Peuterkamer inspiratie voor jongens- en meisjes kamer

Door Sarieta | | Kinderkamer

Baby’s worden met de jaren steeds actiever en voor je het weet beland je eigen kindje in de peuterfase. Er gaat een nieuwe wereld voor je open, waarin je de babykamer moet omtoveren tot een peuterkamer. Daar hoort een nieuw bed, speelhoekje en wellicht een nieuwe muurkleur bij. Om je zo goed mogelijk op weg te helpen, hebben we 10 leuke ideeën voor je op een rijtje gezet.

Creëer een speelhoek

Bijna alle kinderen vinden het leuk om te experimenteren met speelgoed en willen het liefst de hele dag door spelen. Dan is het een goed idee om een speelhoek te creëren in de peuterkamer. Creëer net als fromsoofwithlove een knus plekje met zachte kussens en niet te vergeten speelgoed.

peuterkamer-meisjes-kinderkamer
@fromsoofwithlove

Meegroei ledikant

Het bed wordt vaak gezien als het belangrijkste onderdeel van de kamer. Maar als je kindje eenmaal wat groter is, is het tijd voor een nieuw bed. Hoewel de stap van ledikantje naar eenpersoonsbed makkelijk lijkt, is het wel een grote stap voor kinderen.

Daarvoor biedt het meegroei ledikant de oplossing! Het is op dit voorbeeld misschien lastig te zien, maar hier is gebruik gemaakt van een rotan meegroei ledikant die je zowel in hoogte als lengte kunt verstellen. Deze is duurder dan een standaard bed, groeit mee met je peuter waardoor de stap naar een eenpersoonsbed makkelijker wordt.

kinderkamer-bed-peuter
@headofswans
Dit zijn de 10 leukste rugzakken voor kinderen!

Een boekenrek in het zicht

Als je boeken opbergt in de kast, wordt je kindje hoogstwaarschijnlijk minder gestimuleerd om te lezen. Maar als je ze in het zicht legt, wordt je kleintje nieuwsgierig. Een boekenrek in het zicht biedt dan de ideale uitkomst. Hang een boekenrek bijvoorbeeld naast het bed, waarop de boeken met de kaft naar voren goed te zien zijn. Je kindje kan dan zelf een boekje uitzoeken en na het lezen terugleggen, hoe fijn!

jongens-kinderkamer-peuter
@hoff.van.saar

Gezelligheid op de muur

Je kunt ervoor kiezen om de muur in de peuterkamer lekker wit te laten. Maar je kunt het ook gezellig maken met stoere muurstickers. Muurstickers zijn minder direct in het zicht vergeleken met behang, waardoor de ruimte rustiger oogt. Voorzie de peuterkamer net als huisje.aan.het.water met toffe muurstickers met dieren en houd de basis neutraal. Laat daarnaast de kleuren van de stickers terugkomen in overige delen van de kamer zoals wanddecoratie, kussens en meubels voor een mooi geheel.

kleurrijke-kinderkamer-neutraal
@huisje.aanhet.water

Een eigen zithoekje

Een eigen zithoekje is voor iedere peuterkamer aan te raden. Dit komt omdat bijna alle peuters dit leuk en stoer vinden en ze de ruimte geeft om lekker aan de slag te gaan. Kies net als huisjekwartshoeve voor een houten tafeltje met een bijpassende stoel met lekker veel speelgoed ernaast. Hiermee geef je jouw kindje de ruimte om te kunnen tekenen, kleuren of spelen zonder dat er spullen ronddwalen in huis.

peuterkamer-jongen-kamer
@huisjekwartshove
Op zoek naar een leuk cadeau voor je peuter? Wij hebben cadeaus verzameld voor kinderen van 2 jaar en kinderen van 4 jaar. Daar zit zeker iets voor je tussen!

Speels behang

Tuurlijk zijn geschilderde muren mooi, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden die het goed doen in een peuterkamer. Wat dacht je van een speels behang? Behang biedt onwijs veel mogelijkheden als het gaat om kleuren en printjes. Als je naar onderstaand voorbeeld kijkt, dan zijn de muren voorzien van behang met hertjes. Ook is de kleur meegenomen in het vloerkleed en zelfs in het dekbedovertrek.

jongens-kamer-kind
@lieks_home

Houd het eenvoudig

Zie je het niet zo zitten om ieder jaar een nieuw kleurtje op de muur te doen of stickers van de muur te schrapen? Maak je geen zorgen, want met een eenvoudige basis kun je ook veel kanten op!

Madebynicool heeft de peuterkamer heel subtiel gehouden, zonder al teveel poespas. Zo heeft ze gekozen voor schattige accessoires om de ruimte wat kinderlijker te maken. Een slimme keuze, want hierdoor kun je er jaren op vooruit.

neutrale-kinderkamer-inrichten
@madebynicool

Creëer voldoende opbergruimte

Bijna ieder kind raakt speelgoed kwijt en laat het rondslingeren op allerlei plekken in huis. Dan zorgt bij ouders voor frustratie en bij de kleintjes voor verdriet, want hun favoriete speeltje is opeens weg. Een speelgoed opbergkist is dan een onmisbaar item voor in de peuterkamer. Madebynicool heeft de ruimte onder het schuine dak goed benut door er een speelgoed opbergkist onder te plaatsen. Dit maakt het mogelijk om speelgoed gesorteerd te kunnen bewaren en biedt ook nog eens ruimte op de kast voor leuke accessoires.

Benieuwd naar meer opbergmogelijkheden op het gebied van speelgoed? Bekijk hier meer!

kinderkamer-kleur-inspiratie
@madebynicool

Zorg voor leuke wanddecoratie

Wanddecoratie is niet alleen praktisch om spullen op te plaatsen, maar het is ook een belangrijke sfeermaker. Kies voor leuke wanddecoratie wat past bij de inrichting van de peuterkamer. Ga bijvoorbeeld voor rotan wandplanken en bijpassende wanddecoratie in de vorm van een regenboog. Laat de kleuren van de wanddecoratie terugkomen op de muur, vloer en bed om het plaatje compleet te maken.

leuke-kinderkamer-inspiratie
@onze.casa

Maak verschillende zones

Heeft je kleine het geluk van een grote kamer? Dan is het een slim idee om de ruimte te verdelen in verschillende zones. De verdeling zorgt voor overzicht en creëert meer rust. Je kunt dit realiseren door in de hoek van de kamer een tipi tent neer te zetten en er een voorleeshoekje van de maken. Maar let op: je kindje wil straks niet meer zonder een voorleesbeurt naar bed ;)

kinderkamer-inspiratie-peuterkamer
@onze.casa

Een vloerkleed als comfy ondergrond

Een mooi vloerkleed biedt de oplossing als je een harde vloer hebt. Dankzij het vloerkleed zorg je voor een comfortabele ondergrond waar je kindje gerust de hele dag door op kan spelen. Bovendien kan je peuter er lekker warm en zacht op liggen, het ziet er gezellig uit en het is een geweldige manier om de meisjeskamer meer kleur te geven.

Wist je dat.. er speciale kinderkamer vloerkleden zijn? Zo voeg je ook nog eens een speels item toe aan de kinderkamer!

kinderkamer-stoer-jongen
@stijlbijstout