Eclectische woonstijl

Vernieuwend, uitdagend en fris

Van plan om jouw woning of kamer in te richten in de eclectische designstijl? Dan durf je, want dit is dé meest uitdagende stijl van dit moment. Meerdere woonstijlen clashen binnen deze zeer aanstekelijke manier van inrichten.

Nog niet zo heel lang geleden zouden we vreemd hebben opgekeken als iemand het had gehad over de eclectische woonstijl. Deze stijl is namelijk pas sinds enkele jaren aan het opkomen, mede doordat we de saaie klassieke woonstijlen helemaal zat lijken te zijn. Goed nieuws natuurlijk. Want een frisse wind door het land van interieurdesign zal gegarandeerd voor nieuwe inspiratie zorgen.

electisch interieur

electisch meubilair

Klaar voor een uitdaging? Laat je inspiratie en creativiteit helemaal los

electisch meubilair

Met eclectisch wonen wordt voornamelijk gesproken over het mixen van verschillende woonstijlen, en dan het liefst uit periodes die in het verleden liggen met een vleugje moderne stijl. Dat betekent niet dat je nu Marktplaats af moet speuren voor oude meubels. Veel van de meubels die in een eclectisch interieur niet zouden misstaan, worden gewoon nog geproduceerd. Mede doordat ze tot andere bekende stijlen gerekend kunnen worden. Veruit het grootste voordeel van het eclectisch inrichten van je interieur is dat je de vrijheid hebt om de meubels te kopen waar jij het meest van geniet. Je hoeft een stuk minder te letten of alles wel pérfect bij elkaar past. Als jij namelijk een eclectische woonstijl als basis neemt,

De belangrijkste stijlelementen van eclectisch wonen

Laten we wat dieper op het eclectische interieur ingaan. Want dat is waarvoor je inspiratie zocht, toch?

Het eerste wat velen opvalt bij het zien van typische eclectische woonkamers is dat twee totaal andere gebruiksmethodes van leer gecombineerd worden. Een oude authentieke Chesterfield samen met een moderne (industriële) hoekbank met een bekleding van strakgetrokken suède. Je zou het in geen een andere woonstijl kunnen tegenkomen.

Maar ook met materialen kan alle kanten op worden gegaan. Neem hout en staal als voorbeeld. Bij een eclectisch interieur is het niet ongewoon dat hout, staal en diverse variaties hierop gecombineerd worden. Een stoel met suède bekleding en donkere stalen poten kan bijvoorbeeld naast een eikenhouten bijzettafel staan met een modern kleed als ondergrond.

Je kan het je soms bijna niet voorstellen. Maar een eclectisch interieur wel.

Veel van onze persoonlijke inspiratie en die van onze trouwe lezers is te vinden op MakeOver.nl. Wil je meer over de eclectische woonstijl te weten komen? Vergeet dan vooral niet een van onze trendartikelen over deze unieke vorm van inrichten te lezen!