De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Eetkamer inrichten in japanse stijl? Doe hier inspiratie op

De Japanse woonstijl wordt gekenmerkt door natuurlijke materialen en het simplisme in vormen en afwerkingen. De uitgangspunten van een interieur in Japanse stijl zijn soberheid en rust. Vandaar dat je je altijd op je gemak zult voelen in een Japans interieur en even kunt weglopen van de dagelijkse stress.

Bij het inrichten van je eetkamer in Japanse stijl is het belangrijk om de ruimte zo minimalistisch mogelijk te houden. Plaats alleen essentiële meubelen en de minimale decoratie. De meest gebruikte kleuren in een Japans interieur zijn neutraal zoals wit, grijs, zwart en houtkleuren. Daarnaast wordt er ook veel gespeeld met lichtinval met bijvoorbeeld schuifwanden van rijstpapier.

Typische Japanse stijlelementen

Wat vaak terugkomt in een Japans interieur zijn houten meubels, rijstpapier en minimalistische decoratie zoals 1 vaas met 1 bloem of prachtig minimalistisch servies. De meubels in een Japanse stijl zijn meestal laag omdat de Japanners veel op de grond zitten. Een laag bijzettafeltje, lage bankstellen of een laag salontafeltje. Vermijd hoge meubels omdat deze teveel aandacht vragen in een Japans interieur.

[Tweet “Vermijd hoge meubels omdat deze teveel aandacht vragen in een Japans interieur.”]

eetkamer-inrichten-japanse-stijl-woonhuis

Bron: dwell

Een typisch voorbeeld van een woonhuis voor een gezin met kinderen. Omdat de Japanners graag laag bij de grond eten en vertoeven wordt er vaak een extra gat gemaakt in de vloer waar ze hun benen kwijt kunnen. Op deze manier eten ze laag bij de grond en zitten ze comfortabel. Als er geen mogelijkheid is om een gat in de vloer te maken dan laten ze het zo en eten ze toch aan een lage tafel.

eetkamer-inrichten-japanse-stijl-hout

Bron: trilogybuilds

Een eetkamer inrichten in Japanse stijl betekend ook dat je uitzichten naar buiten zult moeten creëren. De natuur en natuurlijke elementen zijn ontzettend belangrijk in een Japans interieur. Laat daglicht binnen vallen en geniet van het groen om je heen.

eetkamer-inrichten-japanse-stijl-schuifwanden

Bron: trilogybuilds

De schuifwanden zijn een populair element in de Japanse stijl. Deze schuifwanden zijn gemaakt van rijstpapier en latjes waardoor ze lichtgewicht zijn en het licht laten doorschijnen. Schuifwanden zijn er om ruimtes af te sluiten maar toch de optimale ruimte te kunnen gebruiken. Je hebt geen last van draaiende deuren die in de weg staan.

eetkamer-inrichten-japanse-stijl-warm

Bron: masahiro-minami

Een eetkamer in Japanse stijl is vaak ingericht met warme materialen zoals diverse houtsoorten. Hout is een belangrijk onderdeel in een Japans interieur omdat het een natuurlijk materiaal is, gemakkelijk te gebruiken is en warmte uitstraalt.

eetkamer-inrichten-japanse-stijl-zwart

Bron: sglivingpod

Een eetkamer in een Japanse stijl kun je ook op een andere manier inrichten. Bijvoorbeeld door zwarte houtsoorten te gebruiken. Dit wordt vaak in restaurants gedaan waarbij ze graag een gezellige en mysterieuze sfeer willen creëren.

eetkamer-inrichten-japanse-stijl-modern

Bron: interiorish

Een moderne variant van een eetkamer in Japanse stijl creëer je door de nieuwste Japanse meubelen te plaatsen die toch laag bij de grond zijn maar een westers tintje hebben.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?