De 20 mooiste kinderkamers op een rijtje!

Kinderkamers zijn de meest vrolijke kamertjes van onze huizen. Veel leuke patroontjes, kleuren, materialen en speelgoed vullen de ruimte vol met vrolijkheid. Je kind groeit echt op in de kinderkamer dus is het van belang dat we er voldoende aandacht aan besteden dat het kamertje ook gezellig en leuk is. Er zijn heel veel manieren waarop je een kinderkamer gezellig en mooi maakt. Hieronder vind je de twintig mooiste kinderkamers zodat je kind in stijl kan opgroeien in de kinderkamer.

De 20 mooiste kinderkamers


mooiste kinderkamers stapelbed

Bron: Durner

Deze kinderkamer is efficiënt ingericht voor twee kinderen in een minimalistische stijl. Natuurlijke kleuren wisselen zich af met pastelkleuren. Verder is de ruimte afgewerkt met een houten planken vloer en een mooie groen gekleurde wand.


mooiste kinderkamers ideeen

Bron: Planete-deco

Deze bijzondere kamer is tijdloos en stoer. De glazen kast kan ook als vitrine gebruikt worden als het kind de kast niet meer leuk zou vinden. De wanden zijn wit gehouden maar daarentegen is er wel een vrolijk patroontje op de houten planken vloer geschilderd.


mooie kinderkamers inspiratie

Bron: Mokkasin

Lieve bloemetjes patronen, houten meubels en een houten vloer geven deze kinderkamer een retro uitstraling.


mooiste kinderkamer ideeen

Bron: Frenchyfancy

Slapen in een bedstee is vaak populair bij kinderen. Het voelt gezellig en vooral veilig om in een bedstee te slapen. Hou de ruimte zo licht mogelijk zodat de bedstee niet te groots zal ogen in de kinderkamer.


mooiste kinderkamer

Bron: Thebooandtheboy

Mix en match is een goed thema voor een kinderkamer. Een stippen muur, patroontjes op het bed, gestreept vloerkleed en lampenkap en veel accessoires in allerlei kleuren. Het kan zo gek als je het zelf wilt.


kinderkamer inspiratie

Bron: Pinimg // Thesocialitefamily

Een mooi en authentiek school bureau voor in de kinderkamer.

Als de kinderkamer erg groot en hoog is, heb je de mogelijkheid om donkere kleuren te gebruiken. Op deze manier voelt de ruimte iets kleiner en knusser.


groene kinderkamer inspiratie

Bron: Planete-deco

Deze kinderkamer oogt een beetje Japans doordat de bedden zijn ingebouwd en laag zijn gehouden maar ook vanwege het vloerkleed op de grond en de schuifdeuren aan de wand. Japans in een modern en stoer jasje.


mooiste kinderkamer

Bron: Madameherve

Een stoere kinderkamer met stenen op de vloer, donkere wanden en een mooi onafgewerkt houten bedje voor de jongere kinderen.


kinderkamer inspiratie

Bron: Micasaessucasa // Decopeques

Maak een bank van het kinderbed door er gezellig veel sierkussens op te leggen. Op deze manier wordt het bed overdag een speelbank.

mooiste kinderkamers

Bron: Aprilandmaymini

Minimalistisch en geheel in stijl van de nieuwste ontwerpen zoals het bureau en het krukje. De basiskleur is wit gecombineerd met accenten in zwart en geel.


mooiste kidnerkamers inspiratie

Bron: Frenchbydesignblog // Onbekend

Heb je een aantal vervelende hoeken in de kinderkamer dan kun je deze wegwerken door middel van een bedstee. Bouw een bed iets hoger zodat je eronder nog opbergruimte hebt voor speelgoed e.d.

Gezellig met z’n tweeën op een kamer slapen kan erg leuk zijn als je het op een goeie manier doet. Laat kinderen altijd meedenken bij het bedenken en ontwerpen van de kinderkamer. Wie wil waar slapen en wat willen ze zelf?


mooiste kinderkamers

Bron: Thebooandtheboy

Een kinderkamer in een authentiek huis. Bakstenen muren, authentiek plafond, mooie openslaande deuren en luiken en prachtige oude tegels op de vloer. Deze materialen en opzet is perfect voor een kinderkamer en vereist geen aanpassingen voor een kind.


mooie meisjeskamers inspiratie

Bron: U-createcrafts // Daffodildesign

Deze kinderkamer is een volwassen kinderkamertje doordat er weinig kinderspeelgoed rond slingert maar ook vanwege de kleur en materiaal keuze. Een bed met een mooi nachtje oogt al snel iets volwassener.

Lief en schattig samen slapen onder een mooie foto van jezelf of van je zusje of broertje. Maak er een feestje van door stoffen pompoms op te hangen.


kinderkamers scandinavisch

Bron: Thebooandtheboy

Het oude houten bed van oma kan ook perfect dienen als kinderbed. In een nieuw kleurtje met een nieuwe matras zal je zoontje of dochter heerlijk slapen.


steigerhout kinderkamer

Bron: Vtwonen

Wil je zelf de kinderkamer iets strakker inrichten dan is dit voorbeeld een optie voor jou. Maak gebruik van simpel hout en bouw hiervan je eigen meubels en planken.


kinderkamers inspiratie

Bron: Style-files

Een stoere oude kast in een fel groene kleur, grote schatkist voor het speelgoed en een industriële lamp maken dit een echt stoer kamertje.

Welke kinderkamer vind jij het mooist? Laat het ons weten in een reactie!