De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

5x Contrast in het interieur

Hoe ontstaat er contrast in een interieur? Hoe creëer je zelf contrast in een interieur? En wat heb je ervoor nodig? Wij bekijken vandaag 5 verschillende soorten contrast in het interieur. Want er is meer dan alleen maar contrast in kleur. Nieuwsgierig? Kijk dan vooral snel verder voor meer inspiratie voor jouw eigen interieur.

5x Contrast in het interieur

Natuurlijk is nummer 1 in contrast in het interieur kleuren. Met kleuren vorm je al heel snel een contrast. Kijk maar eens naar een zwart wit interieur of iedere andere lichte kleur samen met een donkere. Het contrast ontstaat ontzettend snel en valt direct op.

Bron: sketch42blog

Contrast in textuur is iets minder makkelijk te zien en te realiseren maar wel ontzettend interessant. Kijk maar eens naar deze keuken: je ziet hier hoogglans kastjes samen met robuuste houten kastjes. Beide hebben een totaal andere textuur en zijn contrasterend met elkaar.

Bron: pinterest

Contrast in zachte en harde materialen is wederom een manier van het toevoegen van contrast in het interieur. Hier zie je een tegelwand gecombineerd met een tapijt op de vloer. Beiden wel in dezelfde kleuren maar totaal andere type materialen.

Bron: thehoxton

Wat dacht je van een contrast in natuurlijk en industrieel? Deze rotan stoelen gecombineerd met stalen kozijnen en een harde tegelvloer. Wederom een mooi contrast voor in jouw eigen interieur.

Bron: est living

Tenslotte vinden wij een contrast tussen oud en nieuw ook erg mooi. Een afgewerkte wand samen met een onafgewerkte wand bijvoorbeeld. Nieuw ten opzichte van oud. Het brengt een verhaal.

Bron: trendeser

Je kan dus heel erg veel met contrast in het interieur. Er zijn tal van opties om meer pit toe te voegen aan het interieur, iets interessants te creëren en meer sfeer.

Eerder door jou bekeken producten

Ferm Living Fruitcana Sierkussen
45,- Ferm Living Fruitcana Sierkussen Ferm Living Bekijk Shop
Fauteuil Marre, Jack und Alice
369,99 Fauteuil Marre, Jack und Alice Jack und Alice Bekijk Shop
Ferm Living Deksel voor Wire Mand M
79,- Ferm Living Deksel voor Wire Mand M Ferm Living Bekijk Shop
Fauteuil Bauro vilt, Moerteens
299,99 Fauteuil Bauro vilt, Moerteens Moerteens Bekijk Shop
Fauteuil Cooper XL – lederlook – bruin – Leen Bakker
177,65 209,- Fauteuil Cooper XL – lederlook – bruin – Leen Bakker Leen Bakker Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?