De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Een slaapkamer inrichten met een schuin dak? 5 tips!

In de grotere steden van Nederland of bij de ouders thuis, wonen en slapen veel mensen op een zolderkamer. Een zolderkamer is in de zomer vaak wat warmer maar in de winter zit je op een zolderkamer perfect. Niet alleen stroomt dan veel warmte naar boven maar heb je ook veel meer licht dan een slaapkamer op een lager gelegen verdieping. Er zijn veel oplossingen voor het creëren van een slaapkamer met een schuin dak. Wij geven je graag een vijftal tips die jij kunt gebruiken voor het inrichten van je slaapkamer met een schuin dak.

5 Tips voor het inrichten van een slaapkamer met schuin dak

Tip 1: Looproutes

Looproutes zijn een belangrijk onderdeel van je slaapkamer met schuin dak. Je wil namelijk niet je hoofd stoten of krom moeten lopen om bij je boxspring te kunnen komen. Daarom is een schuin dak een perfect plek om een boxspring te plaatsen. Doordat je een vast object zoals je bed hier plaatst, loop je een kleiner risico om je hoofd te stoten zodra je binnenkomt.

slaapkamer inrichten met een schuin dak

Bron: Creamylife

Tip 2: Opslag

MakeOver’s slaapkamer favorieten

Wat mag er in een fijne en comfortabele slaapkamer écht niet missen? Onze slaapkamer experts hebben de tips op een rijtje gezet.

  • Wist je dat we ruim ⅓ van ons leven in bed doorbrengen? Met een gemiddelde nachtrust van 8 uur heeft slaap een extreme invloed op ons leven en humeur. Het is dus niet verstandig om te besparen op een goed bed. Een goede boxspring verdient zich dubbel en dwars terug.

  • Een bed neemt over het algemeen een zeer prominent gedeelte van de slaapkamer in beslag. Visueel gezien is een bed slechts een groot vierkant. Dit geeft mogelijkheden! Door te variëren met mooi beddengoed kun je elke week een andere look nemen. Zo kun je het beddengoed en dekbedovertrekken aanpassen aan de seizoenen of aan je gevoel voor die week!

  • Voor de final touch in de slaapkamer zijn uiteraard accessoires van groot belang. Wij zijn erg fan van nachtkastjes, voetenbankjes en kussens. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte.


Een schuin dak is ook optimaal te gebruiken als opslag ruimte. De vervelende spitse hoek die ontstaat tussen het dak en je vloer, kan weggewerkt worden door middel van inbouwkasten. Op deze manier zie je die nare hoek niet meer en gebruik je alle ruimte het meest efficiëntst.

schuin dak gordijn

Bron: Stripesandwalls

Tip 3: Creëer je lounge plek

Elke slaapkamer heeft ook een plek nodig waar je eventjes rustig kunt zitten lezen of ontspannen. Doordat je zittend een niet zo’n grote hoogte nodig hebt, is een schuin dak de ideale gelegenheid om een bank te plaatsen of een inbouw meubel te laten maken.

slaapkamer met schuin dak lounge hoek

Bron: Welke

Tip 4: Daglicht

Een schuin dak kan als een donker vlak op je af komen, zeker als er weinig ramen in de ruimte aanwezig zijn. Om meer licht naar binnen te laten vallen is het verstandig om een dakraam te installeren. Behalve meer licht, krijg je met een dakkapel ook nog eens extra ruimte in je slaapkamer.

schuin dak raam

Bron: Landdererfinder

Tip 5: Kleurgebruik

Het is belangrijk om in een slaapkamer met een schuin dak de kleuren zo licht en neutraal mogelijk te houden. Het natuurlijk licht op een zolder is vaak al beperkt en daarom zouden donkere kleuren de slaapkamer alleen nog maar kleiner laten lijken.

slaapkamer met schuin dak inrichten

MakeOver’s Slaapkamer Shoptips

Bij MakeOver beoordelen we onze shoptips niet alleen op de looks. We adviseren alleen bedrijven die betrouwbaar zijn met goede garanties. Voor de slaapkamer hebben wij 3 shoptips op een rijtje gezet.

  • Een goed bed kan een flinke investering zijn. Daarom is de duurzaamheid van een bed of boxspring erg belangrijk. Het is ook verstandig om naar een goede boxspring aanbieding te zoeken voordat je tot aankoop overgaat.

  • Heb je al een bestaand bed? De laatste jaren zijn er ontzettend veel ontwikkelingen op het gebied van nieuwe materialen voor matrassen. Een matras met pocketvering kan je nachtrust en comfort al aanzienlijk verbeteren.

  • Wil je tóch naar een winkel waar ze uitgebreid de tijd voor je nemen om naar het meest geschikte te testen? Bezoek een beddenwinkel bij jou in de buurt om eens lekker te gaan proefliggen.


Heb jij ook een slaapkamer met een schuin dak? Laat ons weten hoe jij ermee omgaat door een reactie te plaatsen!

Eerder door jou bekeken producten

BePureHome Luxurious Dienblad
39,95 BePureHome Luxurious Dienblad BePureHome Bekijk Shop
Eettafel Arvid (uitschuifbaar), Studio Copenhagen
899,99 Eettafel Arvid (uitschuifbaar), Studio Copenhagen Studio Copenhagen Bekijk Shop
vidaXL Kinderstoel 3-in-1 roze
96,99 vidaXL Kinderstoel 3-in-1 roze VidaXL Bekijk Shop
HEMA Mok Melamine 9 Cm
2,5 2,50 HEMA Mok Melamine 9 Cm HEMA Bekijk Shop
Fotolijst Hanoi – zwart – 30×40 cm – Leen Bakker
14,99 Fotolijst Hanoi – zwart – 30×40 cm – Leen Bakker Leen Bakker Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?

Bekijk meer