Sfeervol en huiselijk: je slaapkamer landelijk inrichten

Landelijke slaapkamers zijn tegenwoordig erg populair omdat er veel gebruik gemaakt wordt van natuurlijke materialen, neutrale en warme kleuren en gezellige accessoires. Een landelijke slaapkamer kan in elke woning gecreëerd worden omdat het een makkelijke, beetje nonchalante en veel voorkomende stijl is.

Een landelijke slaapkamer geeft je een warm thuisgevoel.

Bron: wonenop1

De basis van een landelijke slaapkamer

De basis van een landelijke slaapkamer ligt in de neutrale kleuren van de ruimte. Zet een neutrale basis op van licht gekleurde wanden, licht gekleurde kozijnen en een licht plafond. Deze basis is belangrijk om in een later stadium te kunnen stoeien met verschillende kleuren en materialen.

Zodra de basis gelegd is kun je aan de slag met de afwerking van de vloer. De meest voorkomende afwerking in een landelijke slaapkamer is een houten plankenvloer. Je kunt dit effect nabootsen door middel van laminaat te leggen.

Slaapkamer_landelijk_meubels

Slaapkamer_woonboerderij_landelijk

Bron: wonenop1

Meubels in een landelijke slaapkamer

Je slaapkamer is nu klaar om ingericht te worden met natuurlijke materialen, meubels en accessoires. Het bed of boxspring is het belangrijkste meubel in je slaapkamer. Het bed moet aan veel eisen voldoen zoals comfortabel zijn, wat voor iedereen verschillend is, de perfecte grootte en de juiste stijl voor je landelijke slaapkamer. Een geschikte meubel stijl voor je bed is een bed met een frame of een houten ombouw zoals bovenstaand voorbeeld.

Landelijk_bohemian_slaapkamer

Accessoires_landelijke_slaapkamer

Bron: Joyce_wiggers

Accessoires in een landelijke slaapkamer

Accessoires in een landelijke slaapkamer kunnen variëren van moderne lampen tot antieke koffers als nachtkastje. Varieer en wees creatief met antieke meubels en accessoires die je wellicht wel kunt omtoveren tot een handig meubeltje.

Natuurlijke materialen zoals houten decoratie, wollen kleden, katoenen sierkussentjes zijn toonaangevend in een landelijke interieur stijl. Houten stokken uit het bos, bloemen uit de tuin, rieten manden, natuurlijke decoratie en veel meer creatieve accessoires creëren een sfeervolle slaapkamer.

*MakeOver TIP: Durf ook te mixen and matchen met je interieur. Hier is een mix van landelijk gecombineerd met bohemian accessoires. Deze woonstijlen hebben veel overlap met elkaar en kun je daarom prima beide in huis halen! Benieuwd waar je al die mooie items scoort?>> De leukste musthaves voor je slaapkamer vind je bij Fonq! <<

Roze_slaapkamer_landelijk_decoratie

Planken_slaapkamer
* Uitgelicht: Wil jij kleur aanbrengen in je slaapkamer maar vind je een muur verven iets te gewaagd? Kies dan voor een kleurrijke sprei, beddengoed of sierkussens. Zodat je makkelijk kun afwisselen als je af en toe graag iets rustigere kleuren in je slaapkamer wilt.

Kleuren in een landelijke slaapkamer

Niet alleen neutrale kleuren werken goed in een landelijke interieur stijl, ook donkere kleuren werken goed. In combinatie met een houten vloer en licht plafond blijft de slaapkamer erg luchtig en sfeervol. De houten objecten in een donkere kamer komen veel meer naar voren en voelen warmer aan. Ook werken lichte kleuren goed, dan voelt alles wat luchtiger aan.

Antiek_slaapkamer_vintage

Landelijke_slaapkamer_inrichten

Bron: Lia_ifoundmyhome

Antieke items in een landelijke slaapkamer

Een perfect voorbeeld van creatief omgaan met meubels en andere elementen zijn bijvoorbeeld oude deuren die als het hoofd van het bed kan gebruiken. Maar ook een oud bijzettafeltje kan perfect dienst doen als nachtkastje.

Knus en sfeervol, de landelijke slaapkamer

In de slaapkamer breng je de meeste tijd slapend door. Dat neemt niet weg dat dit een hele belangrijke ruimte is om goed in te richten. Om lekker te kunnen ontspannen voordat je in slaap valt, en uitgerust wakker te worden is het fijn als er niet te veel om je heen gebeurt. De landelijke woonstijl is heel geschikt voor de slaapkamer omdat er veel natuur- en aardetinten worden gebruikt, die rustgevende eigenschappen hebben.

Opgeruimd

Je slaapkamer is de plek waar je ontspant en oplaad voor een nieuwe dag. Om ervoor te zorgen dat je dat daadwerkelijk kunt doen is het belangrijk dat het er opgeruimd is. Zorg dat je je rondslingerende kleding opruimt en vieze was meteen in de wasmand gooit. Wat helpt om je slaapkamer netjes te houden is om ervoor zorgen dat alles een vast plek heeft. Denk aan een ​plankje​ voor je boeken, een ​nachtkastje​ voor je spulletjes en een ​kledingkast​ waar alles in past.

Bron: @annekeathome

Maak van je meubels eyecatchers

Heb je een kleine slaapkamer, kies dan voor decoratie dat tegelijkertijd ook praktisch is. Zoals een mooie ​opbergkist​, een ​decoratieladder​ om spullen aan te hangen en een warme en gezellige ​sprei​. Wanneer je de slaapkamer niet helemaal vol wil zetten met decoratie om het aan te kleden is het een goed idee om de items die je toch al nodig hebt zorgvuldig uit te kiezen. Die mooie ​lockerkas​t voor je kleding? Gewoon doen. En dat geldt ook voor dat leuke nachtkastje​ en gezellige ​lampjes​ bij het bed. Met deze items kun je ook een stijl neerzetten, zonder teveel poespas.

Bron: @annekeathome

Rust

Het kleurenpalet van de landelijke stijl straalt rust uit. Natuurlijke kleuren zoals wit, crème, antraciet, taupe en donkerblauw en groen zijn hele kalme tinten die een warm uitstraling hebben. Voer deze kleuren door in de muren, vloer en stoffering van de slaapkamer voor een mooi geheel.

Bron: @annekeathome

Gezellig vloerkleed

Nu de basis netjes is mag het natuurlijk ook wel gezellig worden in de slaapkamer. Je kunt een aantal dingen gaan toevoegen. Zoals bijvoorbeeld een ​vloerkleed​. Lange tijd werd gedacht dat het gezond was om geen kleed in de slaapkamer te hebben, in verband met stof. Nu is gebleken dat het kleed voorkomt dat de stof steeds in de lucht ronddwarrelt en het juist beter is om het wel in de slaapkamer te hebben. Natuurlijk moet je geregeld stofzuigen, maar dat spreekt voor zich. Een kleed staat heel gezellig en wat is er nou fijner dan uit bed stappen en met je blote voeten in een zacht kleed belanden.

landelijke slaapkamer

Bron: @annekeathome