De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

De leukste ideeën voor een slaapkamer met een donkere vloer

Een donkere vloer in je slaapkamer is een sfeer versterkende oplossing voor je slaapkamer. Donkere vloeren kunnen een slaapkamer kleiner laten lijken maar door de wanden en het plafond licht te houden creëert een donkere vloer juist een intieme en mysterieuze stijl in je slaapkamer.

Combineer mooie donkere accessoires en beddengoed met de donkere vloer, verlicht je slaapkamer met sfeerverlichting en kaarsjes, en hang mooie warme gordijnen in je slaapkamer om de warme en intieme sfeer te vergroten.

Type donkere vloeren

Er zijn veel verschillende soorten donkere vloeren waar je uit kunt kiezen. Wij geven graag een aantal mooie voorbeelden van donkere vloeren in slaapkamers.

Laminaat vloer

Het voordeel van laminaat is dat het betaalbaar is, gemakkelijk te installeren en goed schoon te houden. Er worden steeds meer verschillende type laminaat op de markt gebracht. In deze slaapkamer is gekozen voor een donkere houtsoort laminaat. Het geeft de ruimte een chique uitstraling doordat de wanden wit gehouden zijn en het raamkozijn in dezelfde donkere kleur geschilderd is als de vloer.

slaapkamer met donker laminaat

Bron: Oceanviewblvd

Houten Plankenvloer

Een prachtige houten plankenvloer willen we allemaal wel maar soms kan het nog best wel prijzig zijn. Het voordeel van een houten plankenvloer is dat het goed te onderhouden is en een warme sfeer geeft aan onze slaapkamer. Houten plankenvloeren zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en formaten.

slaapkamer inrichten donkere vloer

Bron: Lamaisondannag

Combineren van vloertypes

Vind je het moeilijk om te kiezen tussen de vele vloertypes die verkrijgbaar zijn dan kun je er ook voor kiezen om een tegelvloer met parket te combineren. Leg bijvoorbeeld parket in het slaapgedeelte van je slaapkamer en begin met de tegels richting de badkamer. Een andere mooie combinatie van verschillende vloertypes is parket met vloerbedekking. De vloerbedekking is ideaal voor bij je bed zodat je heerlijk warme voeten behoudt als je uit bed stapt.

slaapkamer inrichten donkere vloer

Bron:

Vloerbedekking

Ten slotte mag vloerbedekking natuurlijk niet ontbreken in dit overzicht. Vloerbedekking voelt heerlijk zacht aan en geeft je slaapkamer een comfortabel en warme sfeer. Het is gemakkelijk te onderhouden en te installeren.

Wij zijn verliefd op deze donkere vloeren! Wat vind jij van een donkere vloer in de slaapkamer? 

slaapkamer met donkere vloer inrichten

Bron: Hpmirror

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?