Hoe creëer je een leefkeuken?

Een leefkeuken is al jarenlang ontzettend populair. Keukenbouwers en keukenzaken horen het wekelijks: “Wij willen graag een leefkeuken”, en dat is ook niet heel gek. Een leefkeuken is namelijk ontzettend gezellig en is het hart van het huis. Dat wil iedereen toch?

Je kunt het ook wel een woonkeuken noemen, een keuken waar geleefd, gewoond en gekookt wordt! Maar hoe creëer je een leefkeuken? Wij geven je een aantal tips waar je rekening mee moet houden.

leefkeuken-2

Bron: boksarchitectuur

leefkeuken-1

Bron: keukenstudiomaassluis

Hoe creëer je een leefkeuken? Tips!

Tip 1: Een woonkeuken in een kleine woning

Wanneer je niet heel veel plek in huis hebt, is het juist wel handig om een leefkeuken in te richten en de woonkamer iets kleiner te houden. Let er goed op dat je alles compact inricht zodat je geen ruimte verliest. Elke centimeter telt!

leefkeuken-4

Bron: tinello

leefkeuken-3

Bron: ilovemyinterior

Tip 2: Kleine elementen in een woonkeuken

Maak gebruik van bijvoorbeeld een kleine vaatwasser, een kleine en compacte koelkast en een klein fornuis.

leefkeuken-5

Bron: ellv-fotografie

Tip 3: De verlichting in een woonkeuken

Verlichting in een woonkeuken is heel belangrijk omdat je wil dat het een gezellige plek is, maar ook een plek waar je goed kunt koken. Daarom kun je het beste voor verschillende lichtpunten en lichtbronnen kiezen. Dimmers zijn ook wenselijk in een woonkeuken!

leefkeuken-6

Bron: nordicblends

Tip 4: Oplossingen in een woonkeuken

Technische oplossingen zoals inschuifbare deuren, uittrekbare pannen rekken, elektrische lades of een quooker maken het leven in een leefkeuken stukken gemakkelijker.

leefkeuken-7

Bron: ikea

Tip 5: De toekomst

Hoe ziet de toekomst eruit? Komen er nog (meer) kinderen? Hier kun je rekening mee houden tijdens het inrichten en bedenken van de leefkeuken.

Met deze vijf tips bedenk jij je eigen woonkeuken voor de toekomst! Heel veel succes met het inrichten van de woonkeuken!

Laat je ons weten hoe het is gegaan?