De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Persoonlijkheid in het interieur: tips

Veel mensen zijn vaak op zoek naar een stukje persoonlijkheid in het interieur. Een toevoeging die het interieur karakter geeft en het uniek maakt. Maar het kan soms wel eens moeilijk zijn om je eigen persoonlijkheid te laten zien in het interieur. Daarom geven wij een aantal tips hoe je dit het beste doet.

Tips: Persoonlijkheid in het interieur

Het begint natuurlijk bij jezelf. Door jezelf een aantal goede vragen te stellen kom je tot de kern van het interieur en jouw eigen stijl. Denk bijvoorbeeld eens na over jouw favoriete kleuren, favoriete materialen, veel of weinig daglicht, een donker of licht interieur en maak zo de basis van het interieur in je hoofd.

Zodra deze basis er is komt natuurlijk de indeling en de aankleding. Persoonlijkheid zit hem niet alleen in accessoires. Persoonlijkheid zit hem ook in hoe je een interieur indeelt. Kies je voor de traditionele indeling rondom de tv of ga je juist een zithoek creëren die geen tv bevat? Komt er een speelhoek, een leeshoek, een werkhoek of wellicht een lege hoek?

Persoonlijkheid haal je ook uit materialen. Zo kunnen nieuwe materialen echt bij jou passen maar je kan ook iemand zijn die liever verweerde of gebruikte materialen in het interieur ziet.

Tenslotte vul je het interieur aan met een paar persoonlijke items. Dit kunnen bijvoorbeeld beelden zijn, foto’s, kunst, boeken of een zelfgemaakt project. Zorg ervoor dat het interieur niet te vol komt te staan met allerlei persoonlijke items maar zorg dat ze uniek en speciaal blijven.

Bron: tendens

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?