Diverse type keukenwerkbladen

Er zijn ontzettend veel type keukenwerkbladen verkrijgbaar in keukenland, maar welk materiaal past het beste bij de keuken en bij de gezinssamenstelling? Wij maakten een overzicht van de diverse type keukenwerkbladen waaruit je tegenwoordig kunt kiezen bij het inrichten van een keuken.

Keukenwerkbladen van kunststof

Het materiaal kunststof is een functioneel materiaal als keukenblad vanwege de harde oppervlak en het makkelijk schoon te houden. Het voordeel van kunststof is dat het in bijna ieder willekeurige kleur leverbaar is zodat het altijd bij de keuken en bij je smaak past. Daarnaast zijn kunststof werkbladen verkrijgbaar in verschillende prijsklassen.

keukenwerkbladen-kunststof

Bron: interieurdesigner

Keukenwerkbladen van keramiek

Als je graag een werkblad wil hebben dat zo goed als onderhoudsvrij is, dan is keramiek het perfecte materiaal voor jouw keuken. Keramiek is vlek-, kras- en zelfs hittebestendig. Het materiaal is niet poreus, heeft een strakke uitstraling met een stijlvol design.

keukenwerkbladen-keramiek

Bron: poggenpohl-keukens

Keukenwerkbladen van glas

Het materiaal glas wordt niet vaak gebruikt als werkblad. We zien het wel eens in een moderne design keuken vanwege de tijdloze uitstraling. Glas geeft de keuken een luxe uitstraling maar het is ook nog eens watervast en hittebestendig. Een nadeel van glas is dat je snel vlekken en vingerafdrukken ziet. Misschien niet het meest handige materiaal in een gezin met kinderen.

keukenwerkbladen-glas

Bron: vidre

Keukenwerkbladen van beton

Beton is de laatste jaren erg in trek. Het oogt robuust door de verschillende structuren, de scheuren en de lichtere en donkere delen. Het heeft een koele maar ook strakke uitstraling waardoor het de keuken echt een boost kan geven. Een betonnen werkblad is een blikvanger maar het is wel een erg gevoelig materiaal.

keukenwerkbladen-beton

Bron: enjoyconcrete

Keukenwerkbladen van composietsteen

Het materiaal composietsteen bestaat uit kwarts. Dit zit ook bijvoorbeeld in graniet. Het is een hard materiaal met een natuurlijke uitstraling. Composietsteen is niet helemaal puur natuur. Er wordt namelijk bindhars en pigmenten aan de mineralen toegevoegd. Deze toevoeging zorgt ervoor dat het blad niet poreus is en dat werkbladen van composietsteen in meerdere kleuren verkrijgbaar zijn.

keukenwerkbladen-kwartsiet

Bron: culot

Keukenwerkbladen van graniet

Graniet is wel helemaal puur natuur. Het is een robuust materiaal met een expressieve uitdrukking. In elk granieten blad zie je weer andere patronen en tinten.

keukenwerkbladen-graniet

Bron: keukenstudiomaassluis

Keukenwerkbladen van RVS

RVS, of ook wel roestvrij staal genoemd, biedt ontzettend veel mogelijkheden. Ze zijn watervast en hygienisch, hebben een tijdloze uitstraling en passen in elke keuken. Let op, RVS is wel krasgevoelig!

keukenwerkbladen-rvs

Bron: poggenpohl-keukens

Keukenwerkbladen van hout

Tenslotte kun je ook nog kiezen voor een houten werkblad. Een houten blad geeft sfeer en is goed te combineren met andere materialen. Het werkblad vraagt wel meer onderhoud en is ook duurder dan bijvoorbeeld een kunststof werkblad. De warme uitstraling weegt zeer zeker op tegen de zorg en de investering.

keukenwerkbladen-hout

Bron: joepvanos