Manieren om een prachtige prinsessenkamer in te richten

Veel kleine meisjes willen zodra ze helemaal fan zijn van Barbie en assepoester ook een Prinsessenkamer. Het liefst moet het zo extreem mogelijk zijn, met zoveel mogelijk roze, glitter en glamour. Want zo leeft een prinses toch?

Je kunt een prinsessenkamer zo gek maken als je zelf wilt. Een goede start zijn roze muren, glimmende stofjes en een klassiek vormgegeven bedje. Maar je kunt nog veel verder gaan. Wij hebben een aantal leuke voorbeelden van prinsessenkamers gevonden ter inspiratie voor jou.

Bron: House & Garden

Deze prinsessenkamer heeft een prachtig klassiek prinsessenbed in een donker roze kleur. De gouden randen en het stoffen hoofdeinde geven het bed en de kinderkamer een koninklijke sfeer die we willen bereiken in een prinsessenkamer.

disney prinsessenkamer

Bron: Onbekend

Prinsessen wonen in een kasteel, dus waarom bouwen we niet gewoon een kasteel? Je kinderen zullen versteld staan en willen nergens anders meer slapen. Dit vergt veel werk en materiaal maar het resultaat is verbluffend.


roze prinsessenkamer idee

Bron: Indulgy // House & Garden

Een iets volwassenere oplossing is deze slaapkamer. De sfeer wordt door de roze accessoires, het meerdere lagen dekbed en sierkussens, de sierlijke bloemen aan de muur en de meubels op een elegante manier gecreëerd. Met een interieur zoals deze prinsessenkamer voorkom je ook dat de kinderen hun kamer snel zat zijn.

Een goedkope optie om een prinsessenkamer te creëren is om een mooi hemelbed te maken met sierlijke vormen. Je kan een hemelbed zelfs om het bestaande bed bouwen zodat het normale bed altijd nog kan gebruiken.


inrichten prinsessenkamer klamboe

Bron: Architecturedecor

Een prinsessenkamer met kleine details die gemakkelijk te veranderen zijn. De ‘prinsessen-tijd’ die kinderen vaak meemaken is van tijdelijke aard en daarom kan het verstandig zijn om niet teveel geks in de kinderkamer te doen. Door de kinderkamer neutraal te houden en enkel roze accessoires toe te voegen zorg je er voor dat je later gemakkelijk de sfeer kunt veranderen. Xenos heeft op dit moment ontzettend leuke kussens waarmee je zo'n sfeertje eenvoudig kunt maken. Erg leuk dus!


roze prinsessenkamer inrichten

Bron: Pinterestspot

Deze kinderkamer is geheel ingericht als prinsessenkamer. Hier is geen neutraalheid meer terug te vinden. De stoffen, gordijnen, wanden, vloer en meubels zijn geheel afgestemd op de prinsessenstijl. Je kind zal zich in haar eigen paleisje begeven.

koets prinsessenkamer

Bron: Onbekend

De kamer links is een echte assepoester kamer geheel geïnspireerd op het verhaal. Slapen in de koets van assepoester, een eigen kasteeltje en een roze geschilderde kamer dragen helemaal bij aan de prinsessenstijl die je wil bereiken.

Glitters, decoratie, kristallen, roze, kroonluchters, sierkussentjes, beddengoed, een sierlijke klamboe en andere zachte stoffen zijn de kenmerken van een prinsessenkamer.

ideeen prinsessenkamer

Ook een mooie kroonluchter kan niet ontbreken in een prinsessenkamer. Maak het geheel af door lichtjes te verwerken in een klamboe zodat de kamer extra glamoreus oogt.

Wat kan volgens jou niet ontbreken in een kinderkamer? Laat het ons weten in een reactie!