De leukste nachtkastjes voor naast het bed!

Bron: Home24

Een slaapkamer is niet compleet zonder een bed met daarnaast een nachtkastje. Nachtkastjes zorgen er niet alleen voor dat je meer ruimte hebt om dingetjes neer te zetten maar ze zorgen ook voor meer opbergruimte. Daarnaast is een nachtkastje de ultieme plek om een lampje te plaatsen, een boek neer te leggen of een aantal mooie decoraties te plaatsen. De volgende voorbeelden laten zien dat een nachtkastje niet alleen ontzettend handig is, maar ook sfeer maakt in een slaapkamer. Het uiterlijk van een nachtkastje is belangrijk maar ook zeer zeker de functionaliteit ervan. Kijk je mee?

Inspiratie voor verschillende nachtkastjes

Er zijn ontzettend veel verschillende kastjes voor naast het bed verkrijgbaar. Van minimalistisch tot sierlijk, van landelijk tot industrieel. Wat voor een stijl past in jouw slaapkamer? Vul de interieurstijl van jouw huidige slaapkamer aan met een nachtkastje in een bijpassende stijl. Er is keuze zat! En een nachtkastje hoeft niet perse een echt kastje te zijn. Wij laten zien dat je ook andere meubels kunt gebruiken zoals een plankje aan de wand, een kruk of een trolley.

#1 Een nachtkastje op pootjes

Ten eerste kijken we naar een hele moderne variant van een nachtkastje dan is die op pootjes! Een super leuk ontwerp, sierlijk en hartstikke hip. Het neigt een beetje naar de retro stijl, maar heeft ook een moderne uitstraling.

>> Hier is een groot aanbod nachtkastjes op poten te vinden <<

nachtkastje op pootjes

Bron: zigzagstudiodesign

#2 Een industrieel nachtkastje


De industriële interieurstijl is al een aantal jaren geliefd en zal ook nog wel een tijdje blijven. Deze interieur stijl zien we vooral vaak terug komen in een woonkamer of keuken, maar ook de slaapkamer is een geschikte ruimte voor industriële styling.

* MakeOver Musthave: Een nachtkastje dat is geïnspireerd op een oude lockerkast past perfect in een industriële stijl. Door het metalen materiaal oogt het stoer en het kastje is zelf ook nog eens praktisch. Zo kan je de deuren van de locker dichtdoen, waardoor je troepjes niet zichtbaar hoeven te zijn!

>> Hier zijn de leukste lockerkasten te vinden <<


grijs industrieel nachtkastje

Bron: Fonq

#3 Een landelijk nachtkastje

De landelijke interieurstijl straalt warmte, sfeer en gemoedelijkheid uit. Drie aspecten waar veel mensen van houden en waardoor deze interieur stijl ook zo geliefd is geworden. Je kan er veel kanten mee op, je kan veel verschillende kleuren gebruiken en ook diverse materialen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een oud rond tafeltje naast het bed te plaatsen en dat als nachtkastje te gebruiken.

>> Klik hier voor meer landelijk geïnspireerde nachtkastjes <<

wit zwevend nachtkastje

Bron: Interiorbysassa

#4 Een modern nachtkastje

Een modern nachtkastje is vaak wat strakker, recht toe recht aan en voorzien van de meest moderne materialen. Wij vonden een heel mooi voorbeeld van een modern nachtkastje met messing en glas.

* MakeOver TIP: Kun je jouw perfecte nachtkastje niet vinden? Zoek dan eens bij de bijzettafels! Bijzettafels kunnen heel goed gebruikt worden als nachtkastje. Let wel op de hoogte van de bijzettafels!

>> Shop hier glazen bijzettafels, die ook heel leuk als nachtkastje zijn <<

modern nachtkastje messing en glas

Bron: Pernillebaastrup

#5 Een minimalistisch nachtkastje

Zie jij liever zo weinig mogelijk details in meubels? Mag het van jou allemaal iets minder druk? Dan kies je voor een minimalistisch nachtkastje. Geen onzin, gewoon ontworpen in duidelijk en rechte vormen en lijnen. Bevestig je deze aan de muur dan zal het nog ruimtelijker aanvoelen. Je kunt in plaats van een kastje aan de muur ook een plank bevestigen. Een plank als nachtkastje is vooral super handig doordat je veel ruimte overhoudt naast het bed. Ideaal wanneer je geen hele ruime slaapkamer hebt en er eigenlijk geen nachtkastjes in kwijt kan. Je kunt zelfs planken kopen met daarin een lamp ingebouwd. Dan hou je plek genoeg over om je spulletjes neer te leggen. Ook kun je er een inkeping voor de oplader in maken, zodat je je telefoon in de buurt hebt, en dat is handig als je daar je wekker op hebt staan!

minimalistisch nachtkastje met plank

Bron: Fonq

#6 Een krukje als nachtkastje

Een kruk als nachtkastje is naast een plank misschien wel de meest budgetproof oplossing. Het oogt luchtig en je hebt genoeg ruimte om er een wekker of je boek op te leggen. En als je veel visite hebt, dan schuif je het krukje er gemakkelijk bij voor een extra zit plekje. Ideaal toch!

>> De leukste krukken zijn hier te vinden <<

kruk als nachtkastje

Bron: Juudithhome

#7 Een trolley als nachtkastje

Tenslotte kun je ook een trolley naast je bed zetten en gebruiken als nachtkastje. Je hebt hierdoor genoeg oppervlakte om je spulletjes kwijt te kunnen, omdat het vaak twee of zelf meer plateus bevat. En het staat ook nog eens hartstikke leuk! Ook kun je een bijzettafel of kistje als nachtkastje gebruiken.

>> Shop hier! Leuke trolleys om naast je bed te zetten <<

trolley als nachtkastje

Bron: Bettina_brent

Nachtkastjes zijn vrijwel onmisbaar in de slaapkamer en daarom vonden wij het leuk om er een aantal voor jullie op een rijtje te zetten. Je hoeft niet altijd perse een nachtkastje uit te kiezen die precies bij je bed hoort, mix en match er rustig op los. Dat geldt ook voor twee dezelfde nachtkastjes, dat hoeft echt niet. Je kunt er voor kiezen om aan beide kanten van het bed een andere neer te zetten. Zorg dat de stijl of kleur overeenkomt zodat het nog steeds een geheel blijft.

Wij vonden een aantal leuke nachtkastjes voor jou! Shop hier de leukste nachtkastjes en andere toffe slaapkamer musthaves!

Wat heb jij naast je bed staan? Laat het ons weten in de comments!