kantoor-werkplek-thuiskantoor
@hoff.van.saar

Uw thuiskantoor inrichten? 10 onmisbare tips!

Steeds meer mensen richten een eigen zaak op en dan is het zeker in het begin wenselijk als je op een goede manier thuis kunt werken. Wil jij graag je thuiskantoor inrichten? Volg dan onze 10 onmisbare tips voor het inrichten van jouw thuiskantoor.

kantoor-thuiskantoor-werkplek
@madeleineshouse72

Bron: @madeleineshouse72

Tip 1: Een comfortabele design werkplek voor thuis

Het is lang niet altijd even makkelijk om net zoals op kantoor een comfortabele werkplek te maken die er ook nog eens een beetje leuk uitziet. De meeste werkplekken thuis zien er weliswaar leuker uit, maar bieden heel wat minder comfort. Ergonomie komt doordat design en budget een belangrijkere rol spelen doorgaans op een derde plaats.

Tegenwoordig zijn er (gelukkig) steeds meer merken die inspelen op de behoefte om alle drie deze elementen op orde te hebben. Een goed voorbeeld hiervan is Aeris. Een Duits merk dat voor het kantoor en thuiskantoor kantoormeubilair ontwerpt en produceert dat past in het plaatje van hoogstaand design met oog voor ergonomie.

aeris-kombi
Aeris

De Swopper - Een speelse twist voor een actieve houding

Een belangrijke eis aan ergonomisch kantoormeubilair is dat het uitnodigt om actief te blijven. Het lichaam mag niet verslappen. Op klassieke bureaustoelen waar ergonomie een kleine rol speelt, is het makkelijk om urenlang in een statische houding te verdrinken. Dit brengt de nodige nadelen met zich mee. De Swopper zoals hierboven afgebeeld, stimuleert een actieve en rechte zithouding. Hierdoor versterk je onbewust de rug waardoor je aan het einde van de werkdag minstens zoveel lichamelijke energie hebt als ervoor.

aeris-3dee
Aeris

De 3Dee - Modern ogende bureaustoel met bewezen ergonomie

Waar de Swopper niet alleen speels is, maar er ook zo uitziet, heeft de 3Dee de looks van een moderne traditionele bureaustoel terwijl het net zo speels is. De 3Dee richt zich op het realiseren van een balans tussen energie en comfort. Het doet er a
lles aan om een comfortabele zitplek te creëren zonder dat het op ergonomie inlevert. Op de 3Dee van Aeris zit je kaarsrecht tegen de halfhoge rugleuning aan. Doordat je vervolgens van alles kunt instellen (van de lendensteun tot de vering), kun je gemakkelijk een combinatie vinden die het best bij jou past.

aeris-oyo
Aeris

De Oyo - Smaakvolle designstoelen voor iedere plek in het huis (of kantoor)

Alhoewel Aeris de Oyo oorspronkelijk ontworpen heeft als bezoekers- en vergaderstoel, wordt de Oyo tegenwoordig op veel andere plekken gebruikt. Naast het thuiskantoor, komt de Oyo zoals in bovenstaande afbeelding te zien is ook tot recht aan de eettafel. Een smaakvolle toevoeging waar Verner Panton van zou kunnen genieten. Kenners zien namelijk al snel dat de soepele lijnen voortborduren op de stroming die Panton ooit begonnen is.

Het grootste voordeel van de Aeris Oyo zit echter niet in het design. Dat zit in de ergonomische zithouding die door de Oyo gestimuleerd wordt. Wie op een Oyo stoel zit, of dat nu in een thuiskantoor of aan een vergadertafel is, voelt meteen wat de kracht van de Oyo is. Vanuit verschillende elementen stimuleert de Oyo een actieve zithouding. Zijwaarts, voorwaarts of achterwaarts, de Oyo is tot alles in staat.

aeris-numo
Aeris

De Numo - Inleveren op ergonomie is in het thuiskantoor niet meer nodig

Een van de meest indrukwekkende producten waarmee je het thuiskantoor kunt inrichten, moet toch wel de Numo van Aeris zijn. Dit is de eerste design bureaustoel met het gevoel van Eames en het comfort van Aeris. De Numo is qua design een behoorlijke verbetering voor menig thuiskantoor. Het ziet er namelijk minstens zo stijlvol uit als een design eetkamerstoel.

In tegenstelling tot een eetkamerstoel is er bij deze bureaustoel wel aan ergonomie gedacht. Iedere variant van de Numo (er zijn tientallen varianten mogelijk) stimuleert beweging. Door te schommelen naar voren en achteren blijft het lichaam actief. In combinatie met het heerlijke zitkussen is het daarom een stijlvol genot om van de Numo gebruik te maken.

kantoor-thuiskantoor-werkplek
@bij.manon.thuis

Bron: @bij.manon.thuis

Tip 2: Het bureau

Na het bepalen van de ruimte is de werktafel het belangrijkste onderdeel van je thuiskantoor. Werk je graag aan een bureau met veel opbergmogelijkheden? Een bureau dat tegen een muur geplaatst is? Een bureau dat uitzicht biedt over de tuin? Of juist een simpele maar vooral grote tafel? Er zijn talloze opties wat betreft werktafels zo lang je er maar goed aan kunt zitten en de tafel geschikt is voor het werk wat jij doet.

werkplek-kantoor-thuiskantoor
@huisjeindrenthe

Bron: @huisjeindrenthe

Tip 3: Daglicht

Naast de ruimte en de tafel is het binnen laten vallen van daglicht ontzettend belangrijk. Des te meer daglicht er in je thuiskantoor binnenvalt des te meer energie je zult hebben. Daglicht en vooral frisse lucht geven je een boost waardoor je harder zult werken.

Tip 4: Bureaustoel

Om goed te kunnen werken in je thuiskantoor is het van belang dat je een fatsoenlijke stoel hebt waar je op kunt zitten. Dit is voor iedereen anders en ook voor elk beroep anders. Sta je veel op tijdens je werk of zit je juist veel op 1 plek? Wil je een actieve stoel of juist een mooie stoel? Bezuinig niet op de bureaustoel want je zult er veel plezier van hebben als je de juiste koopt.

kantoor-werkplek-thuiskantoor
@ourlifeatno5

Bron: @ourlifeatno5

Tip 5: Verlichting

Behalve daglicht is het ook verstandig om goede werkverlichting aan te schaffen. Je kunt ervoor kiezen om algemene werkverlichting te laten installeren zoals spots in het plafond of gerichte werkverlichting zoals bureaulampen.

Tip 6: Opruimen

Om zo weinig mogelijk afgeleidt te worden van je werk is het belangrijk om te zorgen dat je thuiskantoor opgeruimd is. Dit houdt bijvoorbeeld in om rommel die niet thuis hoort in je thuiskantoor op te ruimen of in een andere ruimte op te bergen. Zorg ervoor dat klappers en andere papieren goed opgeborgen kunnen worden zodat je niet wordt afgeleidt door onnodige dingen.

kantoor-werkplek-thuiskantoor
@bymik_

Bron: @bymik_

Tip 7: Vergadermogelijkheden

Vergader jij veel met andere ondernemers, collega’s of klanten dan is het belangrijk dat je een mogelijkheid hiervoor creëert. Een mooie grote tafel met een aantal comfortabele stoelen die goed verlicht worden is essentieel. Probeer dit soort gesprekken niet aan de keukentafel te houden maar in een aparte ruimte, weg van het gezinsleven.

Tip 8: Bereikbaarheid

Wil jij graag bereikbaar zijn op kantoor dan is het verstandig om meerdere lijnen op hetzelfde nummer te installeren of een nieuw vast nummer te nemen voor je thuiskantoor. Op deze manier zal niemand van je familie per ongeluk de telefoon opnemen en ben je altijd bereikbaar.

kantoor-werkplek-thuiskantoor
@pakhuis.wonen

Bron: @pakhuis.wonen

Tip 9: Persoonlijkheid

Kantoren zijn vaak onpersoonlijk ingericht. Dit roept weinig interactie op met een eventuele klant en zelfs voor jezelf. Zorg ervoor dat je het thuiskantoor een persoonlijk tintje geeft. Jij moet er graag werken en mensen moeten er graag komen.

Tip 10: Kantoor accessoires

Vergeet belangrijke kantoor accessoires niet zoals bijvoorbeeld een geschikte prullenbak, een kapstop, een aantal mooie planten, een koffie apparaat enz. Op deze manier zorg je er echt voor dat je ook niet wordt afgeleidt als je even snel in de keuken een kopje koffie zet. Daarnaast is het ook erg leuk om je kantoor in te richten met mooie accessoires.

kantoor-werkplek-thuiskantoor
@hoff.van.saar

Bron: @hoff.van.saar

De laatste interieur inspiraties

beste-vriendin-cadeau
Pixabay via Pexels

Cadeau ideeën om je Beste Vriendin te laten zien hoeveel je om haar geeft

Je beste vriendin verdient natuurlijk alleen het allerbeste. Maar wat geef je haar cadeau om te laten zien hoeveel ze voor jou betekent? Wij hebben...

bed-bank-groen

Beste Bed Bank die je nu kunt kopen

Een slaapbank komt altijd van pas, als je onverwachte gasten hebt die willen blijven logeren of als je partner keihard ligt te snurken. In dit arti...

humidifier

De Beste Humidifiers voor Betere Luchtkwaliteit

Een humidifier of luchtbevochtiger heeft veel voordelen, maar het kan lastig zijn om uit alle opties en aanbiedingen de beste eruit te pikken. In d...