12x Werkplekjes voor kinderen

Wat is er nou leuker dan het inrichten van de kinderkamer, kinderhoekje, speelkamer of werkplek voor de kinderen? Je kan lekker los gaan met kleuren en materialen maar ook met meubels. Veel ouders vinden de kinderkamer of kinderhoek juist de leukste plek of ruimte van het huis om in te richten. Op die manier kunnen ze namelijk hun eigen kinderdromen verwezenlijken. We kijken vandaag naar 12 werkplekjes voor kinderen. Een werkplek in de woonkamer, kinderkamer of in een andere ruimte van het huis. Kijk je mee?

12x Werkplekjes voor kinderen

We zochten de twaalf leukste plekken voor kinderen om te kleuren, tekenen, knutselen en lezen. Er zijn natuurlijk een aantal must haves als we het hebben over werkplekjes voor kinderen, namelijk:

  • Voldoende licht (kunstmatig of natuurlijk)
  • Een tafeltje op de juiste hoogte
  • Een goede stoel die ook aan te schuiven is
  • Een krukje voor een vriendje of vriendinnetje
  • Een plek waar ze mogen knoeien en rommelen
  • Genoeg opbergruimte voor alle spullen

Met deze zes must haves richt je dus de werkplek voor de kids in! Je zult ook zien dat deze 6 elementen in elk voorbeeld terugkomen. Het is de sleutel tot een succesvolle werkplek voor jouw kids. Laat ze lekker hun eigen gang gaan maar laat ze ook weer alles kunnen opruimen door voldoende opbergmogelijkheden aan te bieden.

Kortom, je kinderen zullen het fantastisch vinden om hun eigen bureau, stoel en plekje te hebben waar ze mogen doen wat zij willen! Ben je overigens bang dat ze er echt een bende van maken? Gebruik dan een plastic kleed onder de werkplek en verf de wanden met een speciale kinderverf waar je alles vanaf kunt poetsen!

Bron: dekolehti

Bron: Babble

Bron: mommo design

Bron: mommo design

Bron: growingspaces

Bron: petitandsmall

Bron: shelterness

Bron: petitandsmall

Bron: Paulina Arcklin

 

 

Bron: interiordesign

Bron: design mom

Bron: design dazzle