babykamer-kinderkamer-inspiratie
@sabinelamet_interior_feed

Babykamer inspiratie en ideeën met de leukste babykamers!

Door Tessa de Leeuw | | Kinderkamer

De babykamer is een leuke kamer om te mogen inrichten, zeker wanneer je zelf een kleintje verwacht. Je kunt helemaal los gaan en fantaseren over hoe je de babykamer gaat inrichten maar voordat je hier aan begint is het verstandig om de juiste babykamer inspiratie op te doen. Bedenk bijvoorbeeld eens welke stijl je mooi vindt, welke kleuren je graag zou willen gebruiken, welke materialen, wat de indeling gaat worden en of je wellicht al meubels op het oog hebt?

Allemaal vragen die jij jezelf kunt stellen alvorens je inspiratie gaat op doen! Zodra je dit helder hebt komt de inspiratie aan bod. Pas op, want het kan je hele plan weer helemaal omver gooien. Er zijn zoveel mooie babykamers dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Alles is mooi en alles zou je willen toepassen. Probeer toch één stijl aan te houden en voor ogen te houden dat het niet te druk mag worden.

10x babykamer inspiratie voorbeelden

De volgende 10 babykamers hebben allemaal iets unieks. Of wel de kleuren, de materialen, de meubels, de afwerking of de bijzondere accessoires.

Een neutrale en zachte babykamer met lichte kleuren en zachte materialen.

Een bijzonder behang met grote en opvallende bloemen in de babykamer.

Eens iets anders dan een kledingkast, een mooi zelf gemaakte houten rek!

Romantisch en lief: de ultieme meisjeskamer!

Kleurrijk, licht en Scandinavisch: de moderne kinderkamer van het moment.

Natuurlijk, bescheiden, neutraal en zacht: een babykamer met oog voor sfeer.

Een uniek bed? Decoreer de rest van de babykamer op een eenvoudige manier.

Decoreer de babykamer met opvallende accessoires die passen bij jouw stijl.

Geef kinderen ook de ruimte om te kunnen spelen op hun eigen kamertje.

Klein wonen: Babykamer ideëen

Wat nou als je klein woont en geen extra kamer hebt voor de kleine? Dan ga je op zoek naar innovatieve oplossingen. Creatieve oplossingen voor in een klein huis of appartement. Als je klein woont kan je wel wat inspiratie en advies gebruiken want met goede ideëen wordt veel ruimte bespaard. Deze babykamer werd geen traditionele babykamer maar werd een inbouwkast die getransformeerd werd tot een kleine babyhoek. Op deze manier kan je dus bijvoorbeeld in jouw slaapkamer een kast omtoveren tot een knusse babyhoek en heb je geen babykamer nodig. Kijk mee naar deze leuke babykamer ideeën!

Eigenlijk heeft een baby helemaal niet zoveel nodig. Een aantal must haves voor in een babykamer of babyhoek in de slaapkamer zijn:

  • Voldoende opbergruimte voor doeken, luiers, kleertjes etc.
  • Handige plek om de baby te verschonen op de goede hoogte.
  • Een wiegje (kleiner dan een ledikant en prima voor de eerste maanden).

Dit zijn de drie basis elementen, de rest is natuurlijk aankleding en luxe.

Hier is gekozen om de huidige kledingkast om te bouwen tot een mooie nis waar de baby kan slapen. Het verschonen van de baby gebeurd overigens in een andere ruimte in dit appartement. Je kan er zelf voor kiezen om bijvoorbeeld een plank aan de muur te maken die je kan wegklappen waarop je de baby kan verschonen. Een andere optie is om op het bed te verschonen. Dit gebeurd in de praktijk heel vaak!

Een leuke maar vooral zeer handige manier om toch een speciale hoek voor de baby in te richten ondanks dat je weinig ruimte hebt. Klein wonen hoeft dus helemaal niet vervelend te zijn zoals je ziet! Je moet alleen er voor zorgen dat je met creatieve ideëen het huis inricht.