Visgraat Tegels in de Badkamer Kleuren, Inspiratie en Tips

Door Cynthia | | Badkamer

Wat voor visgraat tegels passen het best in de badkamer? Grijs, groen of toch zwarte tegels in een visgraat patroon.. Dat visgraat tegels in een badkamer thuishoren bewijzen we met de vele binnenkijkers uit dit artikel. We hebben de populairste kleuren (zelfs roze en blauw!) visgraat tegels in de badkamer voor je opgezocht. Met dit handige overzicht moet het geen probleem zijn om de juiste tegels én kleur te kiezen.

Het effect van visgraat in de badkamer

badkamer-vasgraat-tegels

De badkamer een chique uitstraling geven doe je met het visgraatpatroon. Het is eigenlijk heel simpel; rechthoekige tegels worden in het visgraatpatroon gelegd waardoor het direct een chique en warme uitstraling krijgt. Het visgraatpatroon kan zowel op de muur als op de vloer worden toegepast. Speel met de kleur van de tegels, de kleur van de voegen en de kleur van de accessoires. Ontwikkel je eigen stijl. Visgraat tegels geven de badkamer een stijlvolle, moderne uitstraling en kan met elke rechthoekige tegel gemaakt worden.

Blauwe visgraat tegels voor rust en ruimte

badkamer-blauw-tegels

Er zijn verschillende kleuren die je kunt kiezen voor de badkamer. Bepaalde kleuren hebben onbewust een invloed op je emoties, blauw is daar een van. Het kan zijn dat je het al voelt als je naar deze foto kijkt. Blauw geeft de badkamer een gevoel van rust, kalmte en ruimtelijkheid. Zoals op de foto kan een kleine badkamer met de kleur blauw ruimtelijk ogen. Iedereen wilt toch een badkamer waar je de dag rustig kan starten en rustig kan eindigen? Een blauwe badkamer is hiervoor de juiste keuze.

Een tijdloze, grijze visgraat wand in de badkamer

wastafel-visgraat-tegels

Grijs is een neutrale kleur die niet trendgevoelig is. Een grijze visgraat wand is dus altijd een goede keuze. Het is gemakkelijk te combineren en met de juiste accessoires maak je er een echte eyecatcher van! Zoals je ziet is er op de foto gekozen om de grijze visgraat muur te combineren met een luxe wastafel, dit geeft een gezellige en chique uitstraling. Voeg hier accessoires aan toe en je hebt een gezellige, tijdloze badkamer.

Groene visgraat tegels met gouden details

badkamer-groen-goud

Creëer een retro badkamer met groene visgraat tegels en gouden details. Een badkamer die eruit springt, zowel door de kleurkeuze als door de keuze van het materiaal. Door de gouden details geef je de badkamer een chique uitstraling en toch behoud je de warmte en gezelligheid met de groene tegels. Een unieke combinatie, toch?

Witte visgraat tegels in de badkamer

visgraat-tegels-wit

Geef de traditionele witte badkamer een metamorfose door het gebruik van witte visgraat tegels en je zal verstelt staan van het resultaat. De combinatie van de visgraat tegels met zwarte details geeft een traditionele badkamer een nieuw gezicht. De afbeelding laat een perfecte combinatie zien van een strakke badkamer met opvallende, zwarte details. De badkamer is dankzij de zwarte details een echte eyecatcher geworden.

Een visgraatmotief in verschillende tinten groen

visgraat-tegels-groen
@stadshuisje

Verschillende tinten groen verwerken in je badkamer klinkt misschien uitdagend, maar wist je dat groen juist energie geeft en zorgt voor ontspanning en rust? Verschillende tinten groen zijn dan ook ideaal te combineren. Uiteindelijk zorgt het voor een rustgevende badkamer die veel energie geeft. Het natuurlijke gevoel wat je bij een groene badkamer krijgt zorgt voor een frisse start van de dag. Ervaar jij dit gevoel ook bij de verschillende tinten groen op de foto?

Twee kleuren visgraat in de badkamer

visgraattegels-vloer-wand

Visgraat tegels die van de muur doorlopen op de vloer geven de badkamer een ruimtelijk effect. Kies voor twee kleuren visgraat om het speelser en ruimtelijker te laten lijken. Speel met details om de rust in de badkamer te behouden. Een zachtroze muur gecombineerd met een groene visgraat vloer lijkt misschien gewaagd, maar zoals je op de foto ziet is het alsnog rustgevend. Goed gecombineerd met zwarte accenten is dit een badkamer om van te genieten.

Donkere visgraat tegels voor een intieme sfeer

grijs-visgraattegels-badkamer

Donkere tegels zijn misschien niet je eerste keuze voor de badkamer. Waarom eigenlijk niet? De donkere tegel staat voor intimiteit en is zeker in combinatie met een visgraatpatroon een hele goede keuze. De donkere visgraat tegels kunnen gebruikt worden in kleine en grote ruimtes. Door de donkere vloer en muur te combineren met een houten meubel krijgt de badkamer een chique en prettige uitstraling. Zorg voor goede verlichting en je badkamer is compleet!

Marmerlook visgraat wandtegels

visgraat-tegels-douche

De natuurlijke uitstraling van marmer geeft de badkamer iets magisch. Dit in combinatie met een visgraatpatroon maakt de badkamer een zeer stijlvolle ruimte. Een badkamer die rustgevend is maar tegelijkertijd er toch uitspringt. Kies voor marmeren visgraat wandtegels als je iets bijzonders en tijdloos wilt en maak het af met sprekende details. Combineer lichte en donkere marmeren tegels en zorg voor een uniek contrast.

Kleine visgraat tegels voor een speels effect

badkamer-visgraat-tegels
@rarchitecture_melbourne

Een visgraatpatroon kan zowel met grote als met kleine tegels gecreëerd worden. Kies voor kleine tegels als je een speelser effect aan de badkamer wilt toevoegen. Geniet van de luxe uitstraling van het visgraatpatroon én het speelse van de kleine tegels. Op de foto is te zien dat het een perfecte optie is om toch een chique, rustige badkamer te behouden.

Hongaarse punt in de badkamer

Het verschil tussen de Hongaarse punt en visgraat

badkamer-hongaarse-punt

De Hongaarse punt en het visgraatpatroon lijken op elkaar, maar zijn toch niet hetzelfde patroon. Het verschil zit vooral in de hoek waar de tegels in gelegd worden. Dit verschil zie je goed in de belijning en groeven van het patroon. Bij de Hongaarse punt worden de tegels met de bovenste punten tegen elkaar geplaatst in een hoek van 45 of 60 graden. Hierdoor ontstaat er een rechte lijn in het patroon. Bij een visgraatpatroon liggen de tegels trapsgewijs. Een Hongaarse punt wordt ook wel vergeleken met sergeantsstrepen.

Een speels effect met de Hongaarse punt

douche-hongaarsepunt-tegels

Creëer een speelser effect met een Hongaarse punt. Zowel trendy als klassieke badkamers krijgen met de Hongaarse punt een speelse uitstraling. Bij deze ibadkamer is er gekozen voor een bijzondere tegel om de badkamer een unieke, toch tijdloze uitstraling te geven. Speel met het materiaal om interessante contrasten te maken en let op de accenten. Hiermee creëer je een badkamer waar je niet op uitgekeken raakt.

Een strakke, witte badkamer

wit-tegels-badkamer

Een strakke, witte badkamer in een hip jasje. Witte tegels zijn tijdloos en door de Hongaarse punt te kiezen zorg je voor een hippe uitstraling. Combineer verschillende materialen en geef je badkamer een ruimtelijk gevoel. Hoe klein de badkamer ook is, wit maakt het ruimtelijk. Je ziet dat een witte badkamer niet saai hoeft te zijn. Durf de accessoires eruit te laten springen en geniet van een ruimtelijke, strakke badkamer.