Jaloezieën in het interieur: inspiratie en ideeën

Strakke lijnen, houttinten en vooral gemak: houten jaloezieen zijn niet weg te denken uit een modern interieur. Dit komt natuurlijk door het praktische gebruik hiervan. Binnen een seconde kun je de lichtinval van je woning aanpassen. Iets wat met gordijnen of lamellen op een stuk minder praktische en stijlvolle manier mogelijk is.

Nu hebben de meeste van onze stylisten thuis ook jaloezieën hangen. Zo heeft Daniëlle jaloezieën boven haar houten vloer hangen en kiest Martijn vooral voor een houten bijzettafel naast zijn dierbare jaloezieën.

Wij hebben zo’n idee dat jij op dit moment ook het internet afspeurt naar jaloezieën waar je straks net zo verliefd op bent. De onderstaande jaloezieën inspiratie helpt je zonder twijfel makkelijker een keuze te maken voor de jaloezieën die jouw interieur niet alleen mooier maar ook prettiger gaat maken!

Voor glas-in-lood

jaloezieen glas in lood

Wie een jaren 30 woning met glas-in-lood ramen heeft, weet hoe lastig het is om de glas-in-lood in alle eer te laten ‘shinen’ zonder dat de gordijnen in de weg zitten. Online zijn tientallen topics op fora te vinden waar echte jaren 30 liefhebbers hun nek breken over dit probleem.

Gelukkig is vrijwel altijd de juiste oplossing ergens tussen de reacties te vinden.

Jaloezieën.

Met dunne, houten jaloezieen is het mogelijk het glas-in-lood altijd zichtbaar te houden zonder dat de raamwering in de weg zit. Je hebt hoogstwaarschijnlijk behoorlijk moeten investeren in de woning om het glas-in-lood intact te houden. Daar is de investering in stijlvolle (dunne) houten jaloezieën dan niets bij.

In de badkamer

jaloezieen in de badkamer

Hoe kun je op een nette manier licht in de badkamer doorlaten zonder dat iedereen je in bad ziet zitten? Ook dat doe je met jaloezieën. En wel met jaloezieën die geschikt zijn voor een vochtige omgeving.

Zoals je in de bovenstaande afbeelding kunt zien, lukt het jaloezieën om een badkamer stijlvol van ‘pottenkijkers’ af te schermen zonder dat je al het zonlicht blokkeert. En we weten allemaal hoe prettig het is om te badderen met natuurlijk licht.

Grote ramen? Met jaloezieën behoud jij de controle

Een van de mooiste voorbeelden moet toch wel deze woning zijn waarbij over de gehele breedte jaloezieen op maat aangebracht zijn. Wie een woning met dit soort lichtinval mag bewonen, wilt er waarschijnlijk alles aan doen om op warme dagen het licht buiten te houden en op koudere, donkere dagen zoveel mogelijk van het licht binnen te laten.

jaloezieen voor het raam

Wie inspiratie voor dit veel gehoorde probleem zoekt, komt veelal bij jaloezieën uit. Binnen enkele seconden kun je de gehele ruimte van het zonlicht blokkeren. Net zo makkelijk laat je weer al het zonlicht toe door ofwel de jaloezieën op te halen of de stand aan te passen.