inloopkast-garderobe
@victoriaborodinova

Inloopkast goedkoop inrichten? Ruim 50 tips en inspiratie

Wil jij ook graag een inloopkast maar heb je er geen of weinig budget voor? Dan laten wij je met deze 7 handige tips zien hoe je een inloopkast goedkoop inricht. Het hoeft helemaal niet duur en ingewikkeld te zijn, je hebt alleen wat meer creativiteit nodig.

Een inloopkast kun je het beste goedkoop inrichten door bijvoorbeeld gebruik te maken van een kledingkast die je zelf samenstelt, om zo optimaal gebruik te maken van de ruimte. Ook is het voordeliger om te hangen dan om de kleding te stapelen. Lees gauw verder als je wilt weten waarom dat zo is!

Tip 1: Zelf samenstellen

Veel mensen denken dat zelf maken vaak goedkoper is maar tegenwoordig is dit niet altijd meer waar, materialen en gereedschap kunnen namelijk ook vrij kostbaar zijn. Een inloopkast zelf maken is meestal duurder dan wanneer je een kast bijvoorbeeld zelf tekent in een online ontwerpprogramma van een meubelzaak en het daar ook meteen besteld. Het zelf maken is namelijk niet zo gemakkelijk. Denk bijvoorbeeld eens aan het systeem voor het ophangen van kleding, planken en wellicht schuifwanden.

*Uitgelicht: Een grote spiegel is echt een musthave voor in jouw inloopkast! Bekijk hier de leukste spiegels

Tip 2: Voordeligste uitvoering

Kies de voordeligste uitvoering van een inloopkast die je mooi vindt. Deze uitvoeringen zijn meestal neutraal en simpel, wat jou weer de mogelijkheid geeft om de inloopkast op te fleuren met accessoires en verlichting. En in de kamer een mooie spiegel, fauteuil of vloerkleed te plaatsen.

Tip 3: Dozen ipv lades

Als je veel geld wilt besparen, dan kies je geen ingewikkelde systemen voor in de inloopkast maar dan ga je voor planken met mooie opbergdozen of manden. Dit is veel goedkoper dan tientallen lades.

Tip 4: Hangen versus leggen

Onderzoek wijst uit dat hangen goedkoper is dan leggen. Bij het hangen van kleding is er minder materiaal nodig en kan er meer op een stang ten opzichte van een legplank. Je kunt kiezen voor een (inbouw)kast met een stang, maar ook voor een apart kledingrek. Daar kun je er zoveel van naast elkaar zetten als je wilt. Kledingrekken zijn stukken voordeliger dan kasten, en zo hou jij geld over voor die toffe nieuwe trui! Ook kun je je kleding kwijt in een paperbag of opbergkist.

Tip 5: Standaard hoogte

Geld besparen? Kies dan altijd de standaard hoogte van de kast. Ga niet voor een andere hoogte want dit kost extra geld. Als de kast te laag is, kun je het gat tussen kast en plafond altijd opvangen door er mooie dozen te plaatsen of het af te werken.

Tip 6: Verlichting

Verlichting is belangrijk in een inloopkast maar hier kun je ook op bezuinigen. Natuurlijk hoef je niet de duurste spots te kiezen maar je kunt ook van te voren bedenken of je wel zoveel spots nodig hebt. Leg een systeem aan waarbij je op een later tijdstip altijd nog een lampje toe kunt voegen.

Tip 7: DIY

Een inloopkast hoeft helemaal geen ingewikkelde kast te zijn. Je kunt ook kiezen voor de simpele weg, namelijk planken van de bouwmarkt, een stang en goedkope haken en stangen voor accessoires. Of je kiest ervoor om een aantal touwen naast elkaar te hangen met daaraan kledinghangers. Zo heb je een budgetproof ‘kledingrek’ gecreëerd! Met een bankje om je kleding op te stapelen en bakken voor de items als riemen en sjaaltjes heb je je walk in closet snel en voordelig gestyled!

>>Nog kledinghangers nodig? Altijd handig!<<

Doe inloopkast inspiratie op met deze inloopkast ideeën

Veel koppels dromen van een inloopkast. Vooral de vrouw kan er nachten over liggen fantaseren hoe ze al haar schoenen gaat indelen, waar de kleding komt te hangen en hoe groot de spiegel zal zijn in de inloopkast. Droom jij ook van een prachtige inloopkast en ben je op zoek naar meer inspiratie? Dan zijn deze 15 voorbeelden van inloopkasten ideeën de perfecte bron van inspiratie voor jou en je nieuwe inloopkast.

Inloopkasten variëren van klein tot groot, van smal tot breed en van laag tot hoog. Deze voorbeelden geven aan dat je in elke ruimte een inloopkast kunt maken. Zelfs in een kleine kamer kun je een prachtige inloopkast creëren voor al jouw spullen en die van je man of vriend.

Afhankelijk van voor wie de inloopkast bedoeld is, kun je de materialen hierop afstellen. Heb jij zoveel ruimte dat ieder zijn eigen inloopkast heeft dan kun je zelf de materialen uitkiezen. Mannelijke inloopkasten zijn vaak iets donkerder, gemaakt van robuuster materiaal en iets stoerder terwijl een vrouwelijk inloopkast meer gebaseerd is op het zien van bijpassende accessoires, het stallen van schoenen en prachtige verlichting.

Ook de stijl hangt geheel af van je eigen smaak. Wil je dat de inloopkast aansluit op de stijl van het huis of van je slaapkamer dan kun je de kasten in het zelfde materiaal maken als het bed of nachtkastjes. Op deze manier behoudt je een eenheid in het interieur.

Een inloopkast kan gecombineerd worden met de badkamer of met de slaapkamer. Wellicht kun je de inloopkast ook wel tussen beide in plaatsen zodat je altijd alles bij de hand hebt. Bedenk vooraf goed wat jou dagelijks ritme is en wat voor een routing je tussen de ruimtes altijd neemt. Ga je bijvoorbeeld eerst douchen en kies je dan pas je kleding uit, of leg je je kleding altijd klaar op bed? Dit soort gebruiken kunnen belangrijk zijn voor de plaatsing van je inloopkast.

De mooiste voorbeelden van inloopkasten

Wegdromen bij de mooiste voorbeelden van een inloopkast willen we allemaal. Hier vind je 14 voorbeelden van de mooiste inloopkasten. Van groot tot klein, van smal tot breed en van luxe tot een basic ruimte. Iedere ruimte die we voor jou hebben uitgezocht heeft iets unieks en speciaals. Iets wat wij ook heel graag zouden willen in onze inloopkast.

Doe inspiratie op voor je eigen inloopkast voor nu of in de toekomst en blijf vooral dromen over die mooie inloopkast gevuld met kleding, accessoires en prachtige schoenen.

Ieder item uit je kledingkast heeft in plaats van een plekje in een propvolle lade, een eigen plekje waar het prachtig kan liggen en wacht totdat jij het aantrekt. Schoenen hoeven niet meer in dozen maar mogen uitgestald worden om er elke dag naar te kunnen kijken.

Hang alles op kleur, lengte of stijl zodat je snel ziet wat je hebt en wat er nog ontbreekt aan je collectie. Eindeloos blijven omkleden in je eigen inloopkast met een prachtige spiegel, een zitje en een aangename temperatuur.

Wat is er nou heerlijker dan tutten met je vriendinnen in jouw eigen inloopkast? Elkaars kleding passen, schoenen passen en nieuwe looks bedenken doe je allemaal in deze ruimte.