opbergen-kinderkamer-babykamer
@huisje.aanhet.water

Speelgoed opbergen: hoe, wat en waar?

Door Tessa de Leeuw | | Kinderkamer

Speelgoed op een leuke en praktische manier opbergen is één van de moeilijkste klusjes voor bijna ieder gezin. Of het nu gaat om de inrichting van de kinderkamer, woonkamer of zelfs in de studeerkamer. Ieder kind raakt speelgoed kwijt en laat het rondslingeren op allerlei plekken in huis. Met onderstaande inspirerende voorbeelden creëer je op een eenvoudige manier extra opbergruimte en wordt speelgoed opruimen een stuk leuker!

Speelgoed opbergrek

Je kunt speelgoed op allerlei manieren opbergen. Een speelgoed opbergrek is zeker één die niet in deze lijst mag ontbreken. Een opbergrek is ideaal om speelgoed in op te bergen of om de favoriete speeltjes en boeken van je kleine uit te stallen. Hieronder is de kinderkamer van hoff.van.saar te zien, die voor een mooie opbergrek heeft gekozen. De opbergrek is gemaakt van hout en is gevuld met allerlei speeltjes en boeken.

speelgoed-opbergen-boekenrek
@hoff.van.saar
Makeover Tip: Zorg ervoor dat je opbergers goed in de stijl van je kinderkamer passen. Inspiratie nodig? Ontdek inspiratie voor de kinderkamer.

Benut de ruimte in de kast

Speelgoed rekken en -kasten zijn zeker erg praktisch, maar heb je ook gedacht aan de ruimte in de kast? Kijk naar de hoeveelheid ruimte die er over is in de kledingkast van je kleintje en vul de lege ruimtes net als huisje.aan.het.water aan met handige bakjes voor speelgoed. Deze manier van opbergen is ideaal voor kleiner speelgoed zoals Lego. Ideaal voor het sorteren van speelgoed dat ook nog eens goed uit het zicht blijft.

speelgoed-kast-kinderkamer
@huisje.aanhet.water
Wist je dat.. we de leukste peuterkamer inspiratie hebben verzameld? Ontdek het hier!

Speelhoek met opbergmogelijkheden

Sommige kinderen houden van lezen, anderen weer wat minder. Maar bijna alle kinderen vinden het leuk om met mama of papa een boek te lezen voordat ze gaan slapen of om samen met vriendjes te spelen. Daarom is het een goed idee om een leeshoek te creëren in de kinderkamer. Creëer net als fromsoofwithlove een knus hoekje met een handige boekenrek aan de muur, waar boeken netjes in opgeborgen kunnen worden.

speelhoed-opbergen-speelgoed
@fromsoofwithlove
Is jouw kindje bijna jarig? Wij hebben de leukste cadeaus voor alle leeftijden verzameld. Ontdek cadeaus voor kinderen van 1-jaar, 2-jaar, 4-jaar, 6-jaar, 8-jaar en zelfs voor baby's!

Opgeruimd staat netjes

Hoewel je in de het rijtje hierboven speelgoed zag rondslingeren, is deze kinderkamer allesbehalve rommelig. In dit voorbeeld van headofswans is het speelgoed op een slimme en handige manier opgeborgen. Denk aan de grote opbergmand op de grond, de ladekast en natuurlijk de kleine mandjes bovenop de kast. Op deze manier creëer je een opgeruimde kinderkamer waarbij alles z’n eigen plekje heeft.

roze-kast-kinderkamer
@headofswans
DIY Speelgoedkast: Ga voor een simpele ladekast, verf het roze en voeg er gouden handgreepjes aan toe. Voila! Je hebt een prachtige, praktische speelgoed kast.

Combineer opbergmeubelen

Heeft je kleintje het geluk van een grote kamer, maar wil je dat al het speelgoed een eigen plekje krijgt? Dan kun je verschillende opbergmogelijkheden met elkaar combineren. De kamer van huisje.aan.het.water schetst het ideale beeld van een kamer vol opbergmeubelen. Zo is er gekozen voor een aantal opbergmanden, opbergrekken, wandplanken, een opbergbank met uitschuifbare lades en een hangkast. Alles waar je aan kunt denken is toegepast in dit plaatje.

opbergen-speelgoed-woonkamer
@huisje.aanhet.water
Dit zijn de 10 leukste rugzakken voor kinderen!

Benut de ruimte op de kast

Naast de ruimte in de kast, kun je de ruimte op de kast ook goed gebruiken. Huisjekwartshoeve heeft dat gedaan door een boekenrek op de kast te zetten in plaats van op de hangen. Hierdoor heeft de muur een andere invulling gekregen met prachtige fotolijsten en dient de wandkast als praktische opbergmogelijkheid voor speelgoed, accessoires en meer!

speelgoed-kast-kind
@huisjekwartshove
Dit zijn de leukste spaarpotten voor kinderen!

Opbergbank voor ouder en kind

Multifunctionele meubels zijn niet voor niets een favoriet onder velen. Multifunctionele meubels maken het mogelijk om twee voor de prijs van één te scoren. Een speelgoed opbergbankje is hier het perfecte voorbeeld van. Je kunt het bankje gebruiken als zitplek, maar tegelijk ook als opbergplek voor speelgoed. Het voordeel van opbergbankjes zijn dat je ze prima in de woonkamer of keuken kunt neerzetten. Niemand die de binnenkant ziet ;)

opbergbank-speelgoed-woonkamer
@klusjesmam
Dit zijn de mooiste tv- en wandkasten!

Speelgoed opbergkist

Een speelgoed opbergkist wordt vaak gezien als een onmisbaar item voor als je kleintje begint met spelen. Dat is niet gek, want op het moment dat kinderen beginnen met spelen zal er ongetwijfeld speelgoed rondslingeren. Een opbergkist is niet alleen geschikt voor kinderen, maar ook voor volwassenen biedt het zijn voordelen. Zo is een speelgoed opbergkist voorzien van een deksel waardoor je de kist volledig dicht kunt doen en het voorkomt op deze manier ongelukjes.

speelgoed-opbergen-tips
@madebynicool

Speelgoed keukentje voor de kleine chef

Een speelgoedkeukentje is geliefd speelgoed onder veel kinderen. Met een speelgoedkeukentje kunnen namelijk kinderen hun eigen gang gaan. Ze kunnen net als mama en papa snijden, koken en bakken zonder zichzelf te bezeren én ze bieden heel veel opbergruimte. Daarnaast ziet die keukentje van madebynicool er onwijs modern uit, waardoor je het ook lekker in de woonkamer kunt laten staan.

opbergplek-speelgoed-tips
@madebynicool
Heb jij ‘m gespot? De opbergmand in de hoek lijkt misschien onschuldig, maar het is het ideale meubelstuk die je zowel als tafeltje kunt gebruiken en om extra opbergruimte te creëren.

Ga de hoogte in

Heb je niet zoveel ruimte in een kleine kinderkamer of woonkamer? Dan is het een goed idee om gebruik te maken van de wanden. Een eenvoudige manier is door wandkasten op te hangen. Je kunt ze naast elkaar ophangen, maar je kunt ze ook heel leuk boven elkaar hangen aan de muur. Varieer in hoogte en speel met verschillende kleurencombinaties voor een prachtige look in de kinderkamer.

speelgoed-opbergen-kinderkamer
@stijlbijstout