Heerlijk uitrusten in een rustgevend ingerichte slaapkamer!

Een slaapkamer wordt vaak vergeten als we denken aan het inrichten van ons huis. Maar een slaapkamer is juist een ruimte waar we meer aandacht aan moeten besteden wat betreft het interieur. Het is de ruimte waar we tot rust komen, aandacht aan elkaar besteden en waar we willen ontspannen. Dit kan niet in een slaapkamer waar het rommelig, koud, kil of ongezellig is. Het is van belang dat we in onze slaapkamers rustgevend inrichten zodat we volledig tot onze rust komen want als we ‘s ochtends wakker worden in een rommelige kamer kan dit het begin van onze dag beïnvloeden.

Creëer sfeer en warmte in je slaapkamer

Om zo goed mogelijk tot rust te komen is er sfeer en warmte nodig in onze slaapkamers. Sfeer en warmte bereiken we door bijvoorbeeld mooie gordijnen op te hangen, een warm en mooi dekbed aan te schaffen, sfeerverlichting te plaatsen, zo weinig mogelijk meubels en rommel te laten rondslingeren, accessoires te gebruiken voor de aankleding en wellicht een wand in een andere warme kleur te schilderen. Naast sfeer en warmte is het ook belangrijk om een goede boxspring aan te schaffen, voor een goede nachtrust.

warme sfeer slaapkamer rustgevend

Bron: Womenadvice

Opbergruimte

Elke slaapkamer heeft voldoende opbergruimte nodig voor kleren, schoenen, dekbedovertrekken, winterjassen enz. Probeer alle spullen zoveel mogelijk op te bergen achter gesloten deuren zodat je er zo min mogelijk van ziet. Een open kast of kledingrek is niet heel erg rustgevend en zal dan ook de sfeer verstoren in je slaapkamer.

slaapkamer rustgevende inrichting

Kleuren in een rustgevende inrichting

Er zijn ontelbaar veel kleuren te verkrijgen die allemaal zouden passen in een rustgevend interieur. Kleuren en de ervaring ervan zijn voor iedereen anders maar toch worden neutrale kleuren zoals wit, licht grijs en licht beige door iedereen als rustgevend gezien. Combineer deze kleuren met een gezellig warm pasteltint om de slaapkamer iets meer vrolijkheid te geven.

rustgevende slaapkamer inrichten

Bron: Flexa

Meubels in een rustgevend inrichting

De boxspring is het pronkstuk van je slaapkamer en je mag best wel uitpakken hiermee maar zorg ervoor dat het niet een te opvallend meubelstuk wordt maar het wel een geheel vormt met de rest van je slaapkamer. Teveel meubels in een slaapkamer nemen de rustige sfeer weg dus bedenk van te voren welke meubels je echt nodig hebt en wat weg kan.

rustgevende slaapkamer tips

Bron: Jtimesguard