De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Zellige tegels: deze moet je gezien hebben!

Ooit wel eens van zellige tegels gehoord? Zellige tegels, of ook wel Marokkaanse tegels genoemd, zijn ontzettend populair op het moment. Zellige is van oorsprong een Marokkaanse kunstvorm van mozaiek. Hierbij worden met geglazuurde terracotta tegels geometrische patronen op de vloeren en muren gevormd. Zelfs tafels en fonteinen kunnen hiermee bekleed worden. Tegenwoordig worden deze tegels gebruikt in badkamers, toiletten en keukens. Het zijn oneffen tegels met imperfecties. Dit geeft die mooie nonchalante sfeer aan een wand met zellige tegels.

Doe inspiratie op voor een wand met zellige tegels

Er is zoveel moois te vinden op het gebied van interieurs met zellige tegels. Wij vonden een aantal prachtige en inspirerende voorbeelden die je gezien moet hebben.

Deze mooie soort tegels kunnen in heel veel verschillende ruimtes worden toegepast. Denk bijvoorbeeld eens aan de badkamer, keuken, toilet of zelfs een horeca gelegenheid.

Bron: onbekend
Bron: retrouvius
Bron: domino magazine
Bron: archilovers
Bron: gabbe
Bron: apartmenttherapy

Zellige tegels als achterwand

Deze bijzondere tegels worden voornamelijk als achterwand in de keuken gebruikt. Het geeft een moderne en strakke keuken een iets nonchalantere look. Het maakt het minder strak en minder bedacht maar juist sfeervoller. Je zou wellicht denken dat dit soort tegels niet in een strak of modern interieur zouden passen maar het tegendeel is waar.

Ook in de badkamer passen deze tegels heel goed. Wederom geven ze ook hier een mooie nonchalante look en zorgt de imperfectie van de tegel voor een interessante wand met oneffenheden.

Eerder door jou bekeken producten

FEST Amsterdam Boris Vaas
30,- FEST Amsterdam Boris Vaas FEST Amsterdam Bekijk Shop
FEST Amsterdam Pop M Vaas
46,- FEST Amsterdam Pop M Vaas FEST Amsterdam Bekijk Shop
Kast Atelier I, ars manufacti
499,99 Kast Atelier I, ars manufacti Ars Manufacti Bekijk Shop
Hanglamp Alide, Helestra
399,99 Hanglamp Alide, Helestra Helestra Bekijk Shop
Luceplan Hope Wandlamp Small
293,- Luceplan Hope Wandlamp Small Luceplan Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?