kinderkamer-slaapkamer
@thuis.bij.lisette

10 manieren om een meisjeskamer stoer in te richten

Stoere kinderkamers zijn niet alleen weggelegd voor jongens. Ook veel meisjes vinden een lief en zoetsappige kamer niet zo leuk. Zij gaan liever voor een stoere en bijzondere inrichting. Hoe creëer je een stoere meisjeskamer? Wij hebben een aantal leuke voorbeelden van stoere meisjeskamers op een rijtje gezet. Een stoere meisjeskamer inrichten doe je met deze voorbeelden.

10 x stoere meisjeskamers

Een stoere meisjeskamer kan ook een combinatie van lief en stoer zijn zoals dit voorbeeld. De lieve roze kleur is gecombineerd met een stoer houten bed in het midden van de slaapkamer. Een mix van lief en stoer.

Dit bed is eigenlijk een bedstee omdat het bekleedt is met een ruw hout soort dat een stoere uitstraling geeft. Boven in de bedstee kunnen kinderen spelen, als ze de ladder durven op te klimmen uiteraard.

Wie heeft nou een eigen houten huisje in de slaapkamer? Timmer een mooi en stoer houten huis voor je dochter en geef het geheel een stoere look door ruw hout te gebruiken.

Stoere zwart wit printjes, tekeningen en figuren maken de slaapkamer minder zoetsappig en ook minder meisjesachtig. Zwart en wit zijn neutrale kleuren waardoor de kinderkamer een stoere look krijgt.

Een houten hoogslaper in een stoere blauwtint, houten boomstammetjes, rendier aan de muur en een poster van een gitaar. Dit is een ultieme stoere meisjeskamer met gave blauw en geel tinten. Het is fris en vrolijk doordat het geel gecombineerd is met donkerblauw.

Een combinatie van een aantal trendy items van het moment zoals kussens met prints, een donker grijs geschilderde lambrisering met een dakjes rand, een stapelbed in stoere blauwe kleuren en een houten vloer.

Is je dochter een liefhebber van dieren, geïnteresseerd in Aardrijkskunde en de natuur dan is deze inrichting van dit stoere meisjeskamertje perfect voor haar. Het hout geeft een warme uitstraling, het rotan stoeltje en lamp geven een eclectische sfeer en de wand met schilderijtjes maakt de stoere meisjeskamer helemaal af.

Blauw en grijstinten gecombineerd met grof gebreide materialen, industriële lamp en houten bed maken de kamer rechts een stoere meisjeskamer. Accessoires zijn belangrijk bij creëren van een stoere meisjeskamer omdat ze net even wat meer sfeer geven.

Geen zachte kleuren of meisjesachtige spulletjes. Gewoon zwart en wit. Het geeft een groot contrast tussen de materialen en accessoires doordat er gekozen is voor een zwarte lambrisering. Een gewaagde keuze die erg goed heeft uitgepakt. Durf jij dit?

Een leuke manier om een meisjeskamer een stoere touch te geven is door een eclectisch stijl toe te passen op de kamer. Dit maakt de kamer vrolijk, hip en stoer.

Wat vind jij van een stoere meisjeskamer? Zou jij het aandurven? Laat het ons weten in een reactie.

Tip voor kinderen met slechte nachtrust: koop een verzwaringsdeken !

De laatste interieur inspiraties

kookeiland-keuken-inspiratie
@ellabellahome

Keuken met Kookeiland: Kleuren en Stijlen

Als je veel ruimte hebt, kun je flink met een kookeiland uitpakken. Ook bij een wat kleinere keuken is een kookeiland mogelijk. In dit artikel hebb...

badkamer-moziek-tegels

Mozaïek Tegels in de Badkamer

Mozaïek tegels toveren in één klap je badkamer om tot een paleis. De voorbeelden die in dit artikel te vinden zijn geven dit maar al te goed weer. ...

badkamer-visgraat-tegels

Visgraat Tegels in de Badkamer Kleuren, Inspiratie en Tips

Wat voor visgraat tegels passen het best in de badkamer? Grijs, groen of toch zwarte tegels in een visgraat patroon.. Dat visgraat tegels in een ba...