13 x Een bar in de keuken

Vroeger werd er in een kleine keuken in plaats van een tafel een bar gemaakt waardoor je toch nog in de keuken kon eten en niet in een andere ruimte van het huis moest gaan zitten. Tegenwoordig is dit niet meer de voornaamste reden van het bouwen van een bar in de keuken. De bar is namelijk populair geworden omdat het zo gemakkelijk, efficiënt en gezellig is maar ook heel mooi kan zijn. In het buitenland wordt de bar in de keuken voornamelijk gebruikt om te ontbijten. In Nederland gebruiken we de bar ook om aan te zitten wanneer de ander kookt. Wil jij graag een bar in de keuken? Bekijk deze dertien voorbeelden eens voor meer inspiratie en ideeën voor bij jouw thuis.

13 x Een bar in de keuken

Een grote of kleine keuken? Een bar geeft de ruimte een extra dimensie!

Bron: Fonq

*MakeOver TIP:Lekker kletsen tijdens het koken, of heerlijk natafelen doe je aan een bar in de keuken. Je schuift zo aan en het geeft een ongedwongen gevoel!>> Hier vind je alles wat jij nodig hebt om ook een gezellige bar in je keuken te krijgen! <<

#1 Een tafel, blad of element

Wees creatief, met de kleinste aanpassingen kun jij ook een bar in huis creëren! Een bar kan een klein plankje zijn waaraan je kunt eten, een groter blad waar meerdere mensen aan kunnen eten, een losstaand element in de keuken of juist een geïntegreerd onderdeel van de keuken.

#2 Kies de stijl die bij je keuken past

Een bar in de keuken is heel erg leuk en er is een ruim aanbod. Kijk bij het uitkiezen goed of het past bij je keuken. Zijn de kastjes strak en minimalistisch, voer dit dan ook door in de keuze voor je bar. Maar als je wat warmte wilt toevoegen kun je juist kiezen voor andere materialen. Zo staat een tafel van hout juist weer heel gezellig bij een strakke witte keuken.

#3 Kleuren afstemmen

Zijn je keukenkastjes bijvoorbeeld zwart, laat deze kleur dan terugkomen in de keuze van de krukken of stoelen. Speel met materialen en kleuren zodat het een geheel wordt.

Bar_keuken_industrieel_zwart_wit

Bron: Andrea_groot

#4 Is het praktisch?

Wanneer je een bar in de keuken plaats is het natuurlijk handig om je af te vragen of het praktisch is. Heb je bijvoorbeeld kleine kinderen en geen eettafel, dan is het misschien niet zo handig. Ben je single en heb je een kleine woning? Dan is het ideaal voor je!

#5 Keukenuitbreiding

Door een apart deel aan het werkblad te bevestigen heb je in no time een heuse bar in de keuken. En met een leuke set barkrukken of stoelen is je keuken helemaal compleet!

Roze_keuken_bar_kruk_wit

Bron: Styled_by_evestyledbyeve.nl

#6 Een set of zelf samenstellen?

Ben jij iemand die gauw weet wat goed bij elkaar past? Dan is het veel leuker om een losse tafel te kopen en daarbij zelf de barkrukken uit te kiezen.

#7 Een bartafel

Waar de meeste mensen kiezen voor een eettafel met stoelen, kun je ook kiezen voor een bar tafel. Dat past heel goed wanneer je een stoere woonruimte hebt zoals een loft.

Industrieel_bartafel_barkruk

Bron: Fonq

#8 Ruimtebesparend

Een verlening van je werkblad kan ervoor zorgen dat je geen eettafel meer nodig hebt. Ben je iemand die graag op de bank eet, maar af en toe eens aan tafel wil eten? Dan is een bar in de keuken ideaal!

#9 Een gezellig geheel

Zorg ervoor dat je bar tafel er leuk uitziet. Met de juiste verlichting en decoratie maak je er een uitnodigende ruimte van waar je lekker kunt tafelen met familie en vrienden!

Bartafel_keuken_inspiratie

Bron: Fonq

*MakeOver TIP:Hou je van het hosten van gezellige etentjes? Let er dan op dat je comfortabele barkrukken uitkiest. Kies bijvoorbeeld voor barkrukken van zachte materialen en een rugleuning. Dan komen je gasten graag bij je terug!

#10 Mix and match

Net zoals een eettafel met verschillende stoelen is dat ook heel leuk bij een bar. Kies bijvoorbeeld een paar simpele krukken en wissel dat af met wat luxere barkrukken bijvoorbeeld met een leuning.

#11 Verlichting

Je interieur valt of staat met goede verlichting. Wil je een fijne ruimte waar je lekker kunt eten en borrelen? Kies dan voor sfeervolle verlichting die je boven de bar kunt hangen.

Bar_keuken_barstoelen_leer
*MakeOver Musthave:Een mooie lamp boven jouw bar in de keuken is echt wel een must! Gedimd licht voor een gezellig diner of iets feller als je er gaat werken, het kan allemaal!
>> Het leukste aanbod van mooie hanglampen vind je bij Lightbrands. <<

#12 De bar aankleden

Als je houd van een borreltje drinken aan de bar is het leuk om de bar te voorzien van een wijnkast of mooie karaffen. Een barcart is ook heel erg leuk erbij!

#13 Een open doorgang

Een bartafel in de keuken is heel gezellig, maar kijk goed of je er ruimte voor hebt. Het is fijn om de loopruimte vrij te houden in de keuken.

Bar_woonboerderij_bohemian_keuken

Bron: Wonenop1

Zoals je ziet kun je een bar in de keuken toepassen wanneer een ruimte erg klein maar ook erg groot is. Elke ruimte kan omgetoverd worden tot een keuken met een bar. Het leuke van een bar is dat je kunt kletsen tijdens het koken, je kunt er ook huiswerk aan maken, even snel thee of koffie na school drinken, bijkletsen met een vriendin, werken aan de laptop. Noem het maar op! Een bar is geschikt voor veel doeleinden en kan een mooie toevoeging zijn voor de keuken.

Wil je meer keukeninspiratie opdoen? Kijk dan eens bij onze andere leuke blogs met tips en mooie keukenfoto’s!

Top 10 leukste producten voor de keuken!

Van een luxe keukenmixer tot het mooiste servies

Sorry, geen producten gevonden.

*De MakeOver shoptips uit dit blog:>> Hier vind je alles wat jij nodig hebt om ook een gezellige bar in je keuken te krijgen!<<>> Kies voor comfortabele barkrukken van zachte materialen en met een rugleuning.<<>> Het leukste aanbod van mooie hanglampen vind je bij Lightbrands. <<Heb jij een bar in de keuken? Laat het ons zien door @makeover te taggen in je foto!