keuken-zwart-basic
@tinyhousekaatjekraal

5 Tips voor het inrichten van een rechte keuken

Door Tessa de Leeuw | | Keuken

Veel keukens in Nederlandse huizen zijn recht en zelfs in de oudere huizen zijn ze vaak recht en smal. Een ruimte die het moeilijk kan maken om in te richten. Een rechte keuken is de meest bekende keuken opstelling en daarom is er altijd wel iets moois te vinden voor jouw rechte keuken. De voordelen van een rechte keuken is dat als u een keertje wilt verhuizen, u de rechte keuken gewoon mee kan nemen want deze kan altijd wel ergens geplaatst worden. Daarnaast is een rechte keuken vaak ook goedkoper dan een keuken in een andere opstelling of zelfs met een kookeiland. Wij geven je graag een vijftal tips voor het inrichten van een rechte keuken.

rechte-keuken-keukeninspiratie
@bij.manon.thuis

Bron: @bij.manon.thuis

5 tips voor het inrichten van een rechte keuken

Tip 1: Bekijk de ruimte

Als je een lange en smalle keuken hebt dan is belangrijk om vooraf eens goed ernaar te kijken. Wat zit waar? Waar zitten de ramen? Waar zit de deur? Hoe gaat de deur open? Waar zitten mijn aansluitingen en zijn deze evt. te verleggen? Wat is de hoogte van mijn keuken? Wat komt er op de vloer? Er zijn zoveel vragen die je even moet nagaan maar niet direct hoeft te beantwoorden. Het is al goed om er bewust over na te denken.

keuken-keukenblad
@huisjeindrenthe

Bron: @huisjeindrenthe

keuken-scandinavisch
@bijmargrietinhuis

Bron: @bijmargrietinhuis

Tip 2: Ruimte

Ruimte is schaars in een rechte keuken dus ga slim om met de ruimte die je hebt. Een grote koelkast, een groot fornuis en inbouw apparatuur neemt ontzettend veel ruimte in beslag. Kan er misschien iets naar een bijkeuken of bedenk je eens of je wel echt zo’n enorm fornuis nodig hebt? Het zou erg onhandig zijn als je te weinig plek hebt voor pannen, borden en andere keuken tools.

keuken-zwart-chic
@stylebykk

Bron: @stylebykk

Tip 3: Ga de hoogte in

Maak gebruik van de hoogte die je keuken heeft. Laat bovenkastjes doorlopen tot aan het plafond voor meer opbergruimte. Het is wel een tip om de bovenkastjes in een lichte kleur te houden. Ga je dit in een donkere kleur schilderen dan komt het meer op je af en zal de keuken kleiner lijken.

keuken-inspiratie-zwart
@tinyhousekaatjekraal

Bron: @tinyhousekaatjekraal

Tip 4: Wat waar?

Het moeilijke van een nieuwe keuken is beslissen wat je waar wilt hebben. Waar komt de spoelbak en waar komt het fornuis? Is het handig om de koelkast rechts of links te hebben? Bedenk voor jezelf hoe je de huidige keuken altijd gebruikt. Wat is je routine in de keuken? Waar bereid je het eten het liefst? Wil je daar veel of weinig ruimte voor en wil je dat naast de spoelbak doen of juist niet? De spoelbak wordt vaak in het midden van een rechte keuken geplaatst maar dit betekend niet dat het voor jou ook het handigst is.

keuken-chic-minimalistisch
@celestesliving

Bron: @celestesliving

keuken-recht-basic
@thuisstijl

Bron: @thuisstijl

Tip 5: Wees creatief

Als je een rechte keuken hebt dan is er meestal nog een wand die paralell loopt aan de keuken waar niet veel gebeurd. Gebruik deze wand op een optimale manier door er rekjes, stangen of haakjes op te hangen. Hier kun je dan je tools, handdoeken of ander klein grut kwijt.
Heb je erg weinig werkruimte in je keuken, koop dan een spoelbak waar je ook een snijplank op kunt leggen. Op deze manier verdwijnt je spoelbak onder de plank en heb je opeens veel meer ruimte.

keuken-recht-inspiratie
@annemarie.vernay

Bron: @annemarie.vernay