10 leuke kleuren voor de kinderkamer

Door Tessa de Leeuw | | Kinderkamer
kinderkamer-kleuren-slaapkamer
@headofswans

Kleuren hebben een bepaalde invloed op ons als persoon. De ene kleur maakt ons vrolijk en de andere kleur maakt ons verdrietig. Kleuren voor in de kinderkamer moeten natuurlijk niet te treurig zijn maar moeten juist fijn aanvoelen zodat ze er graag verblijven. Daarom hebben wij een aantal leuke kleuren voor de kinderkamer opgesomd.

Er zijn een aantal richtlijnen die je eigenlijk altijd kunt aanhouden, welke ruimte in je huis dan ook.

– Lichte en zachte kleuren werken rustgevend.
– Knalrood kan agressie of passie oproepen.
– Donkere kleuren maken een ruimte vaak kleiner.
– Lichte kleuren maken de ruimte groter.
– Schilder het plafond altijd in een lichte kleur.

Daarnaast is het belangrijk om te bedenken waar je kleuren gaat toepassen. Wil je bijvoorbeeld een lichtkleurig tapijt in een kinderkamer dan kun je er zeker van zijn dat na de eerste paar weken al vies is.

Ga je zelf aan de slag met verf zorg er dan voor dat je verf kindvriendelijk is. Dit betekent een verf zonder metalen.

Rood in de kinderkamer

Rood een opvallende kleur die verschillende emoties kan oproepen. Rood in een kinderkamer is een erg leuk idee maar pas op dat je niet teveel rood gebruikt. Kinderen die erg gevoelig zijn voor kleuren zullen bij rood vaker drukker worden. Rood roept passie op maar agressie in een bepaalde mate.

Groen in de kinderkamer

Groen wordt vaak geasocieerd met de natuur, groente en frisheid. Groen is een actieve en vrolijke kleur en is daarom ook perfect voor in een kinderkamer. Vooral jongens vinden groen avontuurlijk en willen het graag in hun kamer terug zien.

Geel in de kinderkamer

Geel is een populaire keuze qua kleuren voor de kinderkamer maar waarom? Geel is ten eerste een warme tint die meer sfeer naar binnen brengt. Daarnaast is geel natuurlijk ook heel vrolijk en ook nog eens geschikt voor meisjes en jongens. Een ideale kleur voor een kinderkamer.

Oranje in de kinderkamer

Oranje is een kleur die we niet zo gauw zullen toepassen in onze interieurs. Veel mensen vinden het een gewaagde keuze of vinden oranje gewoonweg niet mooi. Maar als je oranje op een subtiele manier toepast kan het een fantastische kleur zijn voor een kinderkamer. Dit voorbeeld geeft goed weer hoe je de kleur oranje op een mooie manier verwerkt in een kinderkamer.

Blauw in de kinderkamer

Blauw is een veel voorkomende kleur in kinderkamers. Het is stoer en jongensachtig, en het is goed te combineren met andere vrolijke kleuren. Maar blauw kan evengoed ook in een meisjeskamer gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld eens aan lichtblauw gecombineerd met andere pastel tinten.

Roze in de kinderkamer

Roze is een gewilde kleur in meisjeskamers en is er ook erg geschikt voor. Roze is lief en rustgevend als het op de juiste manier is toegepast. Gebruik een felle kleur roze dan zal het allemaal wat extremer uit zien.

Grijstinten in de kinderkamer

Zachte grijstinten gecombineerd met wit tinten geven de kinderkamer een romantische en neutrale sfeer. Combineer deze tinten met mooie zachte materialen en stoffen om het iets liever te laten lijken.

Felle kleuren in de kinderkamer

Leuke felle kleurtjes bij elkaar maken de kinderkamer speels en vrolijk. Combineer zoveel mogelijk leuke en lieve kleurtjes samen.

Aardetinten in de kinderkamer

Vind jij felle kleuren niet zo bijzonder en hou je het kinderkamertje liever neutraal? Dan zijn warme aardetinten gecombineerd met grijstinten een mooie combinatie. Deze combinatie kan ook heel mooi aansluiten op het interieur in de rest van je huis.

Neontinten in de kinderkamer

Neon tinten zijn de laatste twee jaar helemaal trending en ook geschikt voor in de kinderkamer. Combineer zachte kleurtinten met felle neon tinten voor meer karakter en speelsheid.

Welke kleuren vind jij het leukst voor op de kinderkamer? Laat het ons weten in een reactie!