Uw thuiskantoor inrichten? 10 onmisbare tips!

Steeds meer mensen richten een eigen zaak op en dan is het zeker in het begin wenselijk als je op een goede manier thuis kunt werken. Wil jij graag je thuiskantoor inrichten? Volg dan onze 10 onmisbare tips voor het inrichten van jouw thuiskantoor.

Thuiskantoor-inrichten-hout

Bron: cdn.decoist

Tip 1: De locatie van je kantoor

Waar werk je het liefst in je eigen huis? In de woonkamer, in de keuken of ergens op een aparte kamer in huis? Heb je veel spullen die je bij de hand moet hebben of alleen een laptop? Dit speelt allemaal mee bij het bepalen van de locatie van je kantoor.

Tip 2: Het bureau

Na het bepalen van de ruimte is de werktafel het belangrijkste onderdeel van je thuiskantoor. Werk je graag aan een bureau met veel opbergmogelijkheden? Een bureau dat tegen een muur geplaatst is? Een bureau dat uitzicht biedt over de tuin? Of juist een simpele maar vooral grote tafel? Er zijn talloze opties wat betreft werktafels zo lang je er maar goed aan kunt zitten en de tafel geschikt is voor het werk wat jij doet.

Thuiskantoor-inrichten-zakelijk

Bron: habitos

Tip 3: Daglicht

Naast de ruimte en de tafel is het binnen laten vallen van daglicht ontzettend belangrijk. Des te meer daglicht er in je thuiskantoor binnenvalt des te meer energie je zult hebben. Daglicht en vooral frisse lucht geven je een boost waardoor je harder zult werken.

Tip 4: Bureaustoel

Om goed te kunnen werken in je thuiskantoor is het van belang dat je een fatsoenlijke stoel hebt waar je op kunt zitten. Dit is voor iedereen anders en ook voor elk beroep anders. Sta je veel op tijdens je werk of zit je juist veel op 1 plek? Wil je een actieve stoel of juist een mooie stoel? Bezuinig niet op de bureaustoel want je zult er veel plezier van hebben als je de juiste koopt.

Thuiskantoor-inrichten-behang

Bron: roomed

Tip 5: Verlichting

Behalve daglicht is het ook verstandig om goede werkverlichting aan te schaffen. Je kunt ervoor kiezen om algemene werkverlichting te laten installeren zoals spots in het plafond of gerichte werkverlichting zoals bureaulampen.

Tip 6: Opruimen

Om zo weinig mogelijk afgeleidt te worden van je werk is het belangrijk om te zorgen dat je thuiskantoor opgeruimd is. Dit houdt bijvoorbeeld in om rommel die niet thuis hoort in je thuiskantoor op te ruimen of in een andere ruimte op te bergen. Zorg ervoor dat klappers en andere papieren goed opgeborgen kunnen worden zodat je niet wordt afgeleidt door onnodige dingen.

Thuiskantoor-inrichten-minimalistisch

Bron: cdn.decoist

Tip 7: Vergadermogelijkheden

Vergader jij veel met andere ondernemers, collega’s of klanten dan is het belangrijk dat je een mogelijkheid hiervoor creëert. Een mooie grote tafel met een aantal comfortabele stoelen die goed verlicht worden is essentieel. Probeer dit soort gesprekken niet aan de keukentafel te houden maar in een aparte ruimte, weg van het gezinsleven.

Tip 8: Bereikbaarheid

Wil jij graag bereikbaar zijn op kantoor dan is het verstandig om meerdere lijnen op hetzelfde nummer te installeren of een nieuw vast nummer te nemen voor je thuiskantoor. Op deze manier zal niemand van je familie per ongeluk de telefoon opnemen en ben je altijd bereikbaar.

Thuiskantoor-inrichten-thuis

Bron: heimdecor

Tip 9: Persoonlijkheid

Kantoren zijn vaak onpersoonlijk ingericht. Dit roept weinig interactie op met een eventuele klant en zelfs voor jezelf. Zorg ervoor dat je het thuiskantoor een persoonlijk tintje geeft. Jij moet er graag werken en mensen moeten er graag komen.

Tip 10: Kantoor accessoires

Vergeet belangrijke kantoor accessoires niet zoals bijvoorbeeld een geschikte prullenbak, een kapstop, een aantal mooie planten, een koffie apparaat enz. Op deze manier zorg je er echt voor dat je ook niet wordt afgeleidt als je even snel in de keuken een kopje koffie zet. Daarnaast is het ook erg leuk om je kantoor in te richten met mooie accessoires.

Thuiskantoor-inrichten-licht

Bron: gaby.fachrul