De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

De tien mooiste retro keukens (jaren 60, 70 en 80!)

De retro woonstijl komt oorspronkelijk uit de jaren 50 en 60. Er is een uitloop naar de jaren 70 maar tegen het eind van deze periode begon de woonstijl toch sterk te veranderen. Retro keukens worden gekenmerkt door bijvoorbeeld een echte oude koelkast met ronde vormen en mooie kleuren. Daarnaast misstaat een echte retro broodrooster of waterkoker ook niet in een retro keuken. Omdat retro hartstikke populair is op het moment kan het vaak lastig zijn om echt authentieke retro producten te vinden omdat veel wordt nagemaakt tegenwoordig.

Wij hebben de 10 mooiste retro keukens voor je verzameld ter inspiratie.

Retro-keukens-1

Bron: bhg

Deze speciale kleur noemt men mint. Een echte retro kleur. De keuken is klein maar door er een klein fornuis in te plaatsen, de kleuren licht te houden en leuke felle accessoires toe te voegen krijgt de keuken die retro sfeer.

Retro-keukens-2

Bron: blog.dotandbo

Een echte eye-catcher in deze keuken is het eetsetje. De ronde tafel met de Eames stoelen en de retro lamp er boven zijn helemaal in de retro stijl.

Retro-keukens-3

Bron: lygari

Deze moderne keuken heeft een retro tintje doordat er een mint kleur als tegels is gebruikt, een houten vloer geplaatst is en mooie accessoires staan.

Retro-keukens-4

Bron: byggfabriken

Misschien vind jij deze keuken maar oud en lelijk maar dit is wel een goed voorbeeld van een keuken uit de jaren 60. Deze keuken is nog geheel origineel en laat de mooie retro stijl goed zien. Smalle lades en deurtjes, witte tegels, een ouderwets aanrechtblad en een echte inbouwoven uit de jaren 60.

Retro-keukens-5

Bron: unknown

Houten kastjes, bloemetjes behang en ronde vormen zijn kenmerken van de retro stijl.

Retro-keuken-6

Bron: dosfamily

Houten kastjes, lades en zelfs nog een schuine schuifkast die erg typerend is voor de retro stijl.

Retro-keuken-7

Bron: flickr

Blauw, rood, oranje en geel zijn typische kleuren die we zien terug komen in de retro woonstijl. Combineer deze kleuren in je accessoires met mooie houten planken.

Retro-keuken-8

Bron: welke

Deze prachtige retro keuken is helemaal in takt gehouden. De ronde vormen, de warme blauwe kleur, planten en de inbouw apparatuur wijzen op een retro keuken.

Retro-keuken-9

Bron: homeanddelicious

Een authentieke retro keuken met een nieuw likje verf. In deze keuken is er voor gekozen om de kastjes een kleurtje te geven maar wel die retro look te behouden door deze kleur te gebruiken en de grepen niet te schilderen.

Retro-keuken-10

Bron: unknown

Een retro element in een moderne keuken; de schuine schuifkast. Een uniek en opvallend item in retro keukens.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?