De 10 leukste blauwe kinderkamers op een rij!

Blauwe kinderkamers zijn meestal voor jongens. Jongens vinden blauw stoer en mooi dus waarom zouden we geen blauwe kinderkamer maken? Wij zochten de mooiste blauwe kinderkamers bij elkaar en maakten er een mooi lijstje van ter inspiratie.

10 inspirerende blauwe kinderkamers

kinderkamer blauw

Bron: Onbekend // Planete-deco

Wil je het graag rustig aanpakken en niet teveel blauw aanbrengen in de kinderkamer van je zoon? Kies dan een aantal grote blauw items zoals deze poef en hobbelpaard die meteen opvallen tussen het wit en zwart.

Lichtblauw is een perfecte kleur om een strandgevoel te creeren in de kinderkamer. Vind je zoon het bijvoorbeeld leuk om naar het strand te gaan of met bootjes te spelen dan kun je de gehele kamer die sfeer laten uitstralen door lichtblauw te gebruiken.

blauw behang kinderkamer

Bron: Welke

blauwe kinderkamer behang

Bron: Justkidswallpaper

Behang is altijd een goede oplossing om een sfeer of thema snel te kunnen doorvoeren in het interieur. Dit blauwe stippen behang is geschikt voor een jongenskamer maar kan even goed ook in een meisjeskamer. Het is lief en vrolijk.

blauwe jongenskamer

Bron: Boligpluss

Wit en blauw is een ideale combinatie voor een rustige, maar stoere sfeer in de kamer. Combineer het met een houten vloer om de stoere look af te maken.

fel blauwe kinderkamer

Bron: chiccheapnursery

Een stoere combinatie met blauw is fel geel. Blauw kan soms zo eentonig zijn en door het gebruik van deze geeltint wordt het geheel iets stoerder. Natuurlijk doen de vliegtuigjes op het behang en het stoere bed er ook aan mee.

stoere kinderkamer

Bron: Arredamento

donkerblauwe kinderkamer

Bron: Homedesigning

Vind je het moeilijk om blauw in een kinderkamer te combineren met leuke meubels en accessoires? Bedenk dan een thema voor jezelf. Bijvoorbeeld bootjes of misschien wel de onderwaterwereld waar ook veel blauwtinten terug te vinden zijn. Thema’s kunnen altijd goed helpen bij het bedenken van een interieur.

blauwe kinderkamer voor meisjes

Bron: Vogue

Tot slot nog hét bewijs dat blauw ook een prima kleur is voor op een meisjeskamer!

Welke blauwe kinderkamer vind jij het mooist? Laat het ons weten in een reactie.