slaapkamer-grijs-kleuradvies
@nathanrjliving

Slaapkamer in Grijs: Inspiratie voor Muurverf en Behang

Door Sarieta | | Slaapkamer

Grijs is de perfecte kleur voor de slaapkamer. Gebruik grijs voor de vloer, als muurverf, in bed of bij accessoires. Grijs komt in de slaapkamer het beste tot zijn recht en past bij elke interieurstijl. Je kunt grijs met veel kleuren combineren. Ga je voor een grijs witte muur? Of kies je liever voor een grijs bed? Kijk maar eens naar onze inspiratie tips waarmee grijs een mooie basis vormt in je slaapkamer!

De mooiste kleuren grijs voor jouw slaapkamer

Blauwgrijs (Blauwgrijs, RAL 7031)

Een grijs blauwe tint (zoals RAL 7031) past in elke interieurstijl en je kunt ‘m op verschillende manieren terug kunt laten komen in je slaapkamer. Naast een grijze muur kun je denken aan een grijsblauwe kledingkast, vloerkleed of kussen.

Maar wil je jouw muur een beetje speels maken? Verf dan een deel blauwgrijs en laat een deel wit. Daarnaast kun je delen van je muur in verschillende blauwtinten verven die in dezelfde kleurgroep horen. Dit is een leuke manier om meer diepte in je slaapkamer te krijgen!

slaapkamer-inspiratie-grijs
@maxartbovich_photography

Groen grijs (Groengrijs, RAL 7009)

Ben je snel uitgekeken op de kleur van je muur? Groen en grijs (RAL 7009) zijn twee kleuren die samen een prachtige neutrale kleur vormen. Een groen grijze tint geeft een warme uitstraling aan je slaapkamer en is een frisse kleur voor op de muur. Groen grijze muurverf past in iedere slaapkamer, dus ook in die van jou! Extra pluspunt: groen is een rustgevende kleur die rust en stilte uitstraalt.

groen-grijs-muur
@spacejoy
Inspiratie nodig voor het stylen van de achterwand? Ontdek het hier!

Grijs wit (Grijswit, RAL 9002)

Is jouw slaapkamer toe aan een opknapbeurt? Ga voor een modern en tijdloos tintje op de muur. Grijs wit (RAL 9002) is de ideale basis in de slaapkamer en past perfect bij verschillende stijlen. Daarnaast is grijs wit mooi in combinatie met zachte pastelkleuren voor een rustig en natuurlijke uitstraling. Verf je muur grijs wit om je slaapkamer een moderne uitstraling te geven.

wit-grijs-lichtgrijs
@homefreak.nl

Beige grijs (Flexa Creations Urban Taupe 3024 )

Greige, de combinatie grijs met beige, is goed te combineren met andere kleuren als wit of donkere tinten. Lichtinval op dit type muurverf is belangrijk voor een goed eindresultaat, omdat het een bruine tot een paars grijze gloed heeft. Urban taupe is een goed voorbeeld van Greige.

Wil je de kleur greige eerst testen? Koop een kleurtester en verf een gedeelte van je muur of behang, zodat je kunt zien hoe de kleur overkomt. Greige kun je op twee manieren zien: warm (roze, bruin) of koel (grijs). Door de kleur eerst op een klein oppervlak te testen weet je zeker of dit de juiste kleur voor jou is.

greige-beige-grijs
@samwhite

Grijs zwart (Zwartgrijs, RAL 7021)

Je kunt aan een grijs zwarte (RAL 7021) muur gemakkelijk kleur aan toevoegen. Om te voorkomen dat een grijs zwart muur overheerst, kun je kiezen voor een mix van de donkere muur met lichte, gekleurde accessoires. Kies bijvoorbeeld voor een licht dekbedovertrek, vloerkleed of kledingkast. Combineer grijs zwart met licht of felgekleurde accessoires en je slaapkamer heeft een nieuwe uitstraling!

grijs-zwart-slaapkamer
@bij_spiertjes_thuis

Grijs roze (Flexa Heart Wood B5.05.52)

Oud roze is een populaire tint die zorgt voor meer warmte en romantiek in de slaapkamer. Mix roze met grijs om een klassieke uitstraling te krijgen. Eén van de mooiste grijs roze kleuren is: Heart Wood. Deze volwassen roze muurverf is in combinatie met frisse kleuren perfect. Ga zelf een verf uitdaging aan door bijvoorbeeld ⅓ van de wand achter je bed een grijs roze kleur zoals Heart Wood te geven. Zo is de kleur is niet te aanwezig en maakt het je slaapkamer levendiger.

roze-muur-slaapkamer
@maxartbovich_photography

Voeg grijs toe aan je slaapkamer

Ga voor een grijze muur

Grijs is een populaire muurkleur met zijn eigen uitstraling, die anders is dan wit of zwart. Een voordeel van grijs, is dat er diverse tinten zijn waar je uit kunt kiezen die elk een ander effect geeft. Met donkergrijs lijkt je slaapkamer bijvoorbeeld langer en smaller. Lichtgrijs daarentegen zorgt er dan weer voor dat je kamer groter oogt. Heb je een kleine slaapkamer en wil je die groter laten lijken? Dan moet je kiezen voor een lichtgrijze muur.

donker-grijze-muur
@huisje.vanrianne

Spice it up met grijs behang

Ben je toe aan iets nieuws op de muur? Kies voor grijs behang waarmee je jouw slaapkamer meer speelsheid en sfeer geeft, dan met verf mogelijk is. Van een betonlook tot grijs behang met een printje. Er zijn veel opties en grijstinten waar je uit kunt kiezen om een muur een unieke look te geven.

Makeovers aanrader: Creëer een speels effect door het slaapkamer behang op één muur te plakken. Onze voorkeur gaat uit voor de muur achter je bed, aangezien dat het meubelstuk is wat de meeste aandacht trekt.

grijs-behang-slaapkamer
@jipy32

Een grijs bed als accent

Wil je meer grijs in je slaapkamer, maar niet meteen je hele muur in die kleur verven? Dan is een grijs bed de ideale optie. Kies daarnaast een gekleurd beddengoed uit met een printje voor meer variatie. Zo hoef je de muur niet opnieuw te verven en leg je met een grijs bed de basis voor een rustige omgeving.

grijs-bed-slaapkamer
@huisjeindrenthe

Grijs tapijt om het af te maken

Wil je een comfortabele sfeer in huis met een vleugje warmte? Dan is een grijs tapijt de beste keuze. De neutrale grijze toon past in ieder interieur en is goed te combineren met andere kleuren. Een grijs tapijt past in verschillende woonstijlen, van landelijk en Scandinavisch tot industrieel en modern. Als je jouw slaapkamer optisch groter wilt laten kijken, kun je het beste kiezen voor een lichtgrijs tapijt. Ga je voor een knussere look? Dan is een donkergrijs tapijt een slimme keuze.

grijs-slaapkamer-advies
@spacejoy