De 7 mooiste vloeren om je badkamer mee in te richten!

Ben jij op zoek naar vloer inspiratie voor je nieuwe badkamer? Dan ben je hier aan het juiste adres. Er is zoveel keuze wat betreft badkamer vloeren dat het soms wat moeilijk kan zijn om een beslissing te maken. Daarom vertellen wij je iets meer over alle opties die je hebt qua badkamer vloeren.

Houten vloer in je badkamer

Je zou het misschien niet hebben verwacht maar hout is zeker mogelijk in een badkamer. Natuurlijk zijn niet alle soorten hout geschikt als badkamervloer maar er zijn vele varianten beschikbaar waarmee je toch de warmte en sfeer van het hout in je badkamer kunt introduceren.

Het hout dat geschikt is voor de badkamer is meestal doordrenkt met olie of was zodat eventueel spatwater erop blijft liggen in plaats van dat het opgezogen wordt. Nu zou het water toch nog door de naden kunnen doordringen maar dit wordt opgelost door middel van het leggen van meerdere lagen hout waarbij de planken elke keer een kwartslag gedraaid worden. Dit kan ter plekke gebeuren of in de fabriek en kant en klaar verkocht worden. Men kiest er ook vaak voor om een speciale ondervloer te leggen of het toepassen van rubber tussen de houten planken.


badkamer vloeren hout

Bron: Lascositasdebeacheau

vloeren badkamer inrichten

Bron: Semerano

Laminaat

Laminaat is een goedkopere en makkelijkere optie als je toch graag een hout look wil maar niet het onderhoud van hout. Er is zelfs laminaat verkrijgbaar dat speciaal vervaardigd is voor badkamers.


badkamer inrichten laminaat

Bron: Interieurdesigner

Kurk

Kurk is een natuur product dat zacht en warm aanvoelt en daarnaast ook nog eens milieuvriendelijk is. Kurk is geluiddempend en poreus. Daarom moet het wel bewerkt worden met een vernislaag en moeten de randen worden dichtgekit.

badkamer vloere nkurk

Bron: Realcorkfloors

Tadelakt

Wellicht heb je hier nog nooit van gehoord maar tadelakt komt oorspronkelijk uit Marokko. Het betekent eigenlijk ‘inwrijven’. Het is een techniek waarbij het kalkpleister in vele lagen over elkaar wordt aangebracht. Door deze vele lagen wordt het oppervlak gladder en oogt het veel strakker dan normaal stucwerk. De wanden worden zeer hard, stootvast, naadloos en waterbestendig. Het voordeel van tadelakt is dat het in elke kleur verkrijgbaar is en het nadeel is dat het erg duur is.

tadelakt badkamer vloeren

Bron: Mikewye

Tegels

Tegels blijft de populairste badkamervloer in Nederland. Tegels zijn gemakkelijk te leggen, duurzaam en gemakkelijk in onderhoud maar het is niet echt speciaal. Tegels komen in allerlei maten en kleuren en zelfs soms met ingebouwde verlichting.

tegels badkamer vloeren

Bron: Paperblog

tegels badkamer inrichten

Bron: Wilka

badkamer inrichten tegels bloer

Bron: Originaltilebathrooms

Gietvloeren

Een gietvloer is harstikke hip op het moment. Het is een slijtvaste en onverwoestbare badkamervloer die ook veel verschillende uitstralingen kent.

gietvloer badkamer inrichten

Bron: Trypei

Beton vloeren

Beton vloeren worden steeds vaker in badkamers gelegd maar hou rekening ermee dat een beton vloer geimpregneerd moet worden omdat het niet waterdicht is. Daarnaast kan beton koud aanvoelen en ook gaan scheuren. Wil je dit allemaal niet maar wil je wel de look van beton dan kun je kiezen voor nagemaakt beton op kunststofbasis.

vloeren badkamer inrichten

Bron: Enpudit

badkamer inrichten vloeren

Bron: Onbekend

Wat voor vloer vind jij het mooist? Laat het ons weten in een reactie!