Beton in de badkamer

Door Tessa de Leeuw | | Badkamer
badkamer-badkamerstijl-interieuradvies
@brenstijlt

Beton is een heel stoer en duurzaam materiaal dat overal gebruikt kan worden in huis. Zo ook in de badkamer! Je zou het misschien niet verwachten maar het is een uitstekende keuze voor de badkamer. Het is een strak en waterdicht materiaal dat te gebruiken is voor werkbladen, vloeren, wanden en douchewanden. Met een mooie en stoere betonlook in de badkamer, ontstaat er een moderne sfeer!

betonlook-badkamer-indsutrieel
@landlevenjudith
badkamer-beton-betonlook
@sabinelamet_interior_feed

Een veel gebruikt materiaal met een strak uiterlijk is gepolierd beton. Met dit type beton kan de buitenste laag op verschillende manieren worden afgewerkt. Denk bijvoorbeeld eens aan gekleurde betonnen lavabo, een matte wasbak of een betonvloer.

badkamer-interieuradvies-interieurtips
@pakhuis.wonen
badkamer-bad-bathroom
@landlevenjudith

Met gepolierd beton krijgt de badkamer een frisse en glanzende look. Creëer een eenheid door het zoveel mogelijk terug te laten komen in het interieur van de badkamer.

Daarnaast is het ook belangrijk om de badkamer verder aan te kleden met materialen, accessoires en interieur elementen. Denk hierbij aan de juiste sfeerverlichting, functionele verlichting maar ook een fijn badkleed, lekkere handdoeken, mooie spiegels en elementen van hout voor meer warmte in de badkamer.

badkamer-bathroom-interieurtips
@whisperingbold
badkamer-interieradvies-interieurtips
@bij_spiertjes_thuis

Diverse onderdelen in de badkamer kunnen dus van beton gemaakt worden. Een mooie strakke wasbak, een aanrecht, een badkamervloer van beton of juist een badkamer wand zoals de douche wand. Beton is een gemakkelijk en flexibel materiaal dat zich voor veel doeleinden in laat zetten.

badkamere-bathroom-badkamerstijl
@brenstijlt