongens en meisjes voorkomt, ‘opeens’ niet meer in is?

Als het een verjaardagscadeau is, is het belangrijk dat je deze zoektocht geheim houdt. Dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is om te testen of een bepaald thema kinder zitzak welkom is. Probeer zonder je cadeau te verklappen te achterhalen of je het juiste thema te pakken hebt.

Mocht je kind al weten dat je een zitzak koopt, raden we je aan je kind te betrekken bij het kopen van de zitzak. Laat de verschillende zitzakken zien en hem of haar zelf uitkiezen welke het leukst is. Dan weet je zeker dat je de beste zitzak koopt!

voetbal kind zitzak

Voetbal zitzak? Zitzakken met een thema

Een kinder zitzak is pas echt ontworpen voor een kind als het een toepasselijk thema heeft. Zoals jij als geen ander weet, is jouw kind zonder twijfel gek van een bepaald onderwerp. Dat kan voetbal zijn maar ook auto’s, dino’s of dieren en natuur. Hoe leuk is het om voor je kind een zitzak te kunnen kopen die op dit onderwerp aansluit?

De drie volgende voorbeelden laten zien dat je van een voetbal zitzak naar een kind zitzak van een Orka kunt gaan. Je kunt het zo gek niet maken, of het is mogelijk!

politiezitzak

Van een roze zitzak naar een stoere zwarte zitzak

Springt jouw kind van de ene hobby naar de andere hobby? Dan is het mogelijk veiliger om niet een specifiek thema zitzak te kopen maar juist te kiezen voor een zitzak in een effen kleur. En als er ergens een groot aanbod in is, dan is het wel in gekleurde kinder zitzakken.

Wat vind je bijvoorbeeld van deze roze zitzak? Deze beanbag van Sitting Point ziet er wel heel comfortabel uit en is volgens verschillende recensies ‘kind proof’. Als jouw kind echt gek van de kleur roze is, mag een roze zitzak toch niet ontbreken..

Is jouw kleine zo trendy dat een kleur als okergeel welkom is? Dan mag deze gele beanbag (ook van dit merk) niet ontbreken. Als jouw kind de zitzak na enkele jaren zat is, past ‘ie zo in de woonkamer!

roze zitzak kind

gele zitzak

Wil je het écht veilig aanpakken? Met een zwarte zitzak ga je nooit de mist in. Deze zitzak is met € 59,- pas echt goedkoop. En het lijkt er op dat dit model beanbag tegen een flink stootje kan.

zwarte kinder zitzak

Waar kan je de beste zitzak kopen?

Dus, waar kan jij het best voor jouw kind een zitzak vinden zonder een kat in de zak te kopen? Dit hangt uiteindelijk sterk af van waar jij precies naar op zoek bent. Voor de meeste jongens en meisjes is er een uitgebreid aanbod te vinden bij onze favoriete zitzakkenshop van dit moment (nummer 1 uit ons overzicht). Om je zo goed mogelijk bij je zoektocht te helpen, hebben we onze bevindingen ondergebracht in de onderstaande tabel. We zijn benieuwd voor welke zitzak webshop jij uiteindelijk gekozen hebt!

Kwaliteit

Aanbod

Prijs

Ikwilzitzakken (Best getest!)

10

8

9

fonQ

8

7

7

Leen Bakker

6

7

8

Bol.com

6

7

6

Goedkoop een zitzak kopen? Let goed op wat je koopt

Er zijn online verschillende aanbieders van zitzakken zoals IKEA en Leen Bakker waar je nu goedkoop een zitzak kunt kopen terwijl je daar later de kosten van betaald. Een goede zitzak gaat namelijk meerdere jaren mee. Een goedkope zitzak mag doorgaans blij zijn als het tegen een echte druktemaker bestand is. Goedkoop is voor de gemiddelde zitzak duurkoop. Dat geldt ook voor uitgeleefde zitzakken van Marktplaats. Een kwalitatieve zitzak die mogelijk enkele tientallen euro’s meer koopt, is daarentegen sterk genoeg om zich te verdedigen tegen de grootste kinderfeestjes.