5 kenmerken van de Hamptons Stijl

De Hamptons is een populair gebied in New York waar veel prachtige huizen en interieurs te vinden zijn. Huizen met enorme ruimtes, hoge plafonds, klassieke kleur paletten en een chique sfeer. De stijl ziet er duur en prijzig uit maar gelukkig kan je de Hamptons stijl ook heel betaalbaar toepassen in een interieur. Hier zijn vijf kenmerken/tips die je kunnen helpen bij het inrichten van een interieur in een Hamptons stijl.

Hamptons-Stijl-1

Bron: insideout

#1 Zachte en lichte kleuren

De Hamptons stijl draait voornamelijk om minimalistische kleuren. Je zal er niet gauw knal rood of knal oranje terug vinden. Witte wanden en witte planken vloeren zijn zeer populair, net zoals gevelbekleding. Stoffen en vloerkleden doen het goed in de meest neutrale kleuren en natuurlijke kleuren. Accent kleuren zoals navy blauw en de kleur Duck Egg Blue werken goed!

Hamptons-Stijl-2

Bron: insideout

#2 Ruimtelijkheid

Grote open ruimtes zijn cruciaal in een Hamptons stijl interieur. Hoge plafonds, te grote ruimtes en ruimtes dat van binnen naar buiten doorlopen zijn kenmerkend.

Hamptons-Stijl-3

Bron: insideout

#3 Comfort

De Hamptons staat voor elegant, licht, en schoon maar ook knus en uitnodigend. Creëer dit in het interieur door gebruik te maken van grote loungebanken, fauteuils, vloerkleden, dekens en grote sierkussens.

Hamptons-Stijl-4

Bron: insideout

Hamptons-Stijl-6

Bron: room-decorating-ideas

#4 Natuurlijk

Haal buiten naar binnen door veel gebruik te maken van groen en natuurlijk licht. Dit geeft ook meteen dat strand gevoel dat we zo vaak zien in een Hamptons huis. Natuurlijke materialen zoals riet, bamboe, rotan zijn ideaal voor meubels maar zorg dat je er niet teveel van gebruikt.

Hamptons-Stijl-7

Bron: woonaccessoires

Hamptons-Stijl-8

Bron: salvator-store

#5 Persoonlijkheid

De interieurs in de Hamptons zijn minimalistisch maar dat betekent niet dat je geen persoonlijkheid kan toevoegen. Denk eens aan grote kandelaren, spiegels, gallery walls met grote lijsten en persoonlijke items.