Trend: Zwart wit tegels + 3 leuke DIY’s

Door Tessa de Leeuw | | Badkamer

Een leuke trend van het moment is de zwart wit tegels trend. Een wand met witte tegels en zwarte voegen is weer helemaal terug van weggeweest. Jarenlang wilden we graag de voegen in dezelfde kleur als de tegel, maar vanaf nu willen we weer meer contrast en dus zwarte voegen. De volgende voorbeelden laten zien hoe leuk het is om zwart wit tegels te hebben in de badkamer of keuken. Daarna hebben we nog een aantal leuke DIY’s voor je dus vooral doorlezen!

zwart-wit-tegels
@andrea_groot


Zwart wit tegels

Badkamer_tegels_bohemian
@andrea_groot

Deze mooie combinatie kan in de badkamer maar ook in de keuken gerealiseerd worden. Het geeft het interieur pit, een moderne uitstraling en ook een tikkeltje minimalistisch. Zoals je hierboven kunt zien kun je twee soorten vormen zwart wit tegels prima combineren. De wanden met vrij eenvoudige witte tegels staan heel mooi met de hexagoon tegels op de vloer. De hexagoon tegels zijn afwisselend zwart of wit, waardoor er een grappig effect ontstaat. Doordat de voegen van zowel de wanden als de vloer in dezelfde kleur zijn vormt het een geheel. Daarbij is de styling redelijk ingetogen en dat zorgt er voor dat de tegels er echt uit springen. Zou je hier nog veel meer prints of juist veel kleur aan toe voegen dan zou het een onrustig geheel worden.

Alle vormen en maten

Zwart wit tegels komen in alle vormen en maten. Mooie witte tegels in een vierkante vorm, subway tegels, rechthoekige tegels, grote tegels of juist hele kleine. Elke witte tegel is geschikt voor deze trend! Je kunt met het leggen van de tegel ook patronen maken door een combinatie van zwart en wit. Denk bijvoorbeeld aan een keuken met een dambord vloer. Klassiek en toch tijdloos. En niet alleen witte tegels met zwarte voegen zijn mooi. Ook tegels in het zwart met witte voegen geven een hele toffe look!

Tegels_keuken
@joyce_wiggers

3X DIY met zwart wit tegels

Zoals je kon lezen komen tegels in alle soorten en maten en kun je daarom je badkamer of keuken echt helemaal eigen maken. Voor de creatieveligen onder ons laten we 3 DIY’s zien die je allemaal kunt doen met tegels.

Tegels met een verhaal

Wanneer je een wand wilt betegelen met bijvoorbeeld enkel witte tegels maar je wilt er iets aan toevoegen zijn Storytiles wellicht wel iets voor jou. Op deze tegel staat een leuke afbeelding, waardoor je je eigen unieke wand kunt creëren. Ook kun je er meerdere bij elkaar inmetselen om een grote afbeelding te maken.

Tegels_DIY_storytiles_vis
* Pas op!De tegeltjes van Storietiles zijn zo leuk dat je ze straks allemaal wilt hebben. Want we blijven van oudsher tenslotte verzamelaars, toch!

Zelf de voegen schilderen

Hoe doe je dat nou als je al witte tegels hebt maar nog geen zwarte voegen? Gelukkig is daar een heel handig trucje voor bedacht! Het schilderen van de voegen! Met speciale voegenverf kun je dit doen, zodat het ook goed blijft zitten wanneer je er tegenaan spettert of het wilt schoonmaken. Breng het met een penseeltje aan, laat het heel even drogen en verwijder de restjes met een vochtig doekje van de tegels. Goedkoop en gemakkelijk, maar het is wel even een klus. Maar het is het waard, want je krijgt er iets heel moois voor terug!

Tafel met tegels

Ben je handig? Dan kun je zelfs een eigen tafel met tegels maken. Want zeg nou zelf, dit is toch echt supergaaf! Je zou een bestaande tafel kunnen betegelen of met mdf/hout van de bouwmarkt aan de slag kunnen gaan. Wanneer je voor het laatste kiest kun je de grootte, vorm en stijl helemaal zelf bepalen. En je statement piece is geboren!

tafel-tegels-DIY
@jonas_jacobsson_


Welke DIY ga jij ook maken? Laat het ons weten in de comments!