Je keukengerei ophangen? Dat doe je zo!

We krijgen vaak de vraag over hoe keukengerei ophangen. Hoe doe je dat nou op een mooie maar ook praktische manier? We zien vaak keukens voorbij komen waarin ze keukengerei hebben opgehangen. Het staat mooi en gezellig, het is handig want je hebt alles bij de hand en het is ideaal wanneer je een kleine keuken hebt. Maar het wordt ook gauw stoffig, zeker wanneer je bepaalde tools of pannen niet vaak gebruikt. Waak er dus voor dat het een stofnest wordt, óf dat het vettig wordt omdat het te dicht bij het fornuis hangt.

Keukengerei ophangen: een aantal voorbeelden

De volgende voorbeelden geven je inspiratie om het zelf ook te doen in de keuken. Zo kun je bijvoorbeeld keukengerei ophangen aan de muur waardoor je alles meteen en gemakkelijk kunt pakken.

keukengerei-ophangen-3

Bron: domainehome

keukengerei-ophangen-2

Bron: dustjacket-attic

keukengerei-ophangen-1

Bron: design-sponge [tweet “Voorbeelden van hoe je wél keukengerei moet ophangen in de keuken! Zo doe je dat!”]

Zoals je in de voorbeelden ziet kun je allerlei keukengerei aan de muur ophangen. Pannen, deksels, maar ook tools die je tijdens het koken gebruikt zijn leuk om aan de muur te hangen.

keukengerei-ophangen-6

Bron: ikea

keukengerei-ophangen-5

Bron: apartmenttherapy

keukengerei-ophangen-4

Bron: apartmenttherapy

Er zijn diverse systemen die je kunt gebruiken om keukengerei op te hangen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor haken en ringen aan een stang, voor beugels, voor een plank of voor een magneten strip voor alle messen. Het voordeel van keukengerei ophangen is dat je alles netjes bij elkaar hebt, het ziet er overzichtelijk uit en het is ook nog eens sfeervol in de keuken.

keukengerei-ophangen-8

Bron: remodelista

keukengerei-ophangen-7

Bron: remodelista

Ook het ophangen van messen is heel erg praktisch in de keuken. Wanneer messen in de la liggen, zie je niet zo snel welke messen je hebt, welke je moet pakken en welke er bijvoorbeeld nog in de vaatwasser ligt. Messen aan een magneetstrip is veel overzichtelijker!