Een inbouw koelkast of een losse koelkast?

In de ene keuken zien we een losse koelkast staan en in de andere keuken een inbouw koelkast. Voor welk type koelkast moet je nou gaan en wat zijn de voor- en nadelen ervan? Wij geven een aantal tips, de voor- en nadelen en natuurlijk mooie inspirerende beelden van keukens met koelkasten.

De voor- en nadelen van een inbouw koelkast

Allereerst de nadelen..

  • Een nadeel van een inbouw koelkast is dat je maar een beperkte ruimte ervoor hebt. De koelkast moet vaak ergens in een kastenwand passen, onder het aanrecht of tussen andere apparaten in. Hierdoor is de afmeting dus al bijna bepaald.
  • Wil je dan een koelkast met nog een vriesvak erin? Dan blijft er weinig ruimte over.
  • Het vervangen of maken van een inbouw koelkast vereist iets meer moeite dan een los model.
  • Staat de koelkast naast het aanrecht? Dan blijft er altijd een kleine ruimte over waar rommel kan vallen en waar het dus snel vies wordt.

Dan de voordelen van een inbouw koelkast

  • Het grootste voordeel van een inbouw model is dat het helemaal in een eenheid is met de keuken. Het is overzichtelijk en geïntegreerd met de rest van het ontwerp.
  • Je hoeft niet op zoek te gaan naar een koelkast die er mooi uitziet want je ziet er toch niks van.

De voor- en nadelen van een losse koelkast

De nadelen van een losse koelkast in de keuken..

  • Wanneer het uiterlijk niet helemaal bij het interieur van de keuken past, is een losse koelkast vooral een erg lelijk apparaat.
  • Je moet er extra ruimte voor vrijhouden om de koelkast te kunnen plaatsen.

De voordelen van een losse koelkast..

  • Ben je nou een liefhebber van bijvoorbeeld een SMEG koelkast? Dan wil je natuurlijk heel graag een los model. Want zo’n koelkast mag opvallen!
  • Het formaat kan vaak groter zijn dan eentje die ingebouwd moet worden omdat je meer ruimte hebt.

Welke voor- en nadelen ken jij nog met betrekking tot een losse of inbouw koelkast?

Bron: pinterest

Bron: ikea usa

Vraag nu een gratis 3D ontwerp aan van jouw droomkeuken

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe keuken, komt er van alles op je af. Je wilt uitzoeken welke kleur keuken in jouw interieur past, welke apparatuur je erbij krijgt en je wilt natuurlijk zeker weten dat je nieuwe keuken de juiste afmetingen heeft. Daarnaast moet je de keus maken tussen een moderne keuken of een klassieke, witte keuken. Ook spelen de nieuwste keukentrends mee in het maken van jouw keuze. Veel keukens ogen op dit moment zeer ruimtelijk en hebben een strak ontworpen design. Er zijn zo min mogelijk kleine laadjes en kastjes aanwezig, deze zijn nu allemaal groot en breed. Maar wat als je hier niet van houdt? Wat als alle keuzes die je moet maken, jou enorm overweldigen? Hoe fijn zou het dan zijn als je bij elke stap van de zoektocht naar jouw droomkeuken compleet wordt ontzorgd?

Geen keuzestress meer door complete ontzorging

Bij Keukencoach.com hoef je alleen maar relaxt vanuit huis op de bank de website te bekijken. Vervolgens klik je in de inspiratiecorner op de site aan welke materialen, kleuren en stijlen keukens jouw voorkeuren hebben. Deze plaats je gemakkelijk in een gratis moodboard, dat direct via de site aan te maken is. Daarna krijg je een telefoontje waarin met jou besproken wordt wat al jouw wensen zijn en gaan de ontwerpers direct aan de slag om voor jou een gratis 3D ontwerp van jouw droomkeuken te maken. Je kunt dan gelijk zien wat de afmetingen zijn van de keuken en hoeveel ruimte je nog overhoudt voor bijvoorbeeld het plaatsen van andere meubels. Het 3D ontwerp is geheel vrijblijvend en mag je te allen tijde houden.


Bron: help save buy

De leukste keuken meubels voor in jouw keuken!

Bron: domino

Bron: dream house inspiration

Bron: deavita.fr

Bron: thecabinetguide