blauwe-badkamer-inspiratie
Super Snapper via Unsplash

Badkamer Tegels Inspiratie en Voorbeelden

Door Sarieta | | Inspiratie

De badkamer is hét plekje in huis waar jij tot rust kunt komen. Dan zijn tegels in de badkamer een belangrijk element om je te helpen ontspannen. Van een klassieke marmerlook tot kleurrijke visgraat tegels: je kunt alle kanten op als het gaat om badkamertegels. In dit artikel vind je 15 voorbeelden die je gaan helpen bij het kiezen van de juiste tegels.

Blauwe visgraat tegels

In het eerste voorbeeld zijn tegels in een visgraat patroon gelegd. Het visgraat patroon is een makkelijke manier om je badkamer een chique uitstraling te geven. Vooral het gebruik van twee tinten blauw geeft het een speelse uitstraling. Heel anders dan tegels die naast elkaar zijn betegeld.

badkamertegels-blauw-visgraat
@zeeuwshuysje
Op zoek naar meer inspiratie voor badkamertegels kleuren? Ontdek het in ons inspiratie artikel!

Groene tegels met betonlook

In dit specifieke voorbeeld van stijlbijstout zijn kleine, groene tegels gecombineerd met grote betonlook tegels. Dit zijn twee kleuren die elkaar goed accentueren. Groen is een fijne keuze voor in de badkamer, omdat het een fris en vernieuwend gevoel geeft en tegelijk zorgt voor meer pit.

groene-badkamer-tegels
@stijlbijstout
Ontdek hier meer voorbeelden van groene tegels in de badkamer!

Klassiek witte marmerlook tegels

Wil je tegels die je badkamer een luxe uitstraling geven? Bekijk dan eens deze prachtige badkamer van Loes Interieurdesign met witte marmerlook tegels. Marmerlook tegels zijn een leuke manier om textuur aan je badkamer toe te voegen met behoud van een eenvoudige, klassieke uitstraling.

badkamer-tegels-marmer
@loesinterieurdesign
Hou je van de marmer look? Wij hebben de mooiste marmerlook badkamers verzameld!

Rood met neutrale tinten

Een badkamer ziet er vaak gewoontjes uit en met gewoontjes bedoel ik witte tegels en zwarte accenten. Rode tegels maken daarentegen deze badkamer helemaal af. Maar let op dat je de overige delen neutraal houdt. Hierdoor voelt een badkamer met rode tegels minder overweldigend aan.

rode-badkamer-inspiratie
@fr.ontwerp

Zwart marmeren tegels

Liever geen wit marmer? Ga dan voor zwart marmer. Of je nu een traditioneel, eigentijds of modern huis hebt, zwart marmer doen het altijd goed.

marmer-zwart-badkamer
@wonen.aan.de.loper

Creëer diepte met zwart tegels

Neem een kijkje bij deze badkamer van demullies met zwarte vloertegels en een witte tegelwand. De zwarte vloertegels zorgen voor een ruimer gevoel in de badkamer. Vooral het gebruik van witte voegen zorgt voor een statement in de badkamer en eenheid met de overige delen. Oftewel; het complete plaatje!

vloertegels-wandtegels-badkamer
@demullies
Bekijk de mooiste wasbak inspiratie!

Groene visgraat tegels

Ik houd niet alleen van de mosgroene tint van de tegels in deze badkamer van stadshuisje, maar ook op de manier hoe de tegels zijn gelegd. Doordat de groen gekleurde tegels in een visgraat patroontje zijn betegeld start ik mijn dag opgewekter dan eerst. Jij ook?

groene-visgraat-tegels
@stadshuisje

Combineer grote en kleine tegels

Dit voorbeeld laat het gebruik van twee verschillende maten tegels zien binnen dezelfde kleurenpalet. Ook hier zie je dat de verschillende formaten een speels effect toevoegen. Niet te extravagant, wel erg stijlvol!

witte-lichte-badkamertegels
@van.stal.naar.woonboerderij

Ga voor roze

Ooit gedacht aan roze tegels? Roze is een populaire kleurkeuze voor in de slaapkamer en tegenwoordig ook in de badkamer. Kijk bijvoorbeeld eens naar de roze wandtegels met witte voegen in deze badkamer. En zoals je kunt zien komt marmer hier ook goed tot zijn recht.

roze-wandtegels-badkamer
@haarlemshuisje

Eyecatcher tegels met patroon

Badkamers zijn een geweldige plek om te experimenteren met nieuwe patronen en stijlen. Wees daarom niet bang om te kiezen voor tegels met een patroontje. Deze badkamer van stylynnterior is voor een deel betegeld met prachtige Portugese tegeltjes. Omdat de kleuren van de tegels terugkomen in de accessoires, vullen ze elkaar goed aan.

patroon-tegels-badkamer
www.stylynnterior.com

Combineer grijs met blauwe tegels

De combinatie van blauwe wandtegels en betonlook bad- en vloertegels zoals te zien is in bovenstaande afbeelding zorgt voor een frisse uitstraling. Blauw heeft een kalmerende werking, terwijl grijs het gevoel geeft dat je in een luxe wellness bent. Erg fijn voor als je na een lange werkdag heerlijk wilt ontspannen.

blauwe-grijze-badkamertegels
@bijmargrietinhuis

Gewaagd met zwarte tegels

Zwart tegels in de badkamer? De meeste mensen durven het niet aan. Toch heeft zwart minstens zoveel voordelen. De zwarte tegels zorgen ervoor dat deze badkamer veel ruimer oogt. Zorg er wel voor dat je een contrasterende kleur gebruikt om een kille badkamer te voorkomen. Een wit bad of plafond steekt bijvoorbeeld mooi af.

zwart-witte-badkamer
@rarchitecture_melbourne

Grijze badkamer tegels

Dit voorbeeld is het bewijs dat grijs in jouw badkamer moet terugkomen. Hier zie je geen standaard grijze tegels, maar betonlook tegels. Betonlook tegels zijn een stuk uitdagender en gaan verrassend goed samen met eikenhout en wit.

grijze-badkamer-tegels
Sven Brandsma via Unsplash

Turquoise tegels in de badkamer

Er is zoveel aan deze badkamer van Super Snapper waar ik van houd. Van de turquoise tegels tot de marmeren vloer en gouden handdoekrek. Ik krijg geen genoeg van hoe mooi deze badkamer is. Turquoise doet denken aan de zee en is daarom een uitstekende keuze in een badkamer.

blauwe-witte-badkamer
Super Snapper via Unsplash

Te gekke Hexagon tegels

Hexagon tegels zoals te zien is in het voorbeeld zorgt voor een speels effect. Hoewel deze tegels van zichzelf al erg mooi zijn, kan voor sommige mensen de combinatie met marmer overweldigend zijn. Een badkamer die volledig is betegeld met marmeren hexagon tegels is namelijk te druk, de badkamer uit dit voorbeeld is de perfecte middenweg.

hexagon-marmer-tegels
@elementalstudio