ikea-odonvide-deken

Hoe goed is het IKEA Verzwaringsdeken?

Afgelopen jaar zijn er in Nederland tienduizenden verzwaringsdekens verkocht. Grote ketens als HEMA en Action brachten hun eigen deken uit. Het was wachten op een IKEA verzwaringsdeken. Daar is met de ODONVIDE verzwaard deken verandering in gekomen. Voor het eerst kun je in de schappen van IKEA een verzwaringsdeken vinden. Maar is het ook een beetje een goed deken? Wij hebben het verzwaarde deken ODONVIDE getest en delen onze bevindingen met je.

💡 Lees welke verzwaarde dekens door het Makeover testpanel als best getest zijn

In drie gewichten verkrijgbaar

IKEA heeft haar verzwaringsdeken in drie gewichtsklassen uitgebracht. Zoals bij velen bekend dient een verzwaringsdeken ongeveer 10% van het lichaamsgewicht te zijn. Op basis van de volgende varianten, betekent dit dat het ODONVIDE deken door mensen met een gewicht van tussen de 55 en 110 kilogram geschikt is:

Een groot tweepersoons verzwaringsdeken ontbreekt dus. Uit een eerder onderzoek uitgevoerd door ons testpanel bleek dat er echter weinig interesse voor het tweepersoons verzwaringsdeken is, waardoor de keuze om deze variant weg te laten logisch is.

ikea-verzwaringsdeken
IKEA

Scherp geprijsd

Een van de redenen waardoor velen op voorhand al benieuwd waren of er een IKEA verzwaringsdeken bestond, heeft te maken met de prijs. Veel dekens kosten al snel meer dan € 100. IKEA producten zijn doorgaans betaalbaar. Zo ook het nieuwe verzwaringsdeken. Het lichtste model (6kg) kost slechts € 50. Dat is een stuk goedkoper dan veel alternatieven op Bol.com waar de gemiddelde prijs voor deze gewichtsklasse € 80 is. De zwaarste variant (10kg) kost € 90. Ook dit is aanzienlijk minder dan het gemiddelde van € 130.

Middelmatige kwaliteit

Daar staat wel tegenover dat we in onze test de kwaliteit van het ODONVIDE verzwaringsdeken als middelmatig hebben ervaren. De prijs-kwaliteitverhouding van het deken is wel degelijk goed, maar het kan zich niet meten met topklasse verzwaarde dekens zoals Calmzy en Kalm.

Dat komt doordat het IKEA verzwaringsdeken van minder kwalitatieve materialen gebruik maakt, eenvoudiger is afgewerkt en een redelijke verdeling van zwaarte heeft. De beste verzwaringsdekens hebben een optimale zwaarteverdeling met glazen of granulaat korrels. Het ODONVIDE is minder goed in staat om voor een optimale verdeling te zorgen.

Moet je het IKEA verzwaringsdeken kopen?

Heb je een beperkt budget en wil je een degelijk verzwaringsdeken in huis halen? Dan is het ODONVIDE IKEA zwaartedeken de beste koop. Voor het geld doet het wat het moet doen. Niet meer, niet minder.

Daarnaast missen we ook nog eens de optie om een hoes voor de verzwaringsdeken bij IKEA te kopen.

Als je net wat meer budget hebt, verwijs ik je graag door naar een van de verzwaringsdekens die door het Makeover testpanel als best getest zijn. We kunnen je alvast vertellen dat het deken van Emma daar niet tussen zit.