De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Wil jij je slaapkamer Scandinavisch inrichten? 15 voorbeelden

De Scandinavische woonstijl wordt gekenmerkt door de lichte en open ruimtes, het gebruik van warme en duurzame materialen, puurheid en de rust die het uitstraalt. Eigenlijk zijn dit ook allemaal kenmerken van de Scandinavische natuur en omgeving. Een Scandinavisch interieur straalt vakmanschaap en tijdloosheid uit wat aangekleed wordt met vintage en design meubels. Je slaapkamer Scandinavisch inrichten doe je met de volgende voorbeelden.

Je slaapkamer Scandinavisch inrichten qua materialen

Gebruik eerlijke en natuurlijke materialen in je slaapkamer om een Scandinavische stijl te creëren zoals onafgewerkte hout soorten, wol en riet. Zachte materialen worden afgewisseld met houten meubels en veel daglicht maakt ‘s avonds plaats voor gezellige sfeer verlichting.

scandinavische slaapkamer

Bron: Beautyandthebulldog

slaapkamer scandinavische inrichting

Bron: Harpersbazaar

MakeOver’s slaapkamer favorieten

Wat mag er in een fijne en comfortabele slaapkamer écht niet missen? Onze slaapkamer experts hebben de tips op een rijtje gezet.

  • Wist je dat we ruim ⅓ van ons leven in bed doorbrengen? Met een gemiddelde nachtrust van 8 uur heeft slaap een extreme invloed op ons leven en humeur. Het is dus niet verstandig om te besparen op een goed bed. Een goede boxspring verdient zich dubbel en dwars terug.

  • Een bed neemt over het algemeen een zeer prominent gedeelte van de slaapkamer in beslag. Visueel gezien is een bed slechts een groot vierkant. Dit geeft mogelijkheden! Door te variëren met mooi beddengoed kun je elke week een andere look nemen. Zo kun je het beddengoed en dekbedovertrekken aanpassen aan de seizoenen of aan je gevoel voor die week!

  • Voor de final touch in de slaapkamer zijn uiteraard accessoires van groot belang. Wij zijn erg fan van nachtkastjes, voetenbankjes en kussens. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte.

scandinavische slaapkamer

Bron: Decordots

Vloerafwerking in een Scandinavische slaapkamer

Vloeren worden meestal afgewerkt in hout en dan het liefst zo oud mogelijk. Zodra de houten planken vloer eenmaal ligt wordt deze wit geschilderd om de ruimte nog groter te laten lijken.

scandinavische slaapkamer

Bron: Mybluetasks

houten scandinavische slaapkamer

Bron: Portopetro

scandinavische slaapkamer ideeen

Bron: Strenghielm

Wanden in een Scandinavische slaapkamer

Contrast wordt meestal terug gebracht door middel van grafische prints op de wanden of mooie groene planten in potten van een natuurlijk materiaal.

scandinavische slaapkamer

Bron: Home-designing

slaapkamer scandinavisch inrichten

Bron: Nidahspa

scandinavische slaapkamer

Bron: Cupcakefashion

Kleuren in een Scandinavische slaapkamer

Wit is de basiskleur van een Scandinavisch interieur. Daarnaast wordt er veel grijs en diverse houtsoorten gebruikt. Een felle kleur komt zelden voor in een Scandinavisch interieur maar dat kan natuurlijk wel. Combineer je Scandinavische slaapkamer eens met lichtblauw of lichtgeel dat een relaxende werking heeft en ook nog eens erg vrolijk is.

slaapkamer scandinavisch

Bron: Dintelo

slaapkamer scandinavisch inrichten

Bron: Decordots

witte scandinavische slaapkamer

Bron: jg88

scandinavische slaapkamer

Bron: Stockholm-vitt

scandinavische inrichting slaapkamer

MakeOver’s Slaapkamer Shoptips

Bij MakeOver beoordelen we onze shoptips niet alleen op de looks. We adviseren alleen bedrijven die betrouwbaar zijn met goede garanties. Voor de slaapkamer hebben wij 3 shoptips op een rijtje gezet.

  • Een goed bed kan een flinke investering zijn. Daarom is de duurzaamheid van een bed of boxspring erg belangrijk. Het is ook verstandig om naar een goede boxspring aanbieding te zoeken voordat je tot aankoop overgaat.

  • Heb je al een bestaand bed? De laatste jaren zijn er ontzettend veel ontwikkelingen op het gebied van nieuwe materialen voor matrassen. Een matras met pocketvering kan je nachtrust en comfort al aanzienlijk verbeteren.

  • Wil je tóch naar een winkel waar ze uitgebreid de tijd voor je nemen om naar het meest geschikte te testen? Bezoek een beddenwinkel bij jou in de buurt om eens lekker te gaan proefliggen.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?