De klamboe: must-have voor op de kinderkamer

Kinderen vinden het heerlijk om zich te kunnen verstoppen in hun bedje met een prachtige klamboe er omheen. Een klamboe biedt gezelligheid, sfeer, warmte en ook een beetje romantiek. Zeker meisjes vinden een klamboe hartstikke leuk. Ze zijn in alle kleuren en maten verkrijgbaar dus er past er altijd wel eentje in de kamer van jouw kind.

Klamboes zijn ook heel gemakkelijk te versieren op een leuke manier. Denk bijvoorbeeld eens aan bloemetjes of kerstlampjes. Op deze manier wordt de klamboe nog sfeervoller.

De leukste kinderkamer klamboe ideeën

klamboe kinderkamer wit

Bron: Croscill // Nicety

Een klamboe kan een bohemian en nonchalante sfeer aan de kinderkamer geven. Deze neutraal witte klamboe gaat op in de ruimte en is daarom een zachte en warme toevoeging aan de ruimte.

Als de kinderkamer ongezellig hoog is, dan werkt een klamboe altijd erg goed als sfeermaker. Doordat je het plafond verbindt met wat er op de vloer gebeurt, bijvoorbeeld het bed, lijkt het meer een geheel te worden.

klamboe kinderkamer

Bron: Frivolebysuus

Geen geld om een klamboe te kopen of vind je geen leuk kleurtje dan kun je er ook eentje zelf maken zoals deze tweedehands gordijnen aan een houten stok. Ontzettend makkelijk te maken en het ziet er ook nog eens heel charmant en stijvol uit.

kinderkamer klamboe ideeen

Bron: Morkikawa_Naoki (Flickr) // Coisasparacriancas

Wat vind je van deze klamboe? Het is echt een klamboe voor een prinsessenkamer met glitters, lichtjes en zachte stofjes.

Je kan een klamboe ook altijd op een andere plek of op een andere manier ophangen zoals in de kinderkamer rechts. Hier hangt de klamboe niet aan het hoofd van het bed maar aan de zijkant zodat het gehele bed eronder valt.

klamboe voor kinderkamer

Een klamboe creëert een gezellig intiem plekje dus je zou het ook kunnen gebruiken als leeshoekje voor je kinderen. Of wellicht als hoekje met knuffelbeesten en kussens?

kinderkamer klamboe

Bron: Montessoribyhand (Flickr)

Hoe dan ook, welk plekje je ook kiest waar de klamboe komt te hangen, je kinderen zullen het fantastisch vinden. Een leuk cadeautje voor hun verjaardag!

Waar in de kinderkamer zou jij een klamboe ophangen? Laat het ons weten in een reactie!