zonnepanelen-duur

Hoe duur zijn zonnepanelen echt?

Door Demian | | Duurzaam

Investeren in zonnepanelen staat vast niet op iedereens bucket list. Het is een kostbare investering, waarvan het een aantal jaar duurt om hier financieel iets van terug te zien. Toch is dit echter geen reden om zonnepanelen direct van tafel te schuiven, want het kan je ook een hoop opleveren. Daarnaast zijn er een aantal manieren waarop je deze mega investering helemaal niet hoeft te maken!

Je verdient de investering makkelijk terug

Binnen 7 tot 9 jaar heb jij je gemaakte investering sowieso terugverdiend. Dit belooft bijna elke leverancier. Wek zelf energie op met je eigen zonnepanelen en verlaag je energierekening elke maand! Daarnaast, wanneer je je huis verkoopt kun je starten vanaf een hogere verkoopprijs. Je huis wordt namelijk meer geld waard wanneer deze zonnepanelen op het dak heeft liggen. Kortom, je investering heb je snel terugverdiend op je energierekening, maar ook bij het verkopen van je huis. Tot slot hoef je geen btw te betalen over de investering, want dit bedrag krijg je na de btw-aangifte gewoon teruggestort op je rekening. Zo wordt het bedrag van de investering weer wat lager.

Je kunt ook zonnepanelen huren

That’s right! Wanneer je nu niet het geld hebt om te investeren in zonnepanelen, zijn er ook andere manieren om deze alsnog op je dak te laten plaatsen. Er zijn tegenwoordig allerlei organisaties waar je zonnepanelen van kunt huren of leasen tegen een klein bedrag per maand. Zo kun je profiteren van een lagere energierekening, zonder de grote investering te doen. Deze kun je tussentijds opzeggen of na een jaar of tien overnemen voor een lagere prijs.

Bijdragen aan de gezondheid van de aarde

Het is eigenlijk heel logisch dat je je steentje bijdraagt aan het bewerkstelligen van een schoon klimaat. Net zoals dat je huur betaalt om in je huis te mogen wonen, is het logisch dat je ook iets moet investeren om op deze aardbol te wonen. Jij wilt toch ook schone lucht inademen en geen extreme weersomstandigheden door een veranderend klimaat? Daarbij wil je waarschijnlijk dat jouw kinderen hier ook van kunnen genieten. Het geeft een hoop voldoening om hieraan bij te dragen, los van alle financiële voordelen.

Hopelijk ben je inmiddels overtuigd om zonnepanelen, op welke wijze dan ook, te laten plaatsen op het dak van je woning. Niet alleen voor jouw bankrekening, maar ook voor je morele bijdrage aan de aarde.