Fris en stijlvol: de 15 mooiste scandinavische eetkamers

De Scandinavische stijl wordt steeds populairder. Scandinaviërs zijn ontzettend goed in het ruim inrichten van hun huis op een rustgevende en stijlvolle manier. Een Scandinavische eetkamer kenmerkt zich door het vele natuurlijke licht wat naar binnen valt, veel wit tinten, design meubels en het gebruik van houten materialen.

Wij hebben de 15 mooiste Scandinavische eetkamers bij elkaar gezocht ter inspiratie voor jou. Bekijk de prachtige frisse en stijlvolle interieur stijl eens goed en doe ideeën op voor je eigen eetkamer.

Eetkamer inrichten: De 15 mooiste Scandinavische eetkamers

scandinavische-eetkamer-hout

Bron: tumblr

We zien hier een simplistische eetkamer met een warme houten planken vloer, een kelim tapijt en een prachtige houten tafel van robuust hout.

scandinavische-eetkamer-kleur

Bron: houzz

Wil je het iets minder ruw en robuust dan kun je ook kiezen voor een strak afgewerkte houten planken vloer met een mooie houten tafel in een lichte kleur. Combineer dit met witte eetkamerstoelen, bloemen, en kleurrijke decoratie voor een fris gevoel.

scandinavische-eetkamer-geometrisch

Bron: parsonsees

Een typisch kenmerk van een Scandinavische eetkamer is te zien in dit voorbeeld waar de houten schrootjes nog tegen de muur zitten, houten balken plafond en een mooie ruime en witte ruimte.

scandinavische-eetkamer-zwart

Bron: unknown

Wil je iets meer pit in je Scandinavische eetkamer? Combineer dan de witte tinten met een zwart contrasterende tint zoals hier is gedaan met de hout kachel en zitbank. Zwart en wit zijn goed te combineren met allerlei houtsoorten die populair zijn in een Scandinavische eetkamer.

scandinavische-eetkamer-bank

Bron: ideasgn

Deze eetkamer straalt een sfeer van wit, lieflijk, romantisch en ontzettend ruim uit omdat er zoveel daglicht binnenvalt en gebruik is gemaakt van oude houten meubels.

scandinavische-eetkamer-meubels

Bron: stillstars

Naast de Scandinavische interieurs staat ook het Scandinavische design wereldwijd bekend vanwege zijn klasse en stijl. Deze eetkamer is ingericht met allerlei Scandinavische ontwerpen en gecombineerd in allerlei stijlen. De overeenkomsten zijn de houtsoorten en kleuren van de meubels.

scandinavische-eetkamer-lijstjes

Bron: aestatestudio

Een leuke toevoeging aan een Scandinavische eetkamer zijn allerlei lijstjes met kunstwerken, foto’s en prints voor aan de muur.

scandinavische-eetkamer-bloemen

Bron: theguardian

Decoreer je eetkamer met verse bloemen of prachtige gedroogde bloemen.

scandinavische-eetkamer-kastjes

Bron: avenuelifestyle

scandinavische-eetkamer-stoelen

Bron: theeverygirl

scandinavische-eetkamer-roze

Bron: avenuelifestyle

Wederom een eetkamer waar verschillende stijlen in een Scandinavisch jasje zijn gecombineerd met elkaar. Verschillende stoelen, een oude vintage kast, nieuwe lampen en een licht houten vloer.

scandinavische-eetkamer-vloer

Bron: decor8blog

Je mag ook zeker meer kleur toevoegen in een Scandinavische eetkamer zoals in dit voorbeeld. Groene stoelen in diverse tinten en designs.

scandinavische-eetkamer-muur

Bron: decor8blog

scandinavische-eetkamer-tafel

Bron: myidealhome

scandinavische-eetkamer-groen

Bron: hearthomemag

Laat zoveel mogelijk licht naar binnen vallen zodat je eetkamer nog ruimer lijkt zoals je in dit voorbeeld goed kunt zien.