De 10 leukste kinderkamer thema’s op een rijtje

Door Tessa de Leeuw | | Kinderkamer
kinderkamer-babykamer-thema
@haarlemshuisje

Vind je het inrichten van de kinderkamer lastig of heeft je kind een idool of sfeer die zij of hij mooi vindt? Ga dan voor een kinderkamer thema om het jezelf gemakkelijker te maken en een mooie kinderkamer voor je kind te creëren. Er zijn ontzettend veel leuke kinderkamer thema’s die je kunt gebruiken maar welke zijn nou het leukst?

Wij hebben 10 mooie kinderkamer thema’s voor jou op een rijtje gezet zodat je inspiratie kunt opdoen voordat je aan de slag gaat met het interieur van de kinderkamer.

Safari kinderkamer thema

Een goede manier om een thema te bepalen is door te kijken naar wat jouw kind nou echt leuk vindt. Bijvoorbeeld zijn of haar lievelingsdier, kleuren, interesses en hobby’s.

Deze kinderkamer is geheel in safari stijl ingericht. Een tent, hout, knuffeldieren, vloerkleed in dezelfde kleur en sfeervolle sterrenlichtjes.

Prinsessen kinderkamer thema

Een thema is snel te bereiken door kleuren aan te passen, een bijpassend dekbedovertrek te kopen en een aantal accessoires toe te voegen aan de kinderkamer. Slaapt je kind wat minder goed? Dan is een verzwaringsdeken voor kinderen een goed idee.

Deze prinsessenkamer werd eigenlijk pas een echte prinsessenkamer toen er een roze dekbedovertrek, sierlijke accessoires en een muurschildering werd gemaakt.

Marisch thema

Is je zoontje of dochtertje fan van bootjes? Richt dan het kinderkamertje in een gezellige boot stijl. Leuke muur stickers, houten bootjes als decoratie en speelgoed maakt het kamertje helemaal in de stijl van bootjes.

Barok kinderkamer thema

Barok is niet alleen populair in woonkamers en slaapkamers voor volwassenen maar ook als kinderkamer. Deze barokke kinderkamer is warm, elegant en gezellig. Een echte meisjeskamer in romantische sferen.

Stoer en sportief

Wil je zoontje een kamer met stoere kleuren en vooral geen meisjesachtige dingen en kleuren? Dan is een echt stoer thema de juist keuze voor de kinderkamer. Gebruik veel mannelijke kleuren zoals grijs en blauw en probeer het zo stoer mogelijk te houden. Voeg er nog eens sport elementen aan toe en de jongenskamer is helemaal af. Van de sportieve buggy meteen door naar de sportkamer!

Cowboy kinderkamer thema

Cowbous zijn voor kinderen stoer en maken de grootste avonturen mee. Breng het avontuurlijke terug in het thema van de kinderkamer door er een echte cowboykamer van te maken. Pluche dieren, doodshoofden en veel hout.

Voetbal kinderkamer

Een echte voetbalkamer voor de jongens is zeker geen verkeerde keuze. Veel jongens houden van sport en dat kun je gemakkelijk terug brengen in het interieur van de kinderkamer.

Sprookjes thema

Kinderen houden van mystiek en sprookjes. Tover de kinderkamer tot een waar sprookje om door veel natuur-elementen naar binnen te halen. Denk aan veel takken, bloemetjes en plantjes!

Boomhut kinderkamer thema

Kinderen houden van buiten spelen; al helemaal in een boomhut. Heb je geen plek in de tuin voor een boomhut? Tover dan het bed van je kind om tot een boomhut (maar dan zonder boom).

Welk kinderkamer thema zou jij in de kinderkamer toepassen? Laat het weten in een reactie!